6kk pelaamatta ja jatkuu

Hei!
Kirjoitin tänne n.vuosi sitten ja uhosin lopettaneeni. Valitettavasti mun riittävä pohja ei ollut vielä tullut, vaan se tuli vasta huhtikuussa, usea tonni lainaa myöhemmin. Olin päättänyt kertoa miehelleni kaiken, ja olinkin kirjoittanut kirjeen asiaan liittyen, kun mieheni yllättäen sanoi, että hän kummastelee, miksi me ei meinata pärjätä taloudellisesti. Purskahdin itkuun ja annoin kirjeen miehelle. Järkytys ja shokkihan siinä tuli, mutta saatiin ajan kanssa asiat selvitettyä. Menin heti seuraavana päivänä juttelemaan päihdehoitajan kanssa ja siitä lähti eheytyminen. Mieheni on ollut tukenani päivittäin, on mulla ollut onni, että tommosen kimpaleen oon itselleni saanut <3

Suosittelen ennen kaikkea, että kertokaa läheisillenne onglemanne. Tiedän miten jumalattoman vaikeeta se on, mutta se kannattaa ja ainakin mun kohdalla on ainoa tie eheytymiseen. Pelejä en ole pelannut sentilläkään huhtikuun alun jälkeen, joten olen ollut kohta 7kk pelaamatta. Tänä aikana elämä on alkanut maistua jälleen joltakin :smiley: ennen mikään ei tuntunut miltään, nyt mulla on tavoitteita ja haaveita tulevaisuuden suhteen, olenhan vasta 28 v. Lainojen kanssa olen naimisissa vielä ainakin kolme vuotta, mutta elämiseenkin jää ihan mukavasti rahaa (ainakin verraten siihen, kun KAIKKI raha meni pelaamiseen :laughing: ) mulla on kokoaikatyön lisäksi kokoaikaset opinnot ja opinnoista valmistuttuani ajattelin ottaa lisätyötä, saisipa lainat pois nopeammin :slight_smile:

Välillä tulee vaikeita hetkiä (erityisesti lainojen miettimisen suhteen), mutta pelaamaan mun ei rehellisesti ole tehnyt mieli kertaakaan, tätä olen itsekin vähän kummastellut… jotenkin mua kammoksuttaa koko pelit ja haluaisin vain auttaa toisiaki
ongelmaisia tajuamaan, ettei rahapelit tuo mitään muuta kuin harmia meidän kaltaisille pelureille. Olen prosessoinut tunteitani lähes päivittäin ja päihdehoitajan kanssa tapaamiset jatkuivat useamman kuukauden. Nyt harkitsen psykoterapiaa, koska ymmärrän pelaamiseni johtuneen lapsuuden traumoista, joita en ole ikinä osannut käsitellä riittävän syvältä.

Toivotan ihan tolkuttoman paljon tsemppiä kaikille meille, sinulle, joka juuri tänäänkin pelasit, sinulle, joka lopetit viime viikolla ja sinulle, joka haet täältä voimaa olla juuri tällä hetkellä pelaamatta. Yrittäkää taistella riippuvuutta vastaan, se on vaikea taistelu, mutta voin taata, että lopulta sen kaiken taistelun arvoista!! Elämää ei kannata tuhlata enempää itsesyytöksiin ja murehtimiseen menneestä, TÄHÄN HETKEEN voit vaikuttaa ja sitä myötä tulevaan! Ajattele, jos tänään olisi viimeinen pelisi, niin 1.1.2020 olet ollut jo 2kk pelaamatta ja vuoden 2020 jälkeen voit sanoa olleesi puhtailla papereilla koko kalenterivuoden!

Nämä tsemppaukset myös itselle, jos jossain vaiheessa velkojen helpotettua iskee jostakin se pelihimo… Tällä hetkellä en siihen usko, mutta nykyisin olen nöyränä ongelmani kanssa ja hyväksyn sen, että tämä ongelma tulee olemaan minussa lopun elämääni. Eri asia sitten on, miten annan sen elämääni vaikuttaa.

Kaikkea hyvää päivääsi :slight_smile:

Taas sorruin. “Ajattele, jos tänään olisi viimeinen pelisi, niin 1.1.2020” Uutta yritystä.

Tänään laskurisovellus onnitteli: 9kk pelaamatta! Kohti pelitöntä vuotta!

Lainat ahdistaa entistä vähemmän, olen päässyt hyvin melkein sinuiksi niiden kanssa ajatuksella: mennyttä ei voi muuttaa, siitä voi vaan oppia ja suunnata kohti tulevaa. Tällä hetkellä lainoja jäljellä kolme kappaletta + asuntolaina. Yhden lainan saan maksettua nyt tammikuussa pois ja sitä meinaan juhlistaa jotenkin, ehkä viemällä puolisoni elokuviin tai muuta vastaavaa. Jokatapauksessa oon oppinut tässä 9 kuukaudessa olemaan armollisempi itselleni ja nauttimaan elämästä peliongelman myöntämisestä huolimatta. Psykoterapia alkaa kevään aikana ja en voisi siitäkään olla tyytyväisempi. Hyvä viimein päästä käsittelemään lapsuuden traumoja ja muutenkin hankalia perhesuhteita ja niiden vaikutusta minäkuvaan. Rankkaa varmasti tulee olemaan, mutta pakollista jatkon kannalta.

Tsemppiä kaikille meille ja parempaa vuotta 2020!

Onpa ihana lukea sun ajatuksia ja nähdä hieno onnistuminen! Paljon onnea jo pitkästä pelaamattomuudesta :heart:

Kiitos! :heart:

Arvatkaa mitä tein toissapäivänä? Maksoin viimeisen erän yhtä lainaa pois! Jäljellä yksi (periaatteessa kaksi, mutta toinen otettiin alunperin muuhun tarkoitukseen) laina + parin tonnin luottokortti! Olo NIIIIN mahtava, sain tuon lainan maksettua 3kk suunniteltua aiemmin. Seuraavaksi säästän itselleni hätävararahaston, joka ns.vastaa luottokorttia, eli on varalla, jos jotain yllättävää sattuu. Ajattelin, että 2500€ olisi tavoite saada säästettyä tämän vuoden aikana, se on täysin realistinen tavoite. Tämän jälkeen alan maksaa suurempia eriä tuota viimeistä lainaa. Meillä on onneksi “säästössä” sievo summa rahaa, kun asutaan osaomistuasunnossa ja tämän lainanmaksua jäljellä enää vuosi, eli kun tästä parin vuoden päästä aletaan harkita muuttoa, olisi käsiraha asuntolainaa varten olemassa.

Pelaamiseen liittyen ei juuri sanottavaa. Näin ensimmäisen pelipainajaiseni lopettamisen jälkeen n. kuukausi sitten, siinä pelasin 40€ ja olin niin pettynyt itseeni. Aamulla helpotuksen tunne oli mahtava. Mietin, että vuosi sitten tuo tunne oli toisin päin: pelasin monta tonnia ja tämän jälkeen piti niistää itseään, että olihan se unta, ja eihän se koskaan ollut. Eilen tuli 10kk pelaamatonta aikaa ja tuntuu niin kaukaiselta se aika, kun oli pelihimot päällä. Mieli on levollisempi, voin keskittyä välillä yhteen asiaan kerrallaan (tämä edelleen toisinaan haastavaa ja esim.telkkaria katsoessa liian usein tulee samalla räpellettyä puhelinta), osaan kohdata vaikeat tunteet sellaisinaan. Pelaamaan ei tee mieli, ei edes lottoa tai arpoja. Minulla on nyt rahaa hyvin käytössä ja mikä helpotuksen tunne se onkaan, kun on tilillä joka kuu rahaa, ennen kuin uusi tili tulee.

Voin sanoa suoraan: olen ylpeä itsestäni ja saavutuksistani. Polku kuului kohdallani mennä näin - pelaaminen ja sen käsittely johtivat todellisten ongelmien kohtaamiseen ja pikkuhiljaa hoitamiseen. Terapiaa en ole vielä aloittanut, mutta senkin aika tulee.

Tsemppiä edelleen ihan jokaiselle, voi kun pelipirujen riivaama, itseäsi inhoava tämän hetkinen sinä saisit pienen hetken kokea tämän minun tän hetkisen helpotuksen ja pelien tarpeettomuuden tunteen, niin ehkä saisit voimaa lopettamiseen. Sitä olisin toivonut omalle minälle vuosi sitten, joka jopa harkitsi itsemurhaa ennen läheisille kertomista… Voi kun jo silloin olisi saanut pienen hetken kokea armoa itseä kohtaan. Mielestäni armollisuudesta ja hyväksymisestä lähtee eheytyminen. Olkaa siis armollisia itsellenne ja hyväksykää mennyt, sitä et voi muuttaa. Mutta tulevaisuuden muuttamisen voit aloittaa tänään. :heart::heart:

Wau :heart: Tunnen sun kirjoituksen takaa juuri sen mitä tahdon omalta elämältä! Ihanaa kun olet onnistunut niin hyvin :heart:

Voi kiitos!100120
Väsymys meinaa painaa. Mulla on melkoinen kombo ylläpidettävänä:
-psykoterapian alku ja viimeiset järjestelyt siihen liittyen

  • vanhat traumat nostavat päätään terapiasta johtuen
  • kokoaikainen vuorotyö
  • loppuvaiheen opinnot (oppari)
  • harjoittelun järjestely kesälle
  • monimutkaiset perhesuhteet
  • ylipaino → haluttu elämäntapamuutos
  • miehen tunnekuohunta
  • Tämä peliasia. Velat. Raha-asiat ylipäänsä. Kaikki veroasiat ja kaikki. Kuinka paljon ylimääräistä velkoihin tässä kuussa vara pistää, kesälle pitäisi säästää…

Tällaista tajunnanvirtaa tänään. Ihanaa on, että tässäkään tilanteessa ei tee mieli pelaamaan! Kohta 11kk pelaamatonta takana! Tällä tiellä jatketaan. Jos pelit olis päällä, tuohon mietintö listaan tulisi ainakin kymmenen kohtaa lisää. Tämä pelaamattomuus on ainakin varma aihe olla itsestään ylpeä!

Tsemppiä kaikille edelleen, kevättä ja valoa kohti!

Vuosi ja melkein kk pelaamatta ja jatkuu! Vuosipäivä tuli ja meni ja aika senkun kuluu. Elämäni paras päätös vuoden 2019 huhtikuussa oli kertoa miehelleni pelaamisestani, veloistani, mielentilastani. Silloisessa tilanteessa ennen kenellekään kertomista ajattelin tilanteeni välttämättä johtavan kuolemaani. Etten selviäisi veloista, häpeästä, tuskasta… Avun hakemisen ja asioiden selvittelyn jälkeen oon nyt tilanteessa, jossa velat on täysin hallinnassa (saan maksettua pois vuoden 2022-2023 aikana), mieli voi paremmin, kuin ikinä ja vihdoin hain keskusteluapua myös lapsuuden ja nuoruuden traumoihin liittyen.

Velat aina välillä sapettaa, mutta ei nekään enää päivittäin, ehkä kerran kahdessa viikossa. Eli tässäkin tilanteessa - kornisti kyllä - aika auttaa. En olisi koskaan uskonut vuosi sitten, että elämä voisi voittaa tämän katalan sairauden. Tärkeetä on muistaa aina, että tulen ikuisesti olemaan peliriippuvainen, enkä loppuelämäni aikana voi pelata rahapelejä. Tämän tiedostamista ei voi kylliksi korostaa.

Tsemppiä edelleen hirveästi kaikille, antakaa itsellenne aikaa, kertokaa jollekin läheisellenne, hakekaa apua! Vaikeinta on vahvuuden löytäminen itsestä. Meissä kaikissa se on ja kun sen löytää, asiat alkaa helpottaa. Vahvuuden käyttäminen ei tosiaan ole niin haastavaa, kuin sen löytäminen. Eli siitä pitää aloittaa…

p.s. Käyn edelleen viikottain lukemassa palstaa, vertaistuki on todella ihmeellinen ja merkityksellinen asia. Alkutaipaleella koen tämän palstan olleen yksi suuri tekijä poispääsystä pelien hurrikaanista.

Sitä mä vaan, että pelaamattomuus jatkuu, edelleen nöyränä asian suhteen, mutta myös helpottuneena, sillä asia ei ole enää ihan joka päivä mielessä ja häpeä on helpottanut. Aika todellakin auttaa, uskokaa siihen ? kohti 500 pelaamatonta päivää, elokuussa sellanen etappi edessä!

Aikuisikäni paras kesä takana ilman jatkuvaa huolta ja murhetta raha-asioista. Tsemppiä ihan jokaselle!

Hienoa lukea, että olet pystynyt vastustamaan himoa ja pysymään pelittömänä näin pitkään! Tästä voimistuneena avaan itselleni ketjun omaa seurantaani varten.

Hei kaikille!

1v7kk ja 17 päivää pelaamatta. Edelleen nöyrä asenne, en voi loppuelämäni aikana harkitakkaan pelejä. Ja se tuntuu ainoastaan hyvältä. En kaipaa pelejä tippaakaan, olen onnellisempi, kuin ehkä koskaan.

Terapiassa olen päässyt syvimpien tuntemuksieni pariin, pahimmat ja kipeimmät menneisyyden haamut ovat päällä juuri nyt. Ennen tämmöinen käsittely olisi johtanut pelaamiseen, nyt annan tunteiden tulla ja myös mennä.

Velat kutistuneet joka kuukausi tasaisesti, jäljellä pelivelkoja kaksi suurempaa ja luottokortti. Tässä ajassa lainat lyhentyneet ehkä n. 7t. Joten nämäkin vielä joskus kaikki maksettu :heart:

Halusin vaan näin joulun alla tulla kertomaan tämmösiä iloisia uutisia ja ehkä antamaan jollekin tsemppiä, että ilman pelejäkin voi olla elämää peliriippuvaisellakin. Tai siis, pelien kanssa se ei ainakaan mulla ollut elämää. Uusi elävä elämä alkoi lähes 600 päivää sitten, paras päätös elämässäni! Tsemppiä ja pelitöntä päivää, ihanaa joulun odotusta kaikille! Edelleen luen ketjuja täällä lähes päivittäin, tämä on kyllä hyvä ja tärkeä vertaistukipaikka :heart:

Kuulumisten päivittelyä tännekin!

Mulla on elämässä tällä hetkellä asiat aikaslailla hyvin. Lähes vuoden koettu psykoterapia on saanut mua ymmärtämään itteeni tosi paljon paremmin. Ja ennen kaikkea antamaan itselleni anteeksi. Läheisten kanssa tapahtuneet sotkut. Uupumiseni. Ylisuorittamisen. Ja ennen kaikkea peliriippuvuuteni.

Velka-asiat ovat edelleen paremmissa kantimissa. Nyt olen panostanut suurempien siivujen palkasta säästämiseen, sillä haaveena on piakkoin ostaa isompi asunto. Ehkä lähitulevaisuudessa voi alkaa suunnitella perheenlisäystäkin :heart:

Eilen sain muistutuksen synkimmistä ajoistani: sain soiton eräältä kasinolta! Hämmennyin niin kovin, että löin luurin käytännössä korvaan ja menin kyseisen kasinon sivuille, kirjauduin ja kirjoitin heti chättiin, että sulkekaa tämä tili, en enää tarvitse kasinon palveluita koskaan. Onneksi tämä kasino oli vastuullinen ja teki heti pyyntöni mukaan. Miettikää, oon ollut pelaamatta 1v10kk ja edelleen tulee puheluita kasinolta. Kyllä me riippuvaiset ollaan parasta tienestiä… Aivan kamalaa. Jos olisi ollut kyseessä heikompi hetki tai että pelaamisen lopettamisesta olisi kulunut vähemmän aikaa, tuo (todennäköisesti ilmaista pelirahaa tarjoava) kasinopuhelu olisi saattanut saada pelaamaan. Kyllä tuo touhu on häikäilemätöntä, varmasti talletuksieni määrästä ja pelikäyttäytymisestä he pystyvät siellä näkemään, että kyse on ollut riippuvaisesta ihmisestä. Niin tällaisella halutaan lisää tienestiä, kahden vuoden jälkeenkin… Suututtaa, ja tulee surullinen olo kaikkien meidän puolesta.

Mutta, edelleen tsemppiä meille kaikille, pelaamattomuus kannattaa! Kaikki asiat alkavat sujua paremmin, kun pääsee pois peleistä. Valontäyteisiä talvisia päiviä :heart:

2 vuotta pelaamatta. Ja jatkuu.

Aika juhlava fiilis.

:sunglasses:

Onnittelut! Mahtavaa lukea, että täällä on useampikin kirjoittaja joilla pelaamattomuus on kestänyt jo pitkiä aikoja :slight_smile:

Kiitos! ?

Loma aluillaan ja mulla on ekaa kertaa varmaan neljään vuoteen lomaksi rahaa käytettävissä… Pääsen pitkästä aikaa reissuun (Suomen sisällä ihan), olen niin innoissani! :heart:

Mulla kävi myös uskomaton onni ja sain ainakin pariksi vuodeksi muutaman satasen palkankorotuksen, kun työtehtäväni muuttuu. Tämä tarkoittaa, että seuraavan kahden vuoden aikana saan maksettua toisen lainoistani pois. Olen niin helpottunut, ettei tätä voi edes kunnolla selittää.

Ihanaa Kesää palstalaisille ja tsemppiä pelittömyyteen, elämä on kyllä aika ihanaa ilman pelejä :heart:?

2 vuotta, 4kk, 17pv pelaamatonta aikaa takana ja jatkuu. Raha-asiat on hyvin. Ostettiin myös viimein isompi asunto, suurin unelmani vuosiin toteutui :heart:

Olen käynyt paljon täällä lueskelemassa, nyt tosin hieman harvemmin, kuin aiemmin. Tsemppiä hirveästi kaikille pelien lopettamiseen :heart:

3 vuotta pelaamatta tuli täyteen kaksi viikkoa sitten. Viimeiset 9 kk ollut elämäni rankimmat ja vaikeimmat kuukaudet, olen menettänyt läheisiä ihmisiä useamman. Mutta silti (ja toisaalta juuri siksi) olen pysynyt peleistä erossa ja ahdistuksen tullen turvautunut muihin keinoihin, kuten meditointiin, joogaan ja käsitöihin.

Raha-asiat on ok, tuun maksamaan vielä ainakin 3 vuotta viimeistä pelivelkaa, mutta en ota siitä sen kummempia paineita, siinä se roikkuu yhtenä laskuna muiden joukossa. Rahaa ei tosiaankaan ole liikaa, mutta juuri sillain, että pärjätään ihan mukavasti. Mut huomannut myös sen, että ei sitä rahaa niin äärettömiä määriä tarvitse ollakseen onnellinen, riittää, että perustarpeet saa tyydytettyä ja jonkun kerran ostettua esim uusi vaate tai käytyä viikonloppureissussa eri paikkakunnalla ystävän luona.

Tsemppiä kaikille, pelaamattomuus on mahdollista! Tiiän miten kamalan vaikeaa aloitus on :heart:

Hyvä hienoa !! Perässä täältä hiljalleen tullaan.