Ajatusten purkamista.

Tänään ekaa kertaa itkin pelaamiseni tähden, joten oli aika alkaa hakea “ammattiapua”. Ajattelin, että asioista puhuminen muiden kanssa voisi auttaa. Kavereille on tullu läpällä heitettyä, et “Joo mä oon peliriippuvainen, mut ei se niin vakavaa oo”, mutta oikeasti tuntenu tuskia siitä, että on alottanu koko touhun. Ja sitte jos puhuu jollekki vakavasti niin ne ottaa vaan läpällä ja sanoo, et “no lopeta pelaaminen” “miks alotit sen, kerran kadut” jne.

Olen 17v opiskelija ja säännöllisiä tuloja ei ole joten pelaaminen ei todellakaan ole viisasta. Kesän aikana ja sen jälkeen on mennyt yhteensä joku 300-500€ joka on opiskelijalle SUURI raha. (ja tässä vaiheessa sanon, että eihän tämä ole mitään verrattuna noihin suuriin rahoihin, mitä nettipokereis ym on hävitty, mutta koska koen tämän ongelmaksi, niin toivon, että otatte sen tietyllä vakavuudella!).

Välillä saa pirettyä viikkojen taukoja ja sit pelaa vaan euron kaks ja jos saa voittoa jonku 5€ niin ottaa ulos… Mutta sitte se jossain vaihees menee aina siihen, että ihan pienet voitot ei riitä. Ja sit jos häviää niin pitää saada voitot takaisin pelaamalla. Yleensä en pelaa voittojen takia vaan sen takia, että se jotenki saa unohtamaan todellisuuden. Mutta kyllä se totuus iskee vasten kasvoja ku on 20€ taas sinne pelikoneeseen tippunu, vaikka ois pitäny maksaa kaverille bensarahoja tai ostaa ruokaa tai jtn. Pelaaminen päätty melkeen poikkeuksetta ahdistukseen… Ja se syö miestä.

Pelottaa jo nyt, mitä tapahtuu kun täytän 18 ja on mahdollista pelata kortilla ja voi ostaa lottoa/kenoa ym. Sillä niistä saa tiettyä jännistystä, myös arvat ovat heikko kohta. Monesti olen yrittänyt päästä tästä kaikesta eroon keksimällä jotain muuta tekemistä (esim. liikuntaa), mutta se ei auta. Osin tämä kaikki voi johtua yksinäisyydestä, sillä asun opiskelujeni takia yksin omassa kämpässä. Minulla on kavereita täällä monia, mutta silti ei tuu pyydettyä niitä kylään eikä mitään.

Tässä nyt oli vähän tuntoja, mitä oli sydämellä. Teksti sitte on vähän epäselvää tai siis hyppii asiasta kolmanteen ja takas ensimmäiseen, mutta pääasia, on että sai purettua tuntojaan.

Ensinnäkin ihan ensimmäiseksi pysähdy ota aikaa itselle ja sen jälkeen päätä mihin suuntaan lähdet. Suosittelen lämpimästi avun hakemista. Pelien suhteen asia yleensä vaan menee pahempaan suuntaan ja ennen kuin huomaa on aivan liian isossa suossa, tiedän kokemuksesta mistä puhun.

Ei kannata edes verrata summia toinen on pelannut ja hävinnyt satoja euroja, toinen tuhansia ja joku kuten minä kymmeniä tuhansia euroja. Summat ei lopulta ratkaise mitään, vaan se miten asian muuten koet. Jos olet itkeny pelaamisen takia niin silloin pelaaminen on saanut jo liian ison otteen ja on syytä muuttaa toimintamalleja. Se mihin päädyt on tietenkin oma asia, vaihtoehtoja on monia ja apua voi hakea monesta paikasta on vain löydettävä se itselle sopiva tapa saada työkaluja omaan muutokseen.

Oikeasti peliriippuvuus on sinulla hyvin alussa ja vaarallisessa vaiheessa, nyt on viimeiset hetket tarttua tilanteeseen ennen kuin asioiden korjaaminen vaatii paljon isompia tekoja. Olet nuori ja kaikki vielä edessä, joten ehdottomasti hoida asia kuntoon ennen kuin menetät hallinnan pelaamiselle. Tämä on hyvä aloitus olet nyt ääneen myöntänyt että ongelmia pelaamisen suhteen ja että kaipaat apua ongelman suhteen. Siitä on hyvä lähteä liikkeelle, älä jää asian kanssa yksin. Paljon voimia sinulle.

Moi,

Olet ollut tosi rohkea, kun olet myöntänyt sinulla olevan peliongelman! Siitä se ratkaisun etsiminen alkaa ja Enity antoi sinulle jo oikein hyviä neuvoja. Kuten Enity sanoikin, olet tienhaarassa: aikuistumassa, opiskelemassa ja rahapulassa! Mietipä kaikessa rauhassa lempituolissasi mukavassa asennossa, millaisen elämän haluat itsellesi, mitkä ovat tärkeitä asioita=arvoja sinulle? Nykyinen elämäntyylisi johtaa yhä pahenevaan rahapulaan, mahdollisesti opintojen keskeytymiseen keskittymiskyvyn puutteen vuoksi tai työpaikan etsimiseen rahan saamiseksi peivelkoihin, ainaiseen huonommuuden tunteeseen pelaamisen jälkeen, kun rahat taas meni, yksinäisyyteen pelien viedessä aikasi jne aina vain pahenevaan kierteeseen. Tällaisen tulevaisuudenko haluaisit? Vai…jotain muuta kuten ammatin, jota opiskelet, rahaa tilille ja ruokaa jääkaappiin, oman asunnon, ehkä perheen, matkustelua, kuntoilua jne, joka tapauksessa tekisit itsellesi tärkeitä asioita. Tämä on se toinen tie tulevaisuuteesi!.

Olen itse viimeiset kaksi vuotta ollut noidankehässä hedelmäpeleihin. Kaikkea mahdollista saatavilla olevaa apua kokeilin ja hävisin rahaa, kunnes myönsin itselleni, etten hallitse pelaamistani ja hakeuduin A-klinikan terapeutin hoitoon puoli vuotta sitten. Ja se on ollut kohdallani tehokkain keino. Elämän ilo on palannut ja elämä jatkuu peleittä! Suosittelen. :bulb:

Kiitos vastauksistanne ja tuestanne! Pisti miettimään tuo, et kummanlaisen elämän sitä haluaa. Pitäisi kyllä jutella asiasta ihan livenäkin jonkun luottoystävän kanssa, mutta asiasta ei kyllä ole helppo puhua! Etenkin jos vastauksiks tulee semmoista, mitä ekassa viestissäni mainitsin… :confused:

Paraneminen lähtee päivä kerrallaan ja tämä päivä on varmasti jo voiton puolella, sillä pystyin käydä kaupassa pelaamatta! (mieli kyllä teki mennä ottomaatin kautta, mutta sain hillittyä itteni)

Täytyy sanoa, että olo on todella helpottunut, kun pystyy puhumaan anonyymisti toisten kanssa ketkä ovat kokeneet tämän saman taipaleen.

Palasin pitkästä aikaa tälle foorumille lueskelemaan juttuja, koska pelaaminen on taas niin sanotusti lähtenyt käsistä. Kuten ekassa viestissäni kirjoittelin, että en tiedä mitä tulee tapahtumaan kun voi pelata kortilla… ja hyväähän siitä ei tapahtunu. Ajattelin aluksi, että kerrankos sitä kokeilee, mutta se nyt ei jääny aivan siihen kertaan. Liian helppo sanon minä. Onneksi sentään vanhempani näkevät kaikki electroni ostokseni, joten he välillä ihmettelevät, miksi pelaan niin paljon. Mutta voi jos he tietäisivät, että ne on vaan murto-osa siitä mitä oikeasti pelaan. 50€ Ei enää tunnu missään… Viime viikolla oli jo 70€ kädessä ja kaikki meni siinä seuraavan tunnin aikana. Tällä viikolla sama toistui 60€ kanssa. Yhden isomman voiton sain noin kuukausi sitten (400€) ja päädyinkin käyttämään rahat mahdollisimman nopeasti, ettei se menisi peleihin. Ja hyvin siinä onnistuinkin, mutta sitten tulikin se ongelma, et pelirahat lähteekin sitten tililtä “ruokarahoista”, eikä niistä voittorahoista. Hurraa.

Taloudellinen tilanteeni on aika heikko verrattuna viime vuosiin (yleensä kesätyörahoja on vielä joulunakin), mutta nyt ne loppuivat jo lokakuussa. Toki autolla on oma osuutensa asiaan ja voi kun ne pelirahat olisi käyttänyt tuohon autoon… :S Tiedostan olevani riippuvainen, mutta en pysty puhumaan siitä kellekkään. (tänään rohkastuin kertomaan yhdelle ystävälle, kun lueskelin tätä foorumia! vaikka helppoa se ei ollut.) Ennen pelaaminen ei tuottanut ajankäytön kanssa ongelmia, mutta nyt sekin on alkanut tulla… Pelikoneen ääressä tulee viihdyttyä tunti jos toinenkin ja sitten huomaa, että piti olla siellä ja siellä sillon ja sillon, mutta mä seisoskelenki pelikoneiden ääressä. Haluan todella päästä tästä eroon, sillä tämä on yhtä "¤#vettiä. Asiaa ei yhtään helpota nämä uudemmat koneet, joissa on setelisyöttö mahdollisuus ja tietenkin uusi lempipelini kulta-jaska. Voiko koukuttavampaa peliä enää olla! (vapaapelit ym.) Rahaa on mennyt ja tulee menemään, jos tämä ei lopu NYT. Sain ilta-/viikonlopputöitä kioskilta jossa ihmiset käyvät lähinnä pelaamassa (veikkausta ja ray:n koneilla) siellä totesin, että eihän tuossa pelaamisessa oo mitään järkeä. Ja pystyinkin olla kaks päivää pelaamatta. Tänään sitten kun menin kauppaan niin tuli semmonen olo, et pistänpä 5€ pelikoneeseen. No onnekseni pelikone oli varattu, kävin tekemässä ostokset ja kas, kone ei ollut enää varattu. No pelasinpas siinä 5€… ja sitten toisen 5€ (kortilla) sitten mentiin hakemaan käteistä (että vanhemmat eivät valittaisi pelaamisestani) että pelaan vielä 5€… No parhaimmillan minulla oli jo melkein 30€ lompakossa, mutta kaikkihan sinne meni takaisin. Ja voi sitä *itutuksen määrää taas kerran. Juuri kun ajattelin, että ongelmaa ei enää ole niin sitten se uusiutuu.

Haluaisin niin päästä tästä eroon ennen ensi kuun palkkapäivää, että voisi käyttää ne rahat johonkin hyödylliseen! (Huoltoihin, vakuutuksiin, viihteeseen (mutta ei pelikoneisiin!!))

Helpottipa taas vähän purkaa tuntojaan tänne. Ja otan toki vinkkejä vastaan edelleenkin! Ja kiitos kaikille foorumille kirjoittaneille, teistä tulee olemaan suuri apu omassa parenemisessa!

Pikkuse päivitystä tänne. Olikohan seuraava päivä tuosta, ku ajattelin että mä ny 5€ pelaan… ja hups vaan 30€ sinne meni taas… -.-’ Mutta sen jälkeen en oo koskenu pelikoneeseen… eli sanottaisko ainaki 5 päivää ilman pelikoneita.

Alotin iltatyöt r-kioskilla ja kyllä hajottaa kattoa sitä pelaamista. Tuntuu, et ne koneet välillä oikeen huutaa, et tuu pelaaman. Mut pitää vaan yrittää rauhottua ja olla pelaamatta. Eilen oli kyllä ihan [] <-noin lähellä etten menny taas “paria” euroa laittamaan noihin paholaisen värkkeihin.

KYLLÄ TÄMÄ TÄSTÄ! Prosessi on hidas mutta kivulias.

