Apua peliriippuvuuteen.

Hei kaikki,

Ajattelin kertoa teille omasta riippuvuudestani nettikasinoja kohtaan. Olen pelannut nyt n. 17-vuotta ja viimeisen parin vuoden aikana tilanne on alkanut tuntua sille että karkaa käsistä. Kaikki rahat menevät pelaamiseen, luottokortit ovat tapissaan ja pikavippejäkin olen joutunut ottamaan. Velkaa tällä hetkellä pelaamisen takia n. 5000€ (luottokortit 2kpl 4000€ ja 1000€ pikavippejä). Nyt kun asian kirjoittaa niin summa tuntuu todella suurelle, mutta pelatessa todellisuuden taju häviää eikä summat tunnu suurille.

Ajattelin jos tästä kirjoittamisesta olisi minulle jotain apua ja saisin voimia siihen pisteeseen että osaisin pelata taas kohtuuttomasti tai mielellään jopa kokonaan.

Tarvitsen tällä hetkellä tukea teiltä jotka olette onnistuneet lopettamaan pelaamisen ja haluaisinkin kuulla hyviä vinkkejä kuinka onnistuitte.

Kiitos jo etukäteen :slight_smile:

Muhun ei tehoa muu kuin lukea peliriippuuvaisten läheisten kärsimyksistä. Miten hirveää kipua voikaan aiheuttaa toisille…

Aina kun tekee mieli pelata, etsin sellaisen tarinan. En pelaa.

Eka kerta vuosiin kun kerkesin saada toisen liksan niin että edellisestä oli vielä reippaasti jäljellä. Mahtava fiilis:)

Mulla on auttanut ihan käsin kirjoitettu lista siitä mitä tapahtuu jos pelaan
-rahat menee yleensä kaikki. Joudun elämään nolla budjetilla x aikaa pelaamisen jälkeen
-alkaa masentamaan ja ärsyttään
-nukun huonosti
-syön huonosti
-joudun taas valehtelu kierteeseen
-eristäydyn muista kun pelaan
-olen vihainen itselleni ja äkkipikainen muille
-en edes yleensä kotiuta jos voitan vaan pelaan ne kaikki
-saan muuta ajateltavaa ja ilon tunteita muustakin kuin pelaamisesta. Pelaamisen tuoma lohtu on hetkellistä ja pelaamisen jälkeen on aivan hirveä olo.

En laske itseäni vielä onnistujaksi, oikeaan suuntaan tosin menossa, kun huomenna 4 viikkoa pelaamattomuutta täynnä. Mulla on auttanut peli poikki ohjelma tosi hyvin. Kannattaa hakea siihen mukaan. Tsemiä!

Moro ad83,

Olet onneksi vielä ajoissa liikenteessä. 5000e on paljon rahaa, mutta minulla on yli 10x enemmän velkaa ja monella on vielä enemmän. Toivon ettet sinä joudu samanlaiseen tilanteeseen. Kun olet riippuvainen niin valitettavasti kohtuu pelaaminen on (lähes) mahdotonta.

Lahespatevalta hyvä vinkki alkuun, mutta tuo on ulkoinen motivaatio, joka ei kanna pitkälle. Motivaation pitää olla sisäinen, halu muuttua ja TEHDÄ asialle jotain.

Tässä on hyvä tutkimus peliriippuvuudesta irti pääsemisestä. 16 peliriippuvuudesta irti päässyttä ja 4 erilaista tapaa: paljastuminen (paljastaminen muille/pelaamisen paljastaminen), riippuvuuden ymmärtäminen, pelko jostain ja pelaamisen on loputtava.

Miten itse pääsin lopullisesti irti: kerroin kavereille, joilta sain tukea, vaikka aluksi mietin heidän reaktioitaan. Kävin lääkärissä, josta pääsin työpsykologille. Sieltä A-Klinikalle, jossa kävin noin. 10 kertaa. Samaan aikaan aloin selvittää mistä riippuvuus johtuu ja aloin uudelleen muokata identiteettiäni. Pikkuhiljaa aloin saada myötätuntoa itseäni kohtaan kun ymmärsin miksi olin tilanteessa, jossa olin. Hyväksyin tilanteeni 100% (itseni, velkani ja menneisyyteni).

Avun hakeminen hävetti itseäkin aluksi, mutta kaikki jotka kohtasin oli tosi empaattisia ihmisiä. Ei kannata hävetä apua. Vertaistuki sopii toisille, toisille ei. Tärkeää on luoda uusi terve suhde itseesi ja johonkin/joihinkin muihin ihmisiin.

Tsemppiä sinulle!

Hei,

Kiitoksia vastauksistanne. Olen nyt sellaisessa pisteessä että pelaaminen saa riittää. Sain vielä kerrytettyä vippejä joita tällä hetkellä yhteensä 2500€ edestä. Eli velkaa on tällä hetkellä luottokorttit mukaanlukien 6500€. Olen ajatellut ottaa yhdistelmälaina (“suht” alhaisella vuosikorolla 17%) jolla kuittaan 4500€ noista veloista pois (pikavipit ja toisen luottokortin), tämän jälkeen makselen toisen luottokortin itse pois samalla kun lyhennän yhdistelmälainaa. Tällä tavalla saan talouteni kuntoon ja samalla makselen toki oppirahani tästä ongelmasta. Vaimolleni tai vanhemmille en ole uskaltanut ongelmastani kertoa, mutta varmaankin jossain vaiheessa kunhan pelaamattomuutta ja talouden kunnostusta on saatu parempaan jamaan kerron heille missä suossa pyörähdin.

Pelaamattomuutta tällä hetkellä takana 5 päivää joka tuntuu vielä vähäiselle, mutta olen nyt vakaasti päättänyt että tämä ralli saa riittää ennenuin on liian myöhäistä ja talous kuralla. Toivotan jokaiselle peliriippuvaiselle tsemppiä pelaamattomuuteen ja tulen pitämään teidät ajan tasalla miten minun pelaamattomuus etenee.

Hei ad83! Hyvä että löysit tiesi tänne, tervetuloa :wink: Toimivia tapoja on monia ja tässäkään ei ole sitä yhtä oikeeta vastausta. Mulle toimi kans alussa tuo lähespätevän vinkki lukea muiden kertomuksia. Niitä löytyy täältä vaikka ja kuinka paljon. Peluurin puolelta löytyy tarinoiden lisäksi myös varsinaista tietoa enemmän, ja niitäkin kun lukee ajatuksen kanssa niin monesta ainakin itse tunnistin lmat harha-ajatukseni. Peluurissa alkaa tietyin väliajoin “tehostartti muutokseen” ryhmä ja sieltä löytyy linkki myös pelipoikki ohjelmaan. Mun alkutaivalta auttoi suunnattomasti kun ketjuuni vastaili yksi peluurin työntekijä. Peluurilla on myös arkisin auttava puhelin/chatti mistä saa ihmisen neuvoja, sitäkin kannattaa miettiä! Velat on ikäviä. Jännä että joka pelaajalta niitä löytyy vaikka eikös sitä voittaakseen pelata :wink: Ja vaikka vipin saa jopa tunneissa niin se takaisinmaksu kestää kuukausia/vuosia. Mutta ennenkuin yhdistelet lainoja. Lopeta pelaaminen. Pelurille on suuri kiusaus iso summa rahaa tilillä. Ettei ne sitten menekkin lopulta väärään osoitteeseen ja tilanteesi vain pahenee… Tsemppiä taistoon!

Hei,

67anne67 tuo yhdistelmälaina häviää kyllä samantien tililtä noihin velkoihin enkä niitä voi enää pelata. Pikavipit on tämän jälkeen totaalikiellossa enkä näitä enää ikinä ota. Jännä juttu miten joskus itselleen ihmetteli muiden pikavippikierrettä ja nyt itsellään on kierre hyvällä alulla…siksi pitää nyt ottaa härkää sarvista. Mukava myös katsoa muiden onnistumisia allekirjoituksen alta montako päivää olleet pelaamatta, tämäkin kannustaa.

Hei ad83! Useamman kerran itsekkin ottanut yhdistelmälainaa jolla niputettu pienempiä. Yleisesti sain myös maksettua aina ne mitä pitikin, tai ainakin melkein kaikki. Joku pikkulaina saatto jäädä, koska pitihän sitä “kokeilla” jos vaikka Malta maksais ne kaikki :unamused: Eli koska pelaaminen ei kuitenkaan mun osalta silloin vielä loppunut, niin ei menny kauaa kun oli se yhdistelmälaina JA uudet pikkuvelat/luottokortti tapissa :confused: Varsinkin noiden luottokorttien yhdistely on vaarallista jollei sitten samassa yhteydessä luovu myös kokonaan ko luottokortista. Itsellä oli joskus masteri 10.000 luotolla, tapissa, sain silloin asunnon myynnistä jääneillä rahoilla sen nollattua ja pienensin jopa luottorajan 1.000 e. Mutta. Kun pelaaminen ei silloinkaan vielä loppunut niin sitä luottorajaa hilattiin pikkuhiljaa taas ylöspäin. Nykyinen tilanne on taas 6.500 luottoa :confused: Jos sen ikinä saan vielä maksettua nollaan niin lähtee koko kortti tahi jos otan jonkun yhdistelmälainan millä maksan sen niin lopetan myös kortin. Nyt oon ollu 6 kk pelaamatta, mutta en vieläkään uskalla lähteä yhdisteleen lainoja, koska pelkään juuri tuota yhtälöä, eli että ne pikkulainat tulee taas otettua takas ja sit on yhdistelylaina sekä ne uudet. Koska kun jonkun pikkulainan maksat kerrasta nollaan, niin nehän tyrkyttää kaksin käsin sulle uutta lainaa… Tiedän mistä puhun, tosiaa 35 vuotta peliuraa alla :wink:

Hei,

67anne67 kiitoksia varoituksen sanoista.Itseni on vain pakko tuo yhdistelmälaina ottaa vs. että maksaisin noiden vippien kalliita korkoja pois.Pidetään peukkuja että onnistun ja itselleni lupasin että jos tähän ei tahdonvoimaa ja halua riitä niin johan heikko ihminen.Tämä kirjoittaminen ja lukeminen kyllä auttaa tällä hetkellä todella paljon…kiitoksia vertaistuesta :smiley:

Hei ad83! Lähinnä sillä lähdin kirjoittaa ku sullaki näytti olevan myös luottokortti velkoja mitä yhdistelet. Yhdistä ihmeessä. Mutta luovu myös niistä luottokorteista sitten samalla! Muuten voi käydä juuri kuten mullekkin ja varmaan monelle muullekkin käynyt, eli että hetken päästä maksat sitä yhdistelylainaa JA ne luottokortitkin on taas tapissa… Munkin lainoista, mitkä lueteltu toisessa ketjussa, on s-pankin laina millä yhdistin aikanaan monta pientä, alkuperäinen summa oli ~15.000 sillo joskus. Ja tyhmänä sorruin ottaa osan niistä lainoista takas jotka viime vuonna yhdistin Fellowin lainalla… Toivottavasti sä oot viisaampi ja älyät lopettaa myös ne luottokortit ja ottaa omaehtoisen lainakiellon. Se on ainoa toimiva tapa hyötyä yhdistelmälainoista… Sori, järjen ääntä huutelee täällä yks mikä on kantapään kautta opetellu noita :wink:

Hei kaikille,

9 päivää pelaamattomuutta takana ja fiilis on mahtava :slight_smile: Koko ajan vain odottaa että kohta paukkuu tasakymmenet jaksosta jolloin ei ole pelannut. Seuraavaksi odottaa että on kaksi viikkoa kulunut, kolme viikkoa kulunut, kuukausi jne. Pelit ovat päivä päivältä vähemmän mielessä, mutta viikonloppuna pelit tulivat uniini…voisi sanoa että painajais mielessä koska aamulla oli todella suuri paniikki päällä että näinkö tämä pelaamattomuus jo nyt kosahti. Mutta sitten kun tajusi että se oli vain unta niin tunne oli huippu…ei masennusta eikä vitutusta. Tänään olisi tarkoitus ottaa tuo paljon puhuttu mörkö nimeltään yhdistelmälaina joka auttaa omalla kohdalla talouden paremmille raiteille. Yksi koitinkivi oli viikonloppuna kun vaimoni oli yövuorossa ja yleensä tällöin olen pelannut ja kaljoitellut. Nyt ainoastaan kaljoittelin ja pelit pysyivät poissa. Olin seuraavana päivänä itsestäni todella ylpeä etten sortunut ja voin lähteä helpottavin tunnelmin kohti seuraavaa vaimoni yövuoroa joka on tulevana viikonloppuna :slight_smile: Tsemppiä kaikille ja pidän teidät ajan tasalla kuinka oma projektini etenee.

Moi vaan kaikille,

Tänään napsahti yhdistelmälaina tilille jolla maksoin kaikki pikavipit pois ja lyhensin toista luottokorttia reilusti pois.
Yhtään en jättänyt käyttötilille vaan kaikki meni lainojen yhdistämiseen. Nyt on helpotus suuri kun ei tarvitse maksaa pikavippien älyttömiä korkoja. Pelaamattomuus jatkunut nyt 11 päivää ja välillä pelit käy mielessä ohimennen, mutta aina kun nämä tulevat mieleeni aloitan miettimään mitä kaikkea paskaa pelaamisen takia on aiheutunut. Nyt tapan pelipeikot vielä miettimällä että minulla on tuo yhdistelmälaina joka on maksettava pois eikä minulla ole varaa ottaa enää mitään lainoja.

Toivotan jokaiselle päihdelinkin käyttäjälle pelittömiä päiviä :slight_smile:
Palataan asiaan.

Hei,

Kohta paukkuu kympit. Eli huomenna tulee 20 päivää pelaamattomuutta ja olotila on suorastaan huikea. Olen ollut yhdistelmälainan jälkeen täysin eri ihminen…olen paljon sosiaalisempi ja olen oppinut nauttimaan elämän pienistä iloista. Eniten mieltäni lämmittää se miten pienellä rahamäärällä ihminen loppujenlopuksi pärjää ja en malta odottaa ensi tiliä josta tarkoitus laittaa syrjään sievoinen summa.

Palaamisiin ei pelaamisiin :slight_smile:

Hei,

Kuukausi ja yksi päivä pelaamattomuutta takana. Mitä pidemmälle pelaamattomuus etenee niin sitä vähemmän on ollut mielitekoja pelata. Yksi repsahdus oli lähellä, mutta kovalla tahdonvoimalla sain pelit pysymään poissa.

Voimia kaikille tähän urakkaan…tiedän että pystytte siihen.

Neuvo yhdistelmälainaa ennen laita KAIKKIIN pikavippifirmoihin lainakielto itselle päälle, niin ei pääse pelihimossa nostamaan niitä uudestaa. Itse laittelin varmaan 20 firmaan(sellaisiinkin mistä en koskaan lainannnut) mutta helppoa kun voi samaa viestiä kopioida vaihtaa vaan osoitteen. Ja se, että on avoin laina ko.paikkaa ei haittaa, maksut voi maksaa entiseen tapaan mutta uutta lainaa ei saa.

1kk ja 16 päivää pelaamattomuutta. Nykyisin menee monta päivää ettei pelejä ajattele ollenkaan…eikä edes oikeastaan tee mielikään pelata, koska on keksinyt kaikkea muuta ajanvietettä.

Tsemppiä kaikille.

Kaksi kuukautta pelaamattomuutta takana :slight_smile: !!! En voi sanoin kuvata kuinka hyvälle tuntuu :slight_smile: !!! Toivon jokaiselle samaisissa ongelmissa taisteleville että pääsette tähän tunnetilaan. Olen itsestäni todella ylpeä, ja syystäkin.
Rahat eivät mene casinoille vaan voin huoletta elää tiedostaen että tilillä on rahaa tarvittaviin hankintoihin.

Erittäin hienoa työtä, oletko löytänyt jollain keinoin itsellessi jonkin uuden keinon kanavoida himot pois? Vaiko pelkästään tahdon voimalla väkisin runtaten?

Pahoittelut viivästyneestä vastaukseta. Ensinnäkin kiitoksia :slight_smile: pelaamattomuus jatkuu edelleen (2kk ja 15 päivää).
Henk. koht. lopetin pelaamisen tahdon voimalla väkisin runtaten. Ajattelin vain että jos ei ole tahdonvoimaa lopettaa niin pidän itseäni heikkona ihmisenä.

Nyt kun pelaamattomuutta takana 2,5kk niin ei enää edes tee mieli pelata. Paljon on tullut katsottua netflixistä ja viaplaystä elokuvia ja sarjoja. Lisäksi löytyy heti voimia tarttua johonkin arkiseen asiaan kuin esim. imurointi ja ruuan laitto. Pelaaminen vei joskus kaikki mehut eikä arjen perusasioiden pyörittämisestä tullut mitään. Lisäksi mukavaa kun rahaa tilillä eikä tarvitse miettiä ja laskeskella miten rahat saa riittämään tilistä toiseen.

Tottakai ottamani yhdistelmälaina on koko ajan takaraivossa kolkuttamassa, että jos pelaan niin joudun vielä syvempään suohon.

Kaikki meistä voi lopettaa, sen tiedän…kaikki on vain korvien välistä kiinni.

Voimia kaikille :slight_smile:

Sulla on hyvässä vaiheessa ja toivottavasti jatkuu niin. Toi on totta, kyllä jokainen voi lopettaa ku se tahto on tarpeeks kova ja haluu opettaa uuden tavan itselleen. Tietenkin se pysyminen pelaamattomuudessa on hankalaa, vaikeinta on käsitellä 0-toleranssia. Ei meinaa välillä uskoa että ei niihin voi koskea sentilläkään. Tahdon voimalla täälläkin oikeastaan mennään, ei oo oikein enään vaihtoehtoja ja ei haluais kaikkia vuosia hukata peleihin. :unamused: