Apua ahdistukseen?

Söin xanoreita noin vuoden kun lekuri määräsi paniikkikohtauksiin/ahdistukseen. Koin että oli hyvä lääke, yhden 1mg napin kun söi niin sai olla ilman kohtauksia koko päivän. :slight_smile: Kuitenkin mulla tuli ero kumppanista ja silloin meni huonosti, otin alkon kanssa enemmän nappeja kuin mitä ois pitänyt ja siitähän sitten jäin kiinni. Jonkun ajan päästä tuli viesti terkkarilta: Riskitietoihisi on merkitty päihderiippuvuus, mikä samalla tarkoittaa, ettei bentsodiatsepiineja tai vastaavia addiktoivia lääkkeitä tulla Sinulle määräämään." Tämä oli tosiaan siis vaan yksi kerta kun otin “ihan sama mielellä” niitä, muina aikoina käyttänyt normaalisti ja niinkun pitää. Onkohan mahdollista että saisin xanoreita, tai muita paniikkihäiriölääkkeitä takaisin vai onko toivo jo menetetty. :frowning: Pystyin tekemään asioita normaalisti, nyt taas en. Kaikki hengitysharjoitukset, lenkkeilyt, rentoutusharjoitukset, propralit ja ketipinorit, masennuslääkkeet eli ssri lääkkeet kokeiltu mutta mikään niistä ei auta.
Kiitos jos etukäteen, jos joku osaa neuvoa :slight_smile:

Sano lääkärille että haluat aloittaa Antabus kuurin. Oma lekuri tietää alkoholiongelmastani mutta hän on siinä uskossa että syön antabusta säännöllisesti ja siksi määrää myös bentsoja ahdistukseen.

Mahdollinen alkoholiongelma ei ole aina este PKV-lääkkeiden määräämiselle.

^^ Mene yksityiselle lääkärille, joka ei näe Kannasta noita päihdeongelmakirjauksia. Sitä ennen tietysti pistät sieltä OmaKannan asetuksista ko. käynnin näkymättömiin. Käy ihan rasti ruutuun -tyylillä. Mulla ei tosin ole harmainta aavistusta, miten ja minne kaikki Kanta-kirjaukset näkyvät näiden nykyisten hyvinvointialueiden aikana, kun siitä ei tunnu aina olevan aavistusta järjestelmän ylläpitäjälläkään. Ei niiden kuitenkaan pitäisi näkyä yksityisellä, joka ei ole sen oman julkisen terveydenhuoltoinstanssisi alaisuudessa.

Se on ihan okei, jos nyt ja vastakin tarvitset tuota lääkettä ja koet hyötyväsi siitä. En halua näissä asioissa moralisoida, eikä mulla ole siihen varaakaan. Suosittelen silti miettimään, mikä ahdistaa ja mitä muuta sille olisi tehtävissä, kuin täsmälääkitys Xanorilla. Tässä epävarmassa maailmassa kun lääkkeiden tulo voi katketa muuhunkin, kuin yhden lääkärin väärinkäyttökirjaukseen ja toisekseen nuo lääkkeet voivat jossakin vaiheessa kääntyä itseään vastaan ja sitten vasta ahdistaakin.

Vaikka se onkin ihan vjitun karmeeta olla ilman bentsoja, niin ajan myötä voi käydä ihan päinvastoin. Jos vaan jaksaa muutaman vuoden kestää ahdistusta ja tunne-elämän buusteja.

Elämäntilanteet muuttuu ja ei eilinen ja tänpäiväinen tunnetilakaan ole voimassa koko ajan.

Vaikia tietää jokaisen yksilön omia asetuksia tai mitä haluavat elämältä tai miten kokevat minkäkin tai ovatko motivoituneita muutokseen,

joten tähän on sittenkin ihan mahdotonta vastata toisen puolesta.

Kaikil Maailman keijotrolleilla tietenkin on se etu, että on tunteeton ja välinpitämätön, eikä muutosta ole tulossa,
kuten ns. taviksilla, jotka on ihmisiä ja elämään liittyy tunneskaala ja tapahtumiin suht terveesti reagointi ja ennen kaikkea kehitys

Yleensä ahdistukseen määrätään Ketipinoria ja illaksi Ataraxia plus lähete terveysaseman psykologille. Mulla on erittäin alhainen käsitys psykologeista. Ne on manipuloivia neurootikkoja.

Kyllä tunteita on, mutta ne ovat hyvästä syystä piilossa tässä kovassa maailmassa.