60-luvun krapulaklinikat

Onkos tällaista toimintaa vielä olemassa; jos ei, niin miksi? Ovatko palstan kirjoittajat saaneet koskaan lääkinnällistä apua krapulaan?

Eiköhän tuota kutsuta nykyään ihan katkaisuhoidoksi. Oon ollut sellaisessa 4 kertaa.

Ei kai katkaisussa nyt vain käväistä aamulla ja jatketa sitten normaalisti takaisin työpaikalle?

^ Ns. avokatkolla vain käydään puhallutettavana ja saadaan lääkkeet mikäli promillet nollissa, ja sitten voi jatkaa joko kotiin tai töihin. Näin ainakin käsittääkseni. Itse tosin olen ollut ihan useiden päivien suljetuissa hoidoissa.

1960-luvun krapulaklinikoista saa uutisen perusteella vaikutelman, että sinne vain käveltiin sisään jos olo oli sietämätön, ja saatiin sitten lääkinnällistä apua (en tosin tiedä millä lääkkeillä). Siitä ollaan sitten jatkettu töihin. Tällaista palvelua ei taida olla enää olemassa? Eli joko mennään useamman päivän katkolle tai haetaan vain lähikaupasta muutama kalja helpottamaan pahimpia tärinöitä.

^ Kyllä niitä avokatkoja on edelleen olemassa, riippuu tosin kait hieman paikkakunnasta, kuinka hyvin palvelu pelaa. Joitakin käytännön eroja 60-luvun toimintaan toki saattaa olla, mutta pääpiirteittäin ihan sama homma, eli jos krapula käy liian tuskaisen tuntuiseksi selättää itsekseen kotioloissa, niin sitten kävellään avokatkon ovesta sisään ja saadaan lääkkeet(käytännössä lähinnä bentsodiatsepiineja, myös nukahtamislääkkeitä, beetasalpaajia ja esim. Ketipinoria voi saada). Sinne avokatkolle ei todellakaan jäädä asumaan, vaan siitä on aivan vapaa jatkamaan matkaansa minne ikinä halajaa, esim. sinne työpaikalleen tai vaikkapa vappumarkkinoille kuosaamaan päänsä kahta kauheammin sekaisin katkolääkityksen suosiollisella avustuksella :mrgreen: . Jälkimmäisessä tapauksessa tosin saattaa käydä niin, että seuraavan päivän avokatkolääkitystä hakiessa voi tulla “pientä” mutinaa :laughing: .

Avokatkolle ei tarvitse varata aikaa ja harvemmin kait juopot niin tarkoin suunnittelevatkaan dokuputkiaan, että osaavat varata katkoajan itselleen mukavasti sinne parin viikon päähän :laughing: . Toki joku itsensä hyvin tunteva “ammattilainen” noinkin voi homman hoitaa. Tietty katkolle kannattaa soittaa vähän ennen, kun lähtee matkaan, jotta saa hieman tiedusteltua mm. sitä, kuinka paha ruuhka siellä on, mutta jos nyt on syystä tahi toisesta estynyt käyttämästä puhelinta, niin sitten vain tossua toisen eteen ja ovesta sisään.