Yritän nyt raitistua!

Hermot menee jo tähän ryyppäämiseen.

Nytkin on takana usean viikon putki ja velkaa on kertynyt jonkin verran. Inhottaa aina lainailla rahaa kavereilta kun omat on ryypätty. Vaimokaan ei tykkää kun jatkuvasti olen tissuttelemassa. Nyt saa riittää!

Olen päättänyt aloittaa antabukset vielä tämän päivän aikana kunhan olen varma että promillet on lähteneet verestä. Onneksi niitä kaapista löytyy niin ei tarvitse empiä. Nyt vaan aloitan ja otan ne joka aamu niin hyvä tulee.

Olen katsellut tuttujeni kuvia Facebookista ja sellaisten jotka eivät hirveästi alkoholia käytä, ja jotenkin heistä huokuu sellainen rauha jota itse tavoittelen myöskin. Ehkä se johtuu juuri siitä alkoholin käytöstä että olen rauhaton, vaikka helposti kuvittelisi toisinpäin. Pitäisi varmaan saada jokin lääkitys siihen mutta en tiedä miten sen saisin.

En nyt keksi muuta avautumista tähän mutta nyt loppuu!

Niin ja unohdin vielä että vatsakin oirehtii jo tosi ikävästi. Ei edes tupakkia saa poltettua kun yökkyyttää. Ja muistikin menee joka ilta. Hävettää ja vituttaa.
Toivottavasti vaimo edes pysyy kun ainakin nyt vähän pelottaa että miettiiköhän jo uuden miehen hommaamista.

Täällähän sitä vertaistukea saa oikein nopeasti. Turha palsta kun ketään ei kiinnosta.

No joo, aika hiljaista tuntuu olevan, muttei kannata hermostua. Taitaa olla porukat vielä lomilla tai muutoin luonnon helmassa, vain tämmöinen juuri raitistunut roikkuu täällä. Ei varmasti vaimo tykkää jatkuvasta tissuttelusta, mutta toivottavasti tilanne on korjattavissa, kunnei kerran ole vielä lähtenyt. Oletko muuten alkanut ottaa antabusta, kuten eka viestissä aiot?

Joo, kärsivällisyyttä nyt. Aloita vaikka siitä, että raportoit tänne rehellisesti mikä on tilanne. Ja huomenna sama jne. Raittiina eli ei, mutta pidä nyt yhteys auki, etkä luovuta.

Hienoa, että aiot raitistua! Sama täällä. Antabus kuulostaa kohdallas myös tosi hyvältä suunnitelmalta. Voimia koitokseen ja toivottavasti vaimo pysyy! :slight_smile:

No niin rupesihan täällä ihmiset virkistymään :laughing:

Joo vaimo on nyt pysynyt mutta kärsii itsekin jonkilaisista mielenterveysongelmista niin on vähän masentunut juopottelun jälkeen (juopotteli siis itsekin jonkinverran). Minä olen jo pahimmista ahdistuksista ja möröistä päässyt yli ja tänään näin tytärtänikin ensimmäisen kerran koko kesänä.

Eniten vaan ärsyttää kun vihdoinkin tyttäreni tulee käymään ja vaimo on kuin myrkyn syönyt. Ei tykkää tyttärestäni vissiin yhtään. No, omapa on ongelmansa, lähteköön kävelemään jos ei kelpaa. Tyttärestäni en nimittäin luovu kenenkään takia. Mutta tämä asia minua vielä ahdistaa.

Kävin eilen päihdehoitajalla joka oli sitä mieltä että pitäisi laittaa välit poikki kaikkiin jotka mielestäni käyttävät liikaa alkoholia ja joiden käyttö ahdistaa minua. Tähän porukkaan kuuluu isäni ja äitini ja yksi siskoista, joten on kova paikka jos tosissaan pitää poltella siltoja. Ymmärrän kyllä sen että juoppokavereista pitää luopua mutta että ihan kaikista? Tätä olen tässä pari päivää pähkäillyt.

Kovia on pitänyt tähänkin asti kokea mutta nyt tuntuu että on kovin paikka koskaan.

Onhan se aika tosikin iso juttu, jos puoliso ei tykkää omasta lapsesta :,(. Ei minulla ole omakohtaista kokemusta, mutta silti. Se tuntuu varmaan jotenkin niin epäreilulta ja vaikealta edes käsittää miksi asia on niin. Kurjaa, voimia sulle siihenkin!

Mä oon miettinyt ihan samaa juttua, etenkin nyt parin viimeisen päivän aikana! Mulla nimittäin myös äiti, isä ja sisko juovat. Ollaan vielä aika läheisiäkin. En kyllä enää käy heillä lapseni kanssa syömässä kuten ennen vanhaan, koska siellä oli sitä juomista. Käydään vain tietyt juhlapäivälliset eli ehkä noin 4-5krt vuodessa ja tällöin jo etukäteen suunnittelen oman osuuteni, sillä en halua juoda lapseni nähden. Vaikka siihenkin on tullut syyllistyttyä :,(. Tänä kesänä jätimme menemättä siskoni perheen kanssa reissuun, koska siskoni juo siis todella paljon ja itselläkin tullut tissutteltua ja vaikka onkin ollut aina selvä aikuinen paikalla, en silti siihen tilanteeseen halunnut enää suvun lasten kanssa, vaikka eivät enää pieniä olekaan. No, lapsi kyllä oli silti vihainen, kun emme menneet, mutta en sanonut tuota syytä hänelle ääneen. Joka tapauksessa, mitäs jos ei luopuisi tai katkaisisi välejä kokonaan vaan tapaisi esimerkiksi vain niihin kellonaikoihin ja sellaisissa tilanteissa, missä kukaan ei joisi? Oliskohan sellaisia…

Ai niin muuten aloititko sä niitä antabuksia?

Joo alottelin antabukset. Neljättä päivää niillä mennään.

Minulla tuossa on juuri ongelmana se että en koskaan voi tietää milloin uskallan vastata puhelimeenkaan kun äitini tai isäni soittelevat päissään. Voi olla ihan mihin aikaan päivästä vain, ja eivät todennäköisesti soittele ollenkaan selvinpäin, en ainakaan muista näin käyneen pitkiin aikoihin.

Päihdehoitajani sanoi että minun pitäisi kauniisti sanoa läheisilleni jotka juovat että “Rakastan teitä tosi paljon mutta nyt en pysty olemaan teidän kanssanne tekemisissä koska käytätte alkoholia ja minulle ei tee sellainen seura hyvää” tai vastaavaa.

On kyllä kinkkisiä juttuja täytyy myöntää. Jotenkin vaan tuntuu tosi tekopyhältä sitten jos ratkeaakin itse vielä juomaan niin pistää välejä poikki sen takia.

Hyvä valinta. Antabus mun ykkösratkaisu tässä vaiheessa, vaikka kolmatta viikkoa nyt niillä aloitellaan. Suosittelen että käyt jossain vaiheessa ottamassa kattavat verikokeet, niin pysyy tutkalla nykytilanteesta. Mulla on nyt säännöllisessä lääkärin seurannassa että mitä maksa tykkää normiannoksella. Ennen aloittamista sain tosin putsattua sisäelimet täysin kontrolliarvojen sisäpuolelle, eli sikaterveeseen ruumiiseen voi vähän tätä myrkkyä laittaakkin, jos se pitää järjen päässä.

Ei tällä kertaa ottaneet mutta niitä seurataan maksakokeita vähän väliä kunhan nyt pääsee taas vauhtiin. Olen nimittäin siihenkin pisteeseen antabuksilla päässyt että maksakokeita ei olisi tarvittu puoleen vuoteen koska näytti niin pitkään että ei vaikuttanut minulla maksa-arvoihin ollenkaan. Sitten ratkesinkin jo juopottelemaan, ja taas sama ruljanssi alusta.

Hyvä juttu että sulla on nyt kuitenkin A-ammattilaisia taustalla joilta voi kysellä. Kannattaa kyllä tosin käydä ihan lekurin yleistarkastuksessa muutoinkin jos on niitä vatsavaivoja yms. Meinaan ettei tartte epätietoisuudessa elää jos siellä sittenkin jotain ikävämpää muhii.

Tsemppiä, ja pidähän meidätkin kartalla että missä mennään! :slight_smile:

PS.
Pystytkö järkkäämään niitä tapaamisia muksun kanssa kaksistaan niin ettei tulisi niitä tummia pilviä taivalle puolison läsnäollessa? Keksikää muksun kanssa yhdessä jotain kivaa tekemistä kokonaan kodin ulkopuolelta. Mäkkäriin, leffaan, rannalle, puistoon, huvipuistoon, yms.

No vatsavaivat johtuu minulla refluksitaudista ja alkoholi pahentaa vatsaoireita ja tulehduttaa koko vatsan melko pahastikin. Se on leikattukin ja nyt syön loppuikäni sitten lääkkeitä siihen.

Pitää miettiä niitä tapaamisia muualle tosiaan, se voisi olla yksi keino. En vain oikein tiedä mihin ne ikuisesti saisi järkättyä.

Pidän teitä tosiaan ajan tasalla jatkuvasti kunhan kerkeän vastailla.

Meidän pitäjässä Kirjasto on aika kiva vaihtoehto myöskin, varsinkin jos ilmat on huonommat ja kylmemmät tuolla ulkosalla.

Olen ehdottomasti samaa mieltä päihdehoitajasi kanssa. Siltojen polttaminen oli minullekkin vaikeaa, mutta huipputärkeää. Ainoa tapa saada etäisyyttä ja tunnistaa vahinkotekijät. Juoppokaverit nyt ovat itsestään selvyytenä vahingollisia, mutta saatat etäisyyttä pitämällä löytää myrkyllisyyttä niistäkin joista et ikinä olisi tällaista olettanut. Pidä kuitenkin mielessäsi,että siltoja ei tarvitse poltaa kokonaan. Jätä ovi raolleen mainitsemalla, että haluat olla toistaiseksi omissa oloissasi. Tähän sinulla on täysi oikeus! Sittenhän näet, onnistuuko asetelman uudelleenkokoaminen uusilla säännöillä. Vanha asetelma ei toimi - jatkossakaan.

Moikka taas Max260kg!

On juu kyllä sitten vaikeampaa, jos ko.läheiset ovat “koska tahansa” päissään. Ei kyllä varmasti tee hyvää vastaanottaa ainakaan niitä kännipuhelua saati tosiaan tavata heitä, kun ovat juoneet. On toi kinkkinen juttu enkä mäkään tiedä mitä pidemmän päälle teen. Mulla on vielä kyllä se tilanne, etteivät nuo läheisetkään päivittäin juo eivätkä minun tietääkseni muulloin kuin ilta-aikaan silloin kun juovat.

Hyvä, että alotit sen antabuksen. Mä kokeilin niitä pari vuotta sitten, silloin kun useiten tissuttelin. Kolme viikkoa ehdin niillä olla, kun sain jonkun maksatulehduksen tapaisen ja olin aika kipeä siitä. Maksa-arvot nous selkeästi ja mun pitikin sit lopettaa ne. Auttoi ne sen verran, että tissuttelu harveni ja määrät lähti laskuun. Nyt mulla on niitä tuolla kaapissa ja oon kyllä ajatellut, että jos tulee isoja epäonnistumisia juomattomuudessa niin aloittaisin ne, mutta vaikka pienellä annoksella. Mulle kun nyt riittäs nyt se tunne&tieto jo siitä, että käytän niitä vaikka pienenkin määrän, niin juomista ei tarvitsis ees arpoa. Mikä jo sinällään ois aikamoinen henkinen levähdys… Nyt kuitenkin meen vielä näin ilman. Voimia sinne taas ja raitista päivää! :slight_smile:

Hmm, näköjään pystyt suurella helppoudella saamaan ketjusi täyteen keskustelijoita, keskustelupalstalla jolle monet eivät uskalla edes kirjoittaa… Mutta samaan aikaan et pysty tekemään sukulaisillesi selväksi milloin on soveliasta soittaa ja milloin ei.

Joku USA:n presidentti (Lincoln?) uskalsi vapauttaa orjat mutta ei uskaltanut vapauttaa itseään vaimonsa ylivallasta (näin ainakin väitetään).

Onko sukulaissuhteissasi läheisriippuvuutta? Jos on niin sinun kannattaa lopettaa se. Läheisriippuvuuden tunnistaa siitä että toinen vaatii palvelusta, mutta sen saatuaan ei olekaan kiitollinen niinkuin loogista olisi, vaan on kiukkuinen ja vihainen (vaikkapa siksi että joutui odottamaan niin pitkään).

Jos kerrot että yrität olla ilman alkoholia niin se ei ole tekopyhää koska niinhän sinä ilmeisesti parhaillaan teet.

En tiedä onko sinun parempi toteuttaa täysi puhelinhiljaisuus suhteessa sukulaisiisi vai onko parempi sopia (yksipuolisesti) joku vuorokautinen soittoaika. Sitten vaan ilmoitat päätöksesi, rakkaudentunnustuksilla (jos sellaista on) tai ilman. Jos sovit vuorokautisen soittoajan mutta toinen osapuoli rikkoo sitä niin silloinhan tilanne on äärihelppo, puhelu on lyhyt.

Kirjoittelin näitä ajatuksia siltä pohjalta miten omissa sukulaissuhteissani olisi ollut parasta toimia, osin olen toiminutkin, osin olen lipsunut (ja lipsumisesta on ollut pelkkää harmia).

Joo ei minullakaan ole siis annos kuin yksi tabletti (200mg) päivässä. Se pitäisi riittää jo kovemmankin denan kaatamiseen jos ratkeaa, kunhan muistaa syödä (juoda) ne joka päivä.

Alanpa sekoittelemaan tämän aamun koktailia! :slight_smile:

Ei meillä vissiin ainakaan mitään orastavaa läheisriippuvuutta ole suvussa. Ainakin minusta tuntuu että päin vastoin.

No tuo on ihan lohdullinen tieto. Olenkin ajatellut sitä että jos ratkean niin yritänhän minä siltikin olla ilman!