Antabus ja väsymys

Vaikean elämäntilanteeni vuoksi alkoholin käyttöni lähti viimeisen puolen vuoden aikana ihan “lapasesta”.

Hain neljä viikkoa sitten apua, ja nyt olen Antabus-kuurilla ainakin 3kk. Myöhemmin ajatuksena palata ns. Kohtuukäyttöön, mutta nyt on tauko paikallaan.

Otan antabusta 2tabua/2krt vko.
Sivuoireena älytön vetämättömyys ja väsymys. Olenkin nyt ottanut Antabukset illalla, mutta silti on vetämätön olo. Juuri ja juuri jaksaa töissä käydä, kotihommat ja urheilu aivan minimissään. Aika menee nukkuessa/pötkötellessä/haahuilessa.

Onko tämä vain psyykkistä/kuvitelmaa/luulotautia? Onko muilla samoja kokemuksia. En haluaisi Antabustakaan lopettaa. Koen sen nyt isoksi avuksi tässä vaiheessa.

Moi.

Ei ole tuollaista kokemusta, mutta en ole kuurina/säännöllisesti Antabusta käyttänytkään. Ainoa, mitä itselle on tullut on jonkinlaiset vatsanväänteet.
Lääkeinfon mukaan väsymys/uneliaisuus näyttää olevan tuolle lääkkeelle yleinen sivuvaikutus. Kerrot ottavasi 2tbl kerralla. Mitä jos puolittaisit tuon määrän? Jos ei olisi niin uupunut ja väsynyt olo.
Oman käsityksen/kokemuksen mukaan yhdestäkin tabletista tulee sen verran tuota vaikuttavaa ainetta elimistöön , että se toimii.

Itse otan tarvittaessa, eli jos päässä alkaa pyörimään myönteisiä ajatuksia juomisen suuntaan. Lääkkeen ottamisen jälkeen on pari kolme päivää harkinta-aikaa ja pelivaraa siihen että järki palaa päähän. Jos ei ole palannut voi ottaa toisen Antabuksen. Kun en huonojen kokemusten takia ollenkaan väheksy alkoholin houkuttelevuutta minulla on taskussa rasiassa mukana yksi pilleri, jonka voisi vaikka kauppareissulla ottaa jos tuntuu siltä. Juomapuolelta vain pullo vichyä tai lähdevettä, tai voi poiketa johonkin kahvioon ja ottaa kahvin kaveriksi lasin vettä, mihin tuon voisi sekoittaa. Sujuu ihan huomaamattomasti ja mitä se kenellekään kuuluu vaikka joku huomaisikin. Vielä ei ole koskaan tarvinnut tuota tehdä mutta tuo turvallisuutta mielen ailahteluiden varalle.

Voi siinä olla jotakin psyykkistä oman pää kehitelmääkin mukana. Se oma pää kun on aika mestari keksimään kaikenlaisia syitä joilla voisi perustella itselle Antabuksen lopettamista. Minä en alkanut koskaan pahempinakaan aikoina säännöllisesti Antabusta käyttämään, koska oli huoli siitä, että maksa rasittuu, hengitys haisee tms. Kumma ettei niitä huolia maksasta ja hengityksen aromeista ole koskaan juodessa tullut mieleen.

Voihan tuo väsymyksesi olla myös sivuvaikutus alussa. Menee siis ehkä ohi. Älä lopeta, kun lääke auttaa ja tukee sinua.

Voimia ja kivaa syksyä.

Kiitos vinkeistä!
Mulla on huomenna lääkärin kanssa keskusteluaika, ni kysyn sielläkin asiasta ja juurikin tuosta annoksen vähentämisestä.

En haluaisi antabusta lopettaakaan tässä vaiheessa.

Mulle ei oo määrätty verikokeita siihen, että seurataan mahdollisia kohonneita maksa-arvoja Antabuksesta johtuen.
Peth-arvoa seurataan kyllä. Sekin tuli yllätyksenä, että minulle ei näy peth-arvojen tulokset. Ne näkyy vain hoitavalle taholle.

Kannattaa kysyä.
Pyydä niitä verikokeita. Kyllä maksan kuntoa pitäisi Antabushoidon alussa seurata. Minulla joskus kuului asiaan nuo kokeet ennen kun lääkäri kirjoitti reseptin. Ja sitten jonkin ajan kuluttua kun on lääkettä käyttänyt. Näkee, reagoiko maksa mitenkään.
Jos ei ole mitään kohoamista maksa-arvoissa, ei siellä kokeissa tarvitse jatkuvasti käydä.

Moi, 11Sari71.
Itse käytin Antabusta 1000 päivää. Alkuun oli kyllä joitain vatsavaivoja ja väsymystä. Vatsavaivat hävisivät aika pian. Väsypäiviä oli kyllä aina välillä.
Kirjoitin omassa ketjussa viimeksi muutama päivä sitten Antabuksen käytöstä. (me lopettajat, Putka Häiriköille).
Jos sieltä ketjusta osaat hakea hakusanalla Antabus, löytänet useita kirjoituksia tuosta aineesta.

Koskaan Antabuksen haittavaikutukset eivät yltäneet edes lievän krapulan asteelle.

Sitkeyttä ja päättäväisyyttä valitsemallesi tielle.

Putkis, Antabus-fani ?.

Kiitos! Minäpä käyn siellä kurkkaamassa.
Kiitos tsempeistä!

Sain ne verikokeet Antabuksen vaikutusten seurantaan. Menen heti huomenna. Toivottavasti niissä ei muutoksia, koska en haluais Antabusta lopettaakaan.

Lääkäri ehdotti, että voin myös ottaa ne viikkoannokseni(yhteensä 4 tab.) Puolikas/pvä, jos iso annos kerralla väsyttää.

Hoitoni siirretään nyt päihdeyksikköön, ja käynti siellä piakkoin, niin kysyn sieltä.

Ku itse ehdotin, että jos ottaisin vain 2tab/vko juurikin viikonloppua vasten, ku ei mulla oo ikinä ollut työviikolla alko-ongelmaa, mutta lääkärin mielestä pitäisi ottaa tasaisesti koko viikon ajan.

Suurin järkytys oli, että kun aloitin Antabus-kuurin, ni lääkäri määräsi minulle 3 kk suullisen ajokiellon. En ole ikinä ajanut humalassa, eikä ole ikinä käynyt mielessäkään. Pyysin, että lääkäri sen poistaa. Ei onnistunut. Onko muilla tämmöisiä sanktioita tullut?

Heips, 11Sari71.
Tuo ajokielto kuulostaa kyllä erikoiselta.
Antabus ei käsittääkseni vaikuta millään tavalla ajokuntoon. Jos sinulla ei siis ole muita lääkkeitä tai mt ongelmia, en ymmärrä mihin ajokielto perustuu. En toki tunne kokonaisuutta tässä asiassa.
Tekisin sinuna niin että menisin Trafin sähköiseen asiointiin. Sieltä katsot omat ajokorttitiedot. Lukeeko siellä: Ajo-oikeus voimassa. Mikäli siellä näin lukee, se on silloin voimassa.
Kuitenkaan sinua tuntematta, en voi tietää tilannettasi kokonaisuudessaan!
Vaikutat kyllä vastuulliselta ihmiseltä, koska Antabusta käytät ja haluat pitää elämän hallinnassa. Hyvä, toimit hienosti.


Jäniskevennys.
Tuolta Trafin sivuilta voi myös näppärästi tarkastaa onko naapurin tai jonkun sukulaisen ajokortti voimassa, sekä minkälainen ajo-oikeus kortilla on. Tarvitset vain henkilön koko nimen ja syntymäajan, päivä kuukausi ja vuosi… Vuoden voi myös arvailla muutamia kertoja tuolla Trafilla.
Siis eipä muuta kuin onnittelemaan syntymäpäivän johdosta “naapurin hulttiopoikaa”. Kyllä se korjaa oikean syntymäpäivän, mikäli et sitä aiemmin tiennyt. :wink:.
Facebookista tietysti tuon synttäripäivän myös helposti löytää.
No juu… tämän jutun halusin laittaa vain huomioksi kuinka tietoja on saatavilla.

Putkis, kortit kertoo kohtalomme.

Hyvä kun pääset verikokeeseen, toivottavasti kaikki kokeessa ok. ja voit jatkaa lääkettä joka auttaa ja tukee.

Oli minullekin ihan outo tuo lääkärin määräämä ajokielto. Googletin asiaa ja on se näköjään mahdollista. Ei siitä mistään Trafin sivuilta merkintää kohdaltasi löytyne, se on ilmeisesti vain lääkärin suullinen ohje josta ei ilmoiteta poliisille.

Mitä netistä asiasta löysin on siinä sellainen mahdollisuus, että mikäli tämän kolmen kuukauden kuluessa ajat ja sattuu kolari, voisi vaikuttaa vakuutusyhtiön korvauksiin. Ihan outo juttu, mutta lääkärisi taitaa olla jonkin sortin natsi, joka käyttää hänelle annettua valtaa. Ei sitten kuitenkaan ajattele asiaa psykologisesti, miten tuollainen asia kuormittaa mieltä tilanteessa, kun ihminen yrittää lopettaa päihteiden käytön. Kun muutenkin on oleminen ja eläminen aika haastavaa. Minusta lääkärin pitäisi tukea ja tsempata, eikä lätkäistä tuollaisia ajokieltoja kiusaksi. Voisihan tuosta ajamisesta keskustella potilaan kanssa ilman että määräilee ajokieltoa, jolla ei ole oikeastaan mitään merkitystä. Siitä voi muuten valittaa samaan tyyliin kuin väärästä hoidosta. Tuossa linkittämässäni jutussa oli siitäkin maininta.

Eipä historiassa omalle kohdalle tullut, vaikka takavuosina monet kerrat kyselin Antabusta ja kerroin lääkäreille juomiseni olevan liiallista. Ei ole enää, mutta se ei kuulu tähän muuten kuin tsemppinä, että sinäkin voit lopettaa ja muuttaa elämäntapasi. Teinhän minäkin sen.

Lääkärisi noudattaa ohjeita ja on lukenut ammattilehteä:

potilaanlaakarilehti.fi/uut … arviointi/

Voisiko olla kyse todetun alkoholiriippuvuuden vaikutuksesta ajoterveyteen eikä niinkään antabuksesta? Sitten kun lääkäri toteaa potilaan sitoutuneen antabushoitoon, niin tilapäinen ajokielto poistuu.

Otin toissa iltana yhden Antabuksen siksikin kun on nukahtaminen ollut viime aikoina vähän haastavaa.
Uni tuli kyllä, mutta heräsin suunnilleen tunnin kuluttua ja päätä särki aika tavalla. Loppuyö meni kyllä ihan hyvinkin, mutta tuon kokemuksen jälkeen en viitsi unilääkkeenä käyttää. Olisikin ollut ehkä liian hauskaa, jos sitä käyttämällä olisi lyönyt kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

^Jotakin tuollaista varmaankin. Voihan siinä olla sellaistakin, että lääkäri käyttää hänelle annettua mahdollisuutta määrätä ajokieltoa siksi, että turvaa oman selustansa. Jos jotakin tapahtuu, ei häntä päästä moittimaan siitä, ettei mitään tehnyt. Edelleen kuitenkin minusta raitistumispäätöksen tehneelle ihmiselle ei pitäisi aiheuttaa ylimääräistä huolta ja harmia.

Minua olisi kyllä ottanut päähän ja rankasti, jos olisi noin joskus käynyt. Kun oli joskus sellainen käsitys, että lääkäriin voi luottaa ja hänelle voi kertoa kaikenlaista mikä jää hoitosuhteen sisään, eikä sitä kirjata välittömästi jonnekin potilastietoihin.
Lääkärien eettisiä ohjeita: “Lääkärin tulee kunnioittaa potilaan itsemääräämisoikeutta ja tukea potilasta osallistumaan hoitoaan koskevaan päätöksentekoon”.
Toteutuu aika heikosti ainakin julkisen terveydenhoidon puolella. Muutenkin lääkärien arvovalta on viimeaikoina kokenut inflaation. Ehkä yhtenä syynä on ollut tuo covid -tiedotus ja ohjeistaminen. Paljon tuli heidänkin taholtaan annettua vahvoja ohjeita ja suosituksia asiassa, josta ei tainnut olla oikein kenelläkään varmaa tietoa. Onneksi se alkaa olla jo ohi.
Omalla kohdalla on elämässä tapahtunut kaikenlaisia väärinhoitamisia itselle ja lähisukulaisille, ettei arvostusta tuota ammattikuntaa kohtaan ole paljonkaan jäljellä. Mitä vähemmän tarvitsee olla niiden kanssa tekemisissä, sen parempi.

Lääkärini oli juurikin sitä mieltä, että olen alkoholiriippuvainen, siksi tuo ajokielto.
Ja sitä ei tosiaan näyTrafin sivuilla, mutta jos jotain sattuisi liikenteessä, niin tuo suullinen ajokielto näkyy terveystiedoissani. Eli en uskalla ajaa yhtään.

Luin jostain, että moni ajaa silti, vaikka onkin tuo suullinen ajokielto. Mutta mä en uskalla.

Tässä nyt pitää keksiä joku selitys vanhemmilleni, ku menen sinne syyslomalla ja äitini kanssa varmaan tulee ajeltua, ja kun hän ei voi enää itse ajaa, ni mitähän sitä keksisi jonkunlaiseksi “meriselitykseksi”?

Lääkärin arvio alkoholiriippuvuudestani oli mielestäni aivan liian yliampuva. Aiemmin en ole koskaan ennen ollut pois töistä alkon takia.
Laitoin aiemmin, etten ole ikinä ollut pois sen takia, mutta tää viimeisin poissaolonihan oli myös osin juomiseni syytä, ja siitä lähti sitten tämä asian tunnustaminen ja avun hakeminen.

Moi,
On siis viisasta olla ajamatta.

Ps.
Kolmiolääkkeet on aika hyvä selitys?.

Putkis

[quote=“0132”]
Moi,
On siis viisasta olla ajamatta.

Ps.
Kolmiolääkkeet on aika hyvä selitys?.

Kiitos! :slight_smile:

Kuinkahan moni jättää hakematta apua päihderiippuvuuteensa jos avun hakemisesta voi saada vähän kuin rangaistuksena ajokiellon. Monelle auto on kuitenkin välttämätön kulkuväline eikä tunnu reilulta menettää ajo-oikeutta vaikka ei ole syyllistynyt rattijuopotteluun.

Näinpä juuri. Lääkäri sanoi mulle, että on ikävää, että ihminen saa sanktioita, vaikka kyseessä on positiivinen asia, kun hakee itselleen apua.

Ja siis mikä pahinta tässä vielä! Olin eka viikon sairaslomalla, kun meni osin juopotellessakin. Ja sen ymmärrän, että se meni palkattomaksi.

No, lähdin sitten töihin seuraavalla viikolla, mutta huomasin, että psyykkeeni oli vielä niin heikoilla, etten jaksanutkaan. Hain ha sain sairaslomaa 2 vkoa, mutta sekin meni palkattomaksi, koska lääkärin mielestä sairasloman syy oli yhä alkoholiriippuvuus!!!
Olin järkyttynyt ja ajattelinkin, että lähdenkin sitten töihin, ku kolme viikkoa menisi ilman palkkaa. Mutta enhän ollut työkuntoinen, ni pakko oli olla saikulla.

Taustalla siis isoja ja vakavia asioita omassa elämässäni, jonka takia alko otti minusta vallan, ja halusin/haluan päästä siitä kierteestä pois.
Ni sitten ku hakee apua, ni joutuu ajokieltoon ja palkattomalle saikulle.

Antabus - euhealth24.com/fi/drug/antabuse Itse otin antabuskuurin noin 8kk sitten koska minulla meni alkoholin juominen aika paljon yli ja niin pois päin. Tällä hetkellä minulla on noita antabus kapseleita mahan sisällä joten se ainakin varmistaa että alkoholia ei enää oteta. Sivuvaikutuksia on muutamia esim. väsymystä ja yöllä paskominen housuun.

Niin. Lääkkeen ja lääkityksien käytössä täytyy tavallaan funtsia hyödyt versus haitat. Sivuvaikutukset monissa lääkkeissä voi olla todella kurjat. Mutta hyöty todellakin voi pelastaa elämän?