6kk jälkeen alan kyseenalaistaa raittiuden

Puoli vuotta selvänä ja alan kyseenalaistaa onko tässä mitään järkeä. En ole kuukausiin jutellun kenellekään. Kaikki ystävät ja tutut on alkoholisteja. Ei todellakaan kiinnosta tutustua keneenkään. Masennus ei hellitä. Ei mitään kiinnostusta tehdä yhtään mitään. Ei kiinnosta edes juominen, mutta mielelläni ottaisin lomaa pääkopastani. Alan miettiä onko raittius tämän eristäytymisen ja yksinäisyyden arvoista. Tällä hetkellä en varsinaisesti koe, että raittiudesta olisi yhtään mitään hyötyä.

Kertokaa nyt juoppoaivoille, että jotain toivoa on :sweat_smile: Tiedän ettei korkin avaaminen näitä ongelmia ratkaise, mutta yksinäisyys on musertavaa. Pelkään , etten enää koskaan ole kykenevä nauttimaan mistään. Varsinkaan ihmisten seurasta.

Moikka.
Itse pysähtyisin miettimään tuota, että miksi uusiin ihmisiin tutustuminen tuntuu niin vaikealta. Se on tietenkin aina aika väsyttävää hommaa hakeutua ihmisten ilmoille ja tehdä uusia tuttavuuksia, mutta ei sille ole oikein vaihtoehtojakaan.
Ymmärrän kuitenkin tuon sinun ajatuksesi siitä, että niin mielelläni olisin toisaalta itsekin yksin jossain keskellä korpea kaukana joka ikisestä homo sapiensista, mutta sitten useimmat meistä kuitenkin tarvitsee seuraa ja toisten ihmisten läheisyyttä. Tämän suhteen ei siis taida olla täydellistä ratkaisua olemassa.
Voit siis aivan ehdottomasti löytää paljon järkevämpääkin sisältöä elämääsi, kuin aivojen puuduttaminen etanolilla. Siitä on olemassa lukemattomia esimerkkejä. :slightly_smiling_face:

Moikka Kylähullu! Sen verran voisin yrittää lohduttaa, että minullakin oli kuukausien masennuskausi tuossa vaiheessa raittiutta. Ilmeisesti, ja valitettavasti, kuuluu monella asiaan. Minulla se päättyi noin 7-8 kuukauden kohdalla.

Toki jos jatkuu tai muuten tuntuu kovin pahalta, kannattaa hakea apua. Voihan se olla, että alunperinkin on lääkinnyt masennusta juomalla, eikä se tilanne muuksi muutu. Siihenkin on kuitenkin olemassa huimasti parempia keinoja kuin alkoholi.

Ehdottomasti on toivoa, tsemppiä!

Moikka!
Toivottavasti tuo olo menee ohi. Niitä välillä tulee.
En tiedä auttaisiko sinua joku harrastus, jossa pääsisit luontevasti ihmisten pariin? Kun on samalla jotain tekemistä ja yhteinen mielenkiinnon kohde, on helpompi olla, kun ei tarvitse kannatella tilannetta. Seurassa oleminen helpottuu harjoittelemalla.

Viihdynkin yksikseni, kun on paljon omia mielenkiinnonkohteita joiden parissa aika kuluu hyvin. Minulla koirakin helpottaa yksinäisyyden tunnetta. ja luonnossa liikkuminen.

Ehkä masennukseen kannattaisi hakea apua ja voihna olla niinkin, että tuo olo menee ohitse ja alat pikkuhiljaa löytää asioita joita kiinnostaa tehdä ja sitä kautta tai muuten halun ja keinot tutustua ihmisiin pikkuhiljaa.

Tsemppiä ja mukavaa päivää!

Jos ihminen ei tule juttuun itsensä kanssa niin on todella vaikeata olla sosiaalinen.

Tutki itseäsi rohkeasti, että miksi ahistaa ja unohda kaikki ulkoiset syyt sillä se ongelma löytyy kun peiliin katsoo, ei mistään muualta.

Alkoholi, muut päihteet ja lääkärin määräämät pillerit, ovat vain ongelman pakenemista, joka vain suurentaa alkuperäistä ongelmaa.

Minä sain avun Herralta Jeesukselta ja siihen loppui kaikki pillerit, huumeet ja alkoholi kun ei tarvinnut enää paeta.

Sitten kun ihminen on tarpeeksi pohjalla niin kummasti tulee usko Jumalaan vaikka kuinka ateisti olisi. Vaihtoehtona kun on sekoaminen tahi kuolema, mutta ennen sitä jaksaa kyllä länkyttää.

Siunausta sinulle ystävä…

Omasta kokemuksestani voin suositella AA- ja NA-ryhmiä. 6kk on kriittinen aika raittiille. Silloin on syytä hakeutua vertaisten luokse. Vain vertainen voi ymmärtää mitä riippuvainen käy läpi.

Mitä järkeä on hallitsemattomassa elämässä, jossa alkoholi määrää tahdin? Mitä järkeä on tuhota aivosolujaan juomalla alkoholia? Mitä järkeä on…

Lista on loputon.

Riippuvuussairaus usein saa meidät ajattelemaan niin ettei raittiudessa ole mitään järkeä. Se kannattaa aina muistaa kun tietoiseen mieleen juo viinaa.

Tsemppiä! Kyllä toivoa on!

1 tykkäys

… aktiivinen elämäntapa ja rutiini josta pitää kiinni. Siisti koti = siisti pääkoppa. Tavoitteita … Muitakin tavoitteita, kun se, että ei juo täytyy olla…

1 tykkäys

Ei pidä paikkaansa. Tunnen itseni lisäksi henkilökohtaisesti tosi monta jotka ovat olleet tarpeeksi pohjalla ja ovat raitistuneet ja edelleen ovat ateistejä.

Tarkoittaako raitistuminen sitä, että retkahtaa kohta uudelleen ja viittaan tällä omaan kirjoitukseesi ? Yritä olla rehellinen edes itsellesi, siitä on hyvä aloittaa.

Minulla meni korkki kiinni pysyvästi juhannuksena 2020 ja on pysynyt. Tarve juoda poistui ja ilman tarpeen poistumista on juomatta oleminen, enenmän tai vähemmän jatkuvaa taistelua.