Huhhuh. Tiukkaa tekee joka päivä. :S Eilen koin jotain uutta… Kaverin kanssa olin abc:llä missä kaverini pelasi niin teki oikeen pahaa kattoa ku se pisti pari euroa koneeseen. Kävi melkeen sääliks, kuinka joku laittaa noihin rahaa… Ja samaisen reissun kotimatkalla teki mieli kääntyä huoltsikalle pelaamaan…

Mutta pelaamattomuus siis jatkuu! Ja sinnitellään nollatoleranssin puolesta!

Joku selvästi yrittää koetella mua! Seison kaupan jonossa ostosteni kanssa, katson pelikoneen suuntaan ja mitä huomaan. Voitoissa vilkkuu 1,60€ ja pelaajaa ei näy missään. Teki niin mieli mennä pelaamaan ne (ja sitten tietenki laittaa vähän omaa rahaa sekaan), mutta sain hillittyä itseni ja kävelin vaan päättäväisesti ohi! Joku olisi toki voinut vaan pudottaa rahat, mutta en pystynyt ottaa sitä riskiä.

Jälleen yksi koettelemus voitettu! Ja vissiinkin 15päivää takana pelaamattomuutta, hjuva fiilis!

3 viikkoa alkaa olla takanapäin ja hyvin on selvitty… :slight_smile: Ei tee enää ees mieli pelata… :stuck_out_tongue:

Moikka pikapelikuluttaja,

Rutkasti sitä suomalaista sisua sinulle jatkoon!

Katsopa tarkkaan siellä ärrällä niitä pelaajia; säälin tunne siinä tulee pelureita kohtaan. Eihän meistä kukaan ns. ajatteleva ihminen halua ressukaksi, jota muut, kuten esimerkiksi pelihimo, ohjaavat vai mitä? :question:

Katsos vaan, tässähän on jo kuukausi vierähtänyt pelamaatta. (Lukuunottamatta jonku yhden netticasinon ilmaispyörityksiä, mutta se ny on vaan “leikkiä” en omista luottokorttia joten ne eivät ole ongelma. Enkä kokenut sitä mitenkään riippuvuutta aiheuttavana).

Ja en todellakaan halua sellaiseksi, joita ihmiset katsovat säälien, että sinne ne rahat taas menee. Mieluummin laitan rahat säästöön ja käytän sitä harrastuksiini. Hieno tunne, kun ei tarvitse pelata! Eikä tee edes mieli pelata. :slight_smile:

Ja aina vaan on selvitty. :slight_smile: Tämähän on aika helppoa tää pelaamattomuus?! Jotenki tuntuu että rahallekki oikeen joutuu keksimällä keksiä jotain käyttöä… :smiley:

Melekeen jo kolmatta kuukautta viedään ja suht kuivilla mennään! Tosin pieni este tuli matkalle, arvoista alkoi muodostua ongelma… joskus pienenä oon arpoja ostanu, mutta nyt niiden kulutus alkoi kasvaa kyllä huimaksi. Piti sitte neki lopettaa kokonaan. Onneksi pääsin niistä nopeasti eroon.

Kyllä niille rahoille olisi käyttöä… Auto meni tänään melkein poikittain kun jouduin jarruttamaan liikennevaloihin vähän lujempaa. :open_mouth: Olisi tuo auto pitänyt korjauttaa kun hain taannoin sen järjestelylainan, joka meni kyllä paljolti pelaamisesta aiheutuneiden pikavippien maksuun. No, pitää siirtyä julkisiin liikennevälineisiin, jos vika pahenee nyt lumen tullessa. Yritetään nyt sitten pelaamattomuuden avulla säästää rahaa auton korjaukseen tulevana vuonna…

Voi ei! Mutta nyt on sitte hyvä laittaa se x-euroajoka päivä säästöön, mitä olisi pelikoneisiin mennyt. :wink: Täytyy sanoa, että ei enää oo itsellänikään ollut rahojen sijoittamisessa ongelmia… Töitä kerenny tehdä vähemmän opiskelun ohessa niin kaikki rahat menee bensoihin ja ruokaan. :stuck_out_tongue: Ja satunnaisiin virikkeisiin, kuten CD-levyihin. :stuck_out_tongue:

Ps. 4 kuukautta pian takana, eikä latin latia oo koneisiin menny! Välillä lottoa tai kenoa tulee ostettua, mutta summat ovat niiiin pieniä verrattuna aikaisempiin summiin… :slight_smile: Voin suositella kaikille lopettamista!

Pitipä taas tulla kertoilemaan kuulumisia! Näköjäsnänsä on puoli vuotta vierähtäny viimeisimmästä kerrasta! (jos ny ei lasketa yhtä kertaa, kun joku jätti 10snt koneeseen työaikanani ja mua häiritti ne vilkkuvat valot niin kävin painamassa nappia, et se lopettaa sen vilkkumisen). Veikkauksen pelejä on nyt tullu jonku verran pelattua, mutta en koe niitä ongelmaksi.

Hienoa huomata, kuinka pelikoneet ei enää juuriakan viehätä. (paitsi kun näkee jonkun uuden pelin, kuten nyt on joku heavy metal -peli niin vähän herää mielenkiinto, et millanenhan se nyt ois). Ja tulee välillä ajatus, että kyllä mä NYT jo voin pelata euron pari, että en mä siihen koukkuun jää, mutta sitte ku alkaa taas muistella kaikkia tän foorumin tekstejä niin nopeaa seki ajatus katoaa. :slight_smile:

Toivotan onnea kaikille asian kanssa painiskeleville! Päivä kerrallaan ja puhukaa ystävillenne, se helpottaa! =)

Ohhoh, onpas aikaa kulunut viime kirjoituksesta. Hengissä ollaan selvitty ja pelaamattakin! Välillä tekee mieli laittaa euro pari koneeseen, mutta kun muistelen omia kirjoituksiani niin pystyn taas olla laittamatta euroakaan. Pelaamattomuus on varsin mukavaa, voin suositella! =)

Kyllä voi ihminen olla niiin (vitun) typerä. 1v 8kk pelaamatta ja sitten tuli heikko hetki ja piti mennä laittaan rahaa koneeseen… No voitolle jäätiin sillä erää, mutta tietäähän sen että mitä siitä käy… Nyt ollaan sitte kuukauden sisään pitkästi toistasataa euroa taas hävitty. :frowning: Ja mun piti säästää Japanin matkaa varten… Kyllä mä sanon että vituttaa niin raakasti. En ees halua laskea paljonko tänään meni rahaa… varmaan 70-80€ (ja mun piti pelata 2,5€…) Että kiitos ja hei. Tekis mieli vaan rankaista itteään…

Ongelmasi ei ole pelit, vaan tylsä elämä. Netissä sitä voi kaikenlaista blogia pitää toki, mutta joillakin ihan OIKEASTI on peliongelma ja jokseenkin sääli, että sinuakin vain kannustetaan täällä varsin vilpittömästi, joka vain ruokkii tuota lisää. En sinua niinkään moiti, hyvin harva tajuaa peliongelmasta yhtään mitään, mutta ehkäpä tämä on nyt nähty, vai mitä?

Pakko tulla taas nostamaan topiccia koska alaspäin mennään taas rytinällä. Sanon vielä että summat ei kohdallani ole niin suuria mutta sairaus se on silti. Haters gonna hate. Yks viikonloppu voitin kasinolla yli 200e ja seuraavana päivänä oli suurin osa taas menny. Ja sen jälkeenkin useita satoja euroja. Kuukausituloni on kuitenkin 600e luokkaa ja opistomaksuja ym. Tuloillaan.

Viimeksi lopettaessani tänne kirjoittelu auttoi joten toivotaan että auttaa tälläkin kertaa. Tarkoituksena on siis päästä täydellisesti eroon noista masiinoista. Ennen kun tarvii vippejä nostella. Kortit olen estänyt mutta käteistä saa vielä seinästä… ja sitähän menee… tämä olkoon uuden elämäm alku!

Ps. Anteeksi kirjoitusasu. Kirjoitin kännykällä niin vaikea hahmottaa. :slight_smile: