Auttaako Gabapentin Bentsovieroitukseen?

Auttaako Gabapentin Bentsovieroitukseen? Niin siinä se kysymys . Kun olen vieroitushoidossa ja minulle tehtiin 3 vrk pudotusohjelma bentsoihin ja sen jälkeen Gabaa vielä hieman. 3x300mg

^ Ei ole omakohtaista kokemusta ja ainahan nämä ovat yksilöllisiä juttuja, mutta pari tuttua on kertonut, että gabapentiini auttaa jonkin verran sekä benzo-, että opparirefloihin. Ei se gabapentiini silti mikään ihmerohto ole. Jos on pitkä ja rankka historia bentsodiatsepiinien kanssa, kuten sulla käsittääkseni on, vieroitusoireita joutuu kärsimään enemmän tai vähemmän, vaikka olisi mitkä tropit ja keinot käytössä. Parhaaseen lopputulokseen benzovieroituksessa pääsee toooosi rauhallisella ja pitkällä tiputusohjelmalla pikakatkojen ja kaikenmaailman poppaskonstien sijaan. Luulisi sinun jo tietävän tuolla vuosien ja monien yritysten kokemuksella, että tuossa hommassa ei ole oikotietä onneen :wink: .

Kyllä gabapentiinilla on potentiaalia bentso ja opiaatti vieroituksessa. Ja toisaalta miksei myöskin stimulantti vieroituksessa. Mutta tosiaan ei se gabapentiini mikään ihme rohto ole ja aiheuttaa jo itsessäänkin melko ikävät vieroitusoireet, niin jos vierottautuisit sillä bentsoista, niin joutuisit lopulta kärsimään gabapentiini reflatkin.

Näissä asioissa on hyvä muistaa, että oikotietä onneen ei niin sanotusti ole.

Toisella aineella vierottautuminen toisesta aineesta on teoriassa mahdollista, mutta käytännössä lopulta aika hankalaa.

Ehkä jos joku ammattilainen tekisi tarkan ohjelman mitä laitos/osasto olosuhteissa noudattaisi voisi onnistua. Mutta yleensä nämä omatoimiset kotikatko vieroitukset toisella aineella toisesta aineesta tuskin kovin usein onnistuvat.

Vaikka lopulta onnistuisiko selättämään fyysiset oireet, niin koko prosessi X aineesta kokonaan irti pääsemiseen vaatii kovaa itsetutkiskelua, ja aikaa, mutta niin myös yleensä ammattihenkilön apua ja esim. Terapeutille puhumista.