"Ainakin olemme enemmän yhdessä perheenä"

Päihdelinkki oli mukana kyselyssä, jossa selvitettiin poikkeustilan vaikutuksia ongelmallisesti pelaaviin ja heidän läheisiinsä.

Läheisten tulokset on nyt julkaistu, kyselyyn vastasi 56 läheistä. Läheiset kokivat löytäneensä paremman keskusteluyhteyden pelaajan kanssa yhteisen ajan lisääntyessä. Toisaalta heikko taloudellinen tilanne on lisännyt jännitteitä parisuhteeseen ja siten lisännyt turhautumista sekä käyttäytymisen muutosta. Tarkemmat tulokset löytyvät täältä.

Onko teillä samankaltaisia kokemuksia kuin kyselyyn vastanneilla? Tähän ketjuun voi kommentoida omia tuntemuksia siitä, miten poikkeustila on vaikuttanut elämään - pelikoneet ovat olleet suljettuina ja suurin osa urheiluvedonlyönnistä oli tauolla. Toisaalta taas monia koskettaneet lomautukset ja jatkuva kotonaolo voi olla ahdistavaa.

Oletko sinä voinut paremmin tai ehkä huonommin korona-aikana? Pelipaikat avataan rajoitetusti 26.6. ja hajasijoitellut pelikoneet 15.7. Herääkö pelipisteiden aukeamisesta tunteita?

Henna / Yhteispelillä-hanke

Löytyykö kokemuksia tai ajatuksia koronan vaikutuksesta suhteessasi peliriippuvaiseen?

Meillä korona vaikutti puolisoni tilanteeseen positiivisesti siinä mielessä, että hirveästi mitään urheilua tai muuta pelattavaa ei löytynyt (koukussa etenkin vedonlyöntiin).
Mutta kyllä riippuvainen löytää pakon edessä jonkin muunkin kohteen, kuten nettikasinot.

Olen kuullut tuttavapiiristäni, että etenkin peliautomaatteja pelanneet ongelmaiset ovat pystyneet pysymään peleistä erossa vielä automaattien avaamisen jälkeenkin.
Automaatit olivat niin pitkään suljettuna, että pelaamattomuudesta tuli uusi normaali.
Kenties peliautomaatteihin koukussa oleva ei niin helposti lähdekään etsimään pelattavaa netin syövereistä.

Toivottavasti voitte hyvin ja mukavaa alkavaa viikkoa!

-Eveliina