Alkoholistin dementia?

Onko kellään kokemusta alkoholistin dementiasta? Alkoholisti isäni, joka on nyt jo yli 60 ja juonut koko aikuisen ikänsä, lähimuisti on alkanut pätkiä pahasti. Lisäksi isän pää ja kädet välillä tärisee kuin Alzhaimer-potilailla. Isä ei kuitenkaan ainakaan vielä ole suostunut menemään lääkäriin… Jos oireet johtuvat alkoholista, niin asialle tuskin on mitään tehtävissä, mutta jos oireet johtuvat jostain muusta, lääkitys saattaisi vielä auttaa. Onko kellään kokemusta vastaavista oireista alkoholisteilla?

Joku muu osannee paremmin vastata. Itselläni alkoi tulla muistihäiriöitä jo isääsi nuorempana, vaikka lopetin juomisen jo suht varhain. Varsin tyypillinen riesa näissä piireissä. Käsien tärinästä pääsin eroon jostakin syystä tupakan polton lopettamisen myötä. Mm. Parkinson ja Huntington sekä keskivaikea depressio oirehtivat nekin pikkuisen vastaavilla tavoilla kuin alkava alkoholidementia, etenkin jos mukana on myös unihäiriöitä. Enivei, viinan kanssa läträämisen lopettaminen ja edes raju vähennys hidastaa ilman muuta melkein jokaisen muun taudin etenemistä - suosittelen :slight_smile:

kahleeton

Hei,

siirsimme kysymyksesi Me Lopettajat palstalle, josta toivottavasti saat vastauksia pohtimaasi asiaan. Voit myös laittaa kysymyksesi Neuvontapalveluumme, jossa sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset vastaavat henkilökohtaisesti. Kysymyksen voi jättää nimettömänä.

Yst.terv.
Päihdelinkin toimitus