60-luvun huumeella alkoholia vastaan

Seuraava juttu ja monta vastaavaa osui silmiini,osaako kukaan kertoa enempää lääkkeen käyttömahdollisuuksista?

"
Tabernanthe iboga
(plant source of ibogaine) Howard S. Lotsof

Ibogaine is a psychoactive indole alkaloid derived from the rootbark of an African plant - Tabernanthe iboga. In recent years it has been increasingly noted for its ability to [treat both drug and alcohol addiction. Both scientific studies and widespread anecdotal reports appear to suggest that a single administration of ibogaine has the ability to both remove the symptoms of drug withdrawal and reduce drug-craving for a period of time after administration. In addition, the drug’s psychoactive properties (in large doses it can induce a dreamlike state for a period of hours) have been widely credited with helping users understand and reverse their drug-using behaviour.

Studies suggest that ibogaine has considerable potential in the treatment of addiction to heroin, cocaine, crack cocaine, methadone, and alcohol. There is also indication that it may be useful in treating tobacco dependence. It has also been suggested that the drug may have considerable potential in the field of psychotherapy, particularly as a treatment for the effects of trauma or conditioning.

A single administration of ibogaine typically has three effects useful in the treatment of drug dependence. Firstly, it causes a massive reduction in the symptoms of drug withdrawal, allowing relatively painless detoxification. Secondly, there is a marked lowering in the desire to use drugs for a period of time after taking ibogaine, typically between one week and several months. This has been confirmed by scientific studies. Finally, the drug’s psychoactive nature is reported to help many users understand and resolve the issues behind their addictive behaviour.

Ibogaine can be easily administered, in capsule form, and has no addictive effects itself. It is essentially a “one-shot” medication and, used in a clinical setting with proper client screening procedures, the drug thus far appears to be safe to use. Whilst it certainly happens that some individuals stop using drugs permanently from a single dose of ibogaine, for many the treatment should best be regarded as simply the initial component in an overall rehabilitation programme.

Although approved for clinical trials (trials on humans) for the treatment of addiction in the US in the early 1990s, problems with financial backing and other issues have so hindered the development of ibogaine that, as of early 2005, it remains undeveloped and thus unavailable to the majority of addicts worldwide. There are however now an increasing number of private clinics, located mostly around the Caribbean and Central and South America, that offer ibogaine treatment at prices starting around £2,000, (approx US$4000). Some lay treatment providers offer lower cost treatment, with varying levels of medical facilities, in Europe. In addition, ibogaine, either in pure form or as a plant extract, has become available from some lay sources on the internet.

Ibogaine’s current legal status in the UK, and much of the rest of the world, is that of an unlicensed, experimental medication, and it not therefore an offence to possess the drug, though to act as a distributor may be breaking the law. Ibogaine is a restricted substance (possession is illegal) in some countries, including the US, Switzerland, Denmark, Sweden and Belgium."
]

Jostain luin, muistaakseni erowid:sta, en vain löydä valitettavasti sitä tekstiä enää, että Tabernanthe Ibogan käyttö laskee opiaattien toleranssin nollaan.
Eli hyvin varovainen pitää olla, jos Ibogan käytön jälkeen opiaatteja ottaa.
Ainakin itselläni paljon pienempi annos oksikodonia (n. 15 mg) riitti saamaan samanlaiset olotilat kuin ennen Ibogan ottamista. Ennen tarvitsin oksikodonia n. 40-50mg hyviin olotiloihin. Otin ibogaa n. 3g. Maistuu muuten aivan järkyttävän pahalle, mutta kyllä kannatti. :smiley:

Ja Suomessahan Tabernanthe Iboga on tietääkseni laillista ja Hollannista sitä ainakin saa tilattua. Joten siitä vain ostamaan, jos haluaa päästä opiaateista eroon, tai laskea toleranssia.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että Iboga on vahvan stimulantin lisäki myös suuremmilla annoksilla vahva psykedeeli. Ja jos suurempia annoksia aikoo Iboga-juurta ottaa (joidenkin lähteiden mukaan 10g on maksimiannostus), on selväpäinen trippivahti aivan ehdoton.

Aion kokeilla tätä- Olen opiskellut asiaa hieman ja sanovat, että se toimisi paremmin lyhtvaikutteisten opiaattien kanssa kuin esim pubrenorfiinin ja muiden pitkävaikutteisten. Siis tarkoitan sanalla toimia niin sitä, että pääsisi eroon opiaateista. Jos joku tietää näistä jotain, niin ottaisin todella kiitollisena tietoa vastaan. Nyt olen kuluttanut 2 päivää netissä asioita opiskellen, mutta en tiedä mikä olisi se paras muoto eli juuri, bark, extract jne. :smiley:

Uskon että tuo olisi ratkaisu.

Näin dokumentin entisestä koninististä, joka nyt oli ollut koukussa metadoniin jo vuosia. Viimeisenä keinonaan päästä irti kokeili ibogainea. Trippi vaikutti rankalta kokemukselta mutta annoskin taisi olla melkoisen suuri. Ibogaine kuitenkin auttoi ja riippuvuudesta pääsi eroon.

Nyt vuotta myöhemmin edelleenkin uskon tohon.
Nyt alkaa reflat olla…kohta…ohi, sillon se on kaikkein vaarattomin ja paras ottaa. Will let u know.

EDIT 15.30:
Ainakin 1 aiheen dokkari, joka sopii tohon em. hlön kuvaukseen on → one life detox or die, site:youtube.com

EDIT 2 15.31

Subun/ XOnen kautta ei ole tarpeeksi kokemusta missään, jotta sen uskaltaisi tehdä turvallisesti. Oikeasti ei ole. Yksi nainen lupautu tehdä sen mulle euroopassa keväällä, ja vakuutteli et ihan sama onko pubre vai mikä, mutta onneksi mulla oli jo muitakin ihmisiä, jotka tekee tota maailmalla. En mennyt sille muijalla sitten, kun juttelin muidenkin kanssa aiheesta. Siis että noi pubrenorfiinivalmisteet on ihan arpapeliä ibon kanssa. Hinta olisi ollu 1500-2000€ tms. Vaihtakaa ees metikselle jos joku haluaa mennä, siitä noi haldaa sen kyllä.

Reilut 20pv ilman opiaatteja tänään. Sen kyllä tuntee.

Eli toi Lotsofin teksti oli ihan hyvä intro jo. Mulle hoidon teki sukulaispoikansa.

Viihdepotentiaalia tällä ei ole. Sillä pääsee puhtaaksi opiaateista aika kivutta.
Jos tripille haluaa kandee ottaa harkintaan LSD, sienet, Ayahuasca jopa ennemmin. Tää ei usein vie tripille, vaan se riippuu ihan siitä mikä sun hmm sielu ? on. Toisia se vie, toisia ei. Ibotripit eivät ole isoimmin osin tavoiteltavia olotiloja. Yksin ottaessa voit kuolla, koska menee tasapaino tyystin (ainakin mun annoksella ja yleisimmillä hoitoannoksilla aina) noin vuorokaudeksi + - 10h.

En kannusta tilaamaan netistä tätä, ei ainakaan vahvassa muodossa. Onneksi se maksaakin paljon siellä, ei todella kannata. Eri asia jos pääsisi näkemään.

Vieroitustarkoituksessa paras idea olisi jättää se annostelu ja seuranta ihan siihen erikoistuneelle ihmiselle, niitä on melko lähellä Suomea. Joka osaa ton kasvin käytön. Se ei ole millään lailla leikkikalu eikä päihderepertuaarin jatke.

_ _
Lainasin koko tekstin, kun tuo vika kappale on hyvin oleellinen. Ja siis annostus on tosiaan hyvin hyvin tarkkaa. Se on aine, jota ei tosta noin vaan opi, niinkuin on tottunut. Se vaatii oikeasti hoito-opiskelua. Siis en tarkoita sairaanhoito, vaan ibogaiiinihoito-opiskelua. On vaan mun mielipide, hoidon läpikäyneenä siis… Mä oikeasti olen kiitollinen, että mulla oli kokoajan 3 ( kolme !!!) ensihoitajaa, kaikki sairaalan välineet mitä tarvita saattaa käytettävissään mun ibogaiinimatkan ajan. Meitä oli 4 jotka hoidettiin samaan aikaan, ja yhdellä trippi meni liian kovaksi. Hänen alas tuomisekseen joutuivat käyttämään sellasta keinoa, jota ei moni kyllä saa kotiin järjestettyä. Niin siis ja hei mainitset ottaneesi 3g, se on ihan ok joo siis kun oot syönyt sitä juurta/ “kaarnaa”, siis kaikkein miedointa mallia, mitä sitä on saatavilla. Onneksi! Huomaat siis vaikutuksen jo noinkin hyvin. Voit vaan kuvitella miten potenttia mun saama pure phamacetical grade alkaloid- uute on ollut. Ihan vaan se opiaattiaddiktioon toimiva alkaloidi on uutettu pois. Uutteitakin tehdään erilaisia. Ja eri vahvuuksisia. Noi uutteet, ei helvetissä, älkää koskeko yksin eikä ilman iboa hyvin tuntevaa ihmistä tai tehkää se sitten myrkytyskeskuksen nurkilla. Sitä ainetta kannattaa kunnioittaa.

Miksi myöa halusin kommentoida, on toi että mainitsit opiaattitoleranssin laskemisen. Joo ehdottomasti tiputtaa opiaattitoleranssia huolella. Ibogaiinihoito ei kuitenkaan siis poista terapian ja itsensä ibon jälkeen hoitamisen tarvetta. Sitä voi verrata nukutushoitoon vain siltä osin, että reflat on nopeasti ja kivuitta ohi, mutta kaikki muu työ jää tehtäväksi. Pyrin itse ainakin TA-prsykoterapiaan (mm. Kiskossa oli tämä käytössä) päin tässä syksyn edetessä. Kun on saanut “full flood” annostuksella hoidon, niin sitä seuraavina päivinä jos ottaisi opiaattia todennäköisesti kuolee OD:iin

Ja siis trippivahti on ehdoton AINA jos kyseessä on jokin muu kuin toi em. waxthetrip:in mainitsema root bark. Se ei ole tykkiä, mutta kyllä siitäkin lähtee jos ottaa liikaa. Toivon että tän aineen kohdalla ei jouduta uutisointeja lukemaan kuolemista meillä. Tää ei ole hupiaine ja se voisi auttaa monia opiaatikkoja pääsemään irti… toivon ettei sitä mennä pilaamaan tekemällä tästäkin laiton Suomessa. Ibo root barkinkin kanssa kuolee helposti jos ottaa bentzoja/alkoholia sen kanssa. Saati noilla hoitoannoksilla sitten. Niin on ibohoitoihin kuollu ihmisiä. Betsoja hyvin ladanneet, alkoholia ottaneet ym. Ne on myös olleet huonoja hoitopaikkoja, koska screening kuuluu tehdä, labra kuuluu ottaa, ALAT ja ASAT ja EKG on ehdottomat jne. Eli on vähän parempia, huonoja, hyviä, ja mahtavia paikkoja. Vaihtelee suuresti taso juuri siksi että ibogaiinihoito on harmaalla alueella. Siksi se olisi niin hirveän tärkeää saada ihan terveydenhuollon alle/piiriin meillä. Ennenkuin tapahtuu pahoja. Vaikka oonhan nähnyt tämän Subutex-sukupolven…että mitä vielä seuraava sitten keksii vetää hupiin. Ei voi tietää.

Olisi kiva tietää mistä tilasit sen, mutta sitä en kai saa tietää. Sitä voi käyttää boostereinakin puhtautta tukemaan. Siis ihan TA rootbarkia vain.

Edit: Erowid on mainio, mutta jostain syystä ibogaiinista sieltä et löydä paljoa eikä ihan kovin kunnollista faktaa ibogaiinista.

Tarvitaanko tämmösiä, kun opiaatti- ja opioidi-vierotukseen on jo ihan hyviä lääkkeitä (mm. BritLofex) ja päihderiippuvuuteen tehoaa kuntouttavana hoitona parhaiten täysin lääkkeetön hoito. :bulb: