3kk

Takana 3kk raittius, jota seurasi totaali ratkeaminen. Ystävyyssuhteet vituks perhesuhteet samalla. Krapula ja morkkis. Ei mitään toivoa. Oli pakko kirjoittaa tänne. Plinkkiä seurailemalla 3kk onnistu.

Harmi, mutta ei täällä plinkissä mikään yllätys. 3 kk on juuri se maaginen raja jolloin useimmat sortuvat. Siinä on fyysisesti riittävä aika karistaa viimeisetkin pisarat elimistöstään, kunto alkaa olla taas hyvä ja itseluottamus korkealla. Tulee harha kohtuukäyttämisen mahdollisuudesta. “Kaikki on mennyt hyvin, minä pystyn”.

Mutta ei.
Viinapiru sisällämme hykertelee tyytyväisenä.
Kun ottaa ensimmäisen juomansa 3 kuukauden jälkeen, kaikki rajoitukset katoavat. Sitä on saatava heti lisää, ilo ja riemu on rajaton. Kituaika on ohi, sitä “elää” taas.
Viinapiru elää.

Alkoholistista ei tule koskaan kohtuukäyttäjää. Ensimmäinen ei jää ainoaksi, viinapiru tahtoo kaiken.

Et siis ole ainutlaatuinen ratkeamisessa. Mutta älä jää tuleen makaamaan. Sinulla on nyt arvokasta tietoa miten jatkaa / Aloittaa uudelleen raitis elämä. Tiedät mitä pitää varoa ja välttää. Mennyt 3 kk ei ole mennyt hukkaan.
Pysy plinkissä, siitä on ollut sinulle apua ennenkin. Kirjoita tuntemuksia, kysy neuvoa. Raivoa täällä, älä perheellesi tai ystävillesi.
Pyydä anteeksi perheeltäsi ja ystäviltäsi. Kerro heille totuus ongelmastasi ja pyydä heitä tukemaan raitistumistasi. Olet osoittanut pystyväsi. Nouse ylös ja jatka matkaa. Selvinpäin.

Kiitos rohkaisevista sanoista! Aion vaikka väkisin pysyä raittiina. Ei se helppoa tule olemaan. Kaveripiirissä kaikki juo ei kohtuudella.

Sitten lienee paras etsiä uusia kavereita. Jos nykyiset eivät ole enää kavereita kun et juo, eivät ne ole koskaan olleet oikeita kavereita.
Tsemppiä.

Luulin pärjääväni yksin, mutta ei, en pärjää. Nyt on laitettava kaikki peliin jos meinaa vielä pitää perheen ja kodin. Rapulassa vielä mutta kohti ekaa täysin selvää päivää. Ja kyllä, olen mokannut ennenkin.

Tuo 3 kuukautta mahtavaa aikaa. Sitten jotenkin tuli sellainen tylsyys ja jano. Selvä aika oli melko ongelmatonta, mutta nyt on ongelmia enemmän kuin tarpeeksi. Päivä kerrallaan.

Ei paniikkia, ihan rauhassa jatkat. Päivä kerrallaan, tarvittaessa tunti tai 5 minuuttia.

Tylsyyttä vastaan sinun on mietittävä tekemistä sille ajalle jonka ennen käytit juomiseen.
Älä kuitenkaan mene siinäkään liiallisuuksiin. Raitistuva ihminen tarvitsee paljon lepoa. Luonnossa liikkuminen ilman kiirettä ja päämäärää on oiva keino. Siinä on virikkeitä, aikaa ajatella mennyttä ja tulevaa jne.

Tuli siinä raittiina touhuttuakin vaikka mitä, rästihommia ja töitä. Sitten tuli se, että mitäs jos yhen saunakaljan tempasis. Joo yhdestä toiseen. Yli kymmenen vuotta samaa nauhaa.

Epävarmuutta ilmassa. Palaset hukassa. Ennenkin luvattu ja aina kaatunut. Ei ole vaihtoehtoja, mutta kun aikaa kuluu ei enää muista ja voihan sitä sitten pari ottaa. Vielä ei mieli tee, mutta tulevaisuus huolettaa. Kai se on mentävä päivä kerrallaan. Ei ole helppoa.

Heippa Nirppis,

olen seurannut ketjuasi ja kommentteja muilta plinkkiläisiltä. Ihan hyviä pointteja, mutta haluaisin heittää pari asiaa sisään joista oli ja on itselleni hyötyä.
Painotat tuota lupaamista ja luvatusta kusemista. Miten olisi jos et enää lupaa mitään? Jos et lupaa mitään niin pidät kaiken lupaamasi.
Kenelle olet elämästäsi vastuussa? Sorry, että kärjistän, mutta lieneekö kysymys vastuun siirtämisestä?
Tähän “päivä kerrallaan- filosofiaan”. Ihan oikein, mutta itse olen tietoinen siitä että päiviä tulee ilman minuakin. Täysin varmasti.
Minua auttoi sellainen “toistaiseksi”- moodi. Ilman mitään laskettavissa olevia raameja jotka asettavat sinut paineen alle. Raitistelu on enneminkin triatlonia kuin sprinttiä. Joskus kompastelee.
Yksi kysymys. Onko sinulla minkäänlaisia ulkopuolisia tukihenkilöitä lähiympäristössä? Olisivat tärkeitä. Vaikka ryhmiä taikka päihdeneuvojaa? Täällä Plinkissäkin on sivuja jotka voivat auttaa. Ja ketju "yksinkertaisia niksejä (jos on vielä olemassa).
Tällaisia. Hyvää Itsenäisyyspäivää täältä Rheinin rannalta sinne Suomeen. Kynttilä palaa täälläkin! :smiley:

Tätä minä niin pelkään! Parempi vain pysyä täällä plinkissä.
Tsemppiä sinulle nirppis ja voimia uuteen nousuun :slight_smile: