Yