Alaikäisten päihteiden käyttö

Tahtoisin kysyä millaista apua olette saaneet? Pakkohoito? Lastensuojelu voi pitää lasta valvonnassa kuukauden, eho 3kuukautta. Seuloja ei voi lain mukaan pakottaa antamaan. Miten siis todeta tarpeellinen apu ja mistä sitä saa?

Hei, Juju!
Tiedustelit alaikäisen hoitoon ohjauksesta. Itselläni ei tällä hetkellä ole vastaavaa ongelmaa, mutta huumeidenkäyttäjien läheisten vertaistukiryhmässä asia tulee säännöllisesti esille. Kaikki kyseisen asian kanssa kamppailleet ovat kertoneet, että paras keino on tehdä itse omasta lapsestaan lastensuojeluilmoitus. Toki käytännöt varmasti vaihtelee hieman kunnasta riippuen.

Asia on myös valtavasti sinua kuormittava, joten älä unohda hoitaa myös itseäsi!

Kertokaa kokemuksianne asiaan liittyen, kiitos jo etukäteen!

Terveisin
Johanna

Kyseessä on se että apua on haettu ja ihan lastensuojelussa mutta keinoja ei ole. Esim seulat, pysyminen avun piirissä… siksi että mitä mahdollisuuksia on… kun itse koen tuntevani lain yms mutta nyt en tiedä enää mistä apua. Siksi jos jollain olisi kokemusta ja miten saanut apua.

Mutta kiitos viestistä, kyllä tässä eteenpäin jotenkin aina… toiset lapset ovat todella iso voimavara!

voisit kysyä jostain päihdehoitolaitoksesta pääsisikö lapsesi juttelemaan jonkun hoidossa olevan raitistumista yrittävän narkkarin kanssa