2 X 25mg Risolid (nollatole) päriseekö?

:smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: ? pitäiskö vinkua oikein kunnon bento-resepti varulta kesän juoppoputkia varten?

Risolid oli aikoinaan A-klinikan suosima lääke joka vedettiin pois käytöstä huonon palautteen takia ja vaihdettiin Opamoxiin.

Millaisia palautteita siitä annettiin? rapula ei lähde? kädet ei vakaannu?

Risolid on bentso joten varmasti A-klinikan asiakkaat saivat jotakin pikku helpotusta noihin oireisiin. Mutta negatiivinen palaute oli myöskin voimakasta ja nykyään ainakin täällä PK-seudulla on siirytty Opamoxiin. Jos haluat kunnon respan darran varalle pyydä mielummin Diapamia.

Eikös Risolid poistunut jo markkinoilta?

No, vastaus kysymykseen kuitenkin: Ei se sentään pärise, mutta nollatoleilla kyllä auttaa ahdistukseen ym., mikäli vain toimii(Yksilöllisiä juttuja aina nämä lääkkeiden toimivuudetKIN) ja ainakin vaikutus on pitkä ja tasainen. Toki respa aina kannattaa vinkua, mikäli tarvetta jollekin lääkkeelle on. Tuohon ekaan lauseeseeni viitaten tosin Riso-respan saaminen voi olla nykyisin sattuneesta syystä hieman hankalaa :wink: :mrgreen: .

Joo, ei uusin Pharmaca Fennica löydä Risolidia, eli eiköhön ole poistunut.

Ainakin Yliopiston Apteekin verkkosivustolla sitä vielä viime vuonna mainostettiin.

Ulkonäkö:

10 mg: keltainen jakourallinen tabletti, halkaisija 7 mm.
25 mg: vihreä jakourallinen tabletti, halkaisija 9 mm.
[Poistettu kaupallinen linkki -Päihdelinkin moderaattori]

Tehdään nyt niin että soitan apteekiin ja kysyn. Raportoin sitten takaisin.

Soitin. Ei löydy enään hinnastosta.

Korkkis sanoi että hän popsii pieniä vihreitä Risolid nappeja darraan joten oletin että ne ovat vielä käytössä.

Se voi hyvinkin olla että ne on vedetty pois markkinoilta vuodenvaihteessa 2018-2019.

-Jenni

Jep, näinhän se on ja vähän ihmettelen, että miksi. Risolidiahan käytettiin mielellään juoppojen avokatkolääkkeenä siksi, että sen katsottiin olevan vähemmän väärinkäyttöön soveltuva ja riippuvuutta aiheuttava, kuin muiden benzojen. Samasta syystä sitä käytettiin nk. Putkapamina, eli jos vankilassa/vangittuna oleva ihminen oli niin pahassa benzokoukussa, että seinään lopettaminen olisi ollut hengenvaarallista, annettiin klooridiatsepoksidia juuri ja juuri sen verran, että pahimmat ja vaarallisimmat reflat pysyivät jotenkuten aisoissa. Muutenhan benzoja ei vankiloissa nykyään saa enää lainkaan.

Olikohan Risolidissa sitten jotakin sellaista, mikä teki siitä jostakin kumman syystä erityisen haitallisen lääkkeen, johtuuko tämä liian vähäisestä kysynnästä vai onko kyseessä jokin lääkefirmojen taloudellisiin tai lisenssiasioihin liittyvä kikkailu? Onkohan Librax vielä kaupan? Se on siis se vatsavaivoihin ja IBS:ään tarkoitettu troppi, jossa on 5 mg klooridiatsepoksidia, sekä jotakin toista, ei-PKV-lääkeainetta, jonka nimeä en muista, enkä jaksa tsekata. Jotakin ns. pierunpilkkojaa se muistaakseni oli, tyyliin dimetikoni.

Librax on kaupan kyllä vielä.

Niin on myös klooripromatsiini nimellä Largactil. argactil oli ensimmäinen psyykelääke, joka ilmestyi vuonna 1952 ja se korvasi lobotomialeikkauksen melko nopeasti. Myös Prinsessalle annettiin Largactil-lääkettä, mutta hän ei saanut siitä apua.

Lääkkeen tehoa testattiin Suomessa ”äänikokeilla”.

Kokeessa eri huonepotilaille annettiin kahta lääkevalmistetta. Hiljaisempi huone oli merkki tehokkaammasta läkkeestä ja näin Largactil selviytyi voittajaksi.

Largactil-lääkkeellä yksi sivuvaikutuksista oli se, että potilaan iho paloi herkemmin auringossa. Tästä johtuen lääkekuurilla olleet potilaat käyttivät ulkona ollessaan Kiinasta tilattuja ”Larkku-hattuja”, jotka varjostivat kasvoja ja estivät näin palovammat.

Myös elokuvassa vuoden 1954 kohtauksessa näemme potilaan päässä tällaisen kolmionmallinen ”Larkku-hatun".

Aion istua koko kesän pihakeinussa larkku-hattu päässä

Onko se sama kuin Liberon?