apua, mutta väärään asiaan

ö

^ Et kai kaipaa takaisin ns. opitun avuttomuuden tilaan, jossa saa elää avuttoman lapsen lailla holhottavana ja paapottavana? :slight_smile:

Kyllä sitä toimeentulotukea pitäs ihan lain mukaan saada, jos omat tulot ei riitä pykälien mukaiseen perustoimeentuloon.
Sossuun vaan kuitit kaikista tuloista ja menoista (vuokra, sähkö) ja sitten ihan yksinkertasella matematiikalla lasketaan että tarviitko toimeentulotukea lisäksi ja minkä verran.
Tottakai on meidän kaikkien kannalta parempi, mitä enemmän sä toimeentulostasi tienaat omien kätöstesi työllä, ja sitä vähemmän tarttet lisä-almuja sossusta tai Kelasta (asumistuki).

Oon minäkin muutaman kerran saanut sossusta muutaman pikku lantin ihan viimesen vuoden aikana, kun oon palkattomilla työharjottelujaksoilla ollut muuten pelkän opintotuen varassa, enkä aina oo saanu sitäkään. Yhden viiden viikon palkattoman työharjottelun kaks vuotta sitten elelin tyhmänä tekstarivipeillä, kun en osannu (saanu aikaseks) tukianomuksia rustailla. :blush:
Kyllä niitä anomuksia kuitenkin kannattaa rustailla, mutta ihan ekaks kannattaa kyllä ihan se työnteko.

Raittiina sinulla on kuitenkin mahdollisuus valita aika paljon kaikkea muuta, mitä siellä väärän tuen piirissä. En tiedä taloudellista tilannettasi, mutta loppujen lopuksi se on varmastikin pienempi murhe, kuin mitä juomalla saa aikaan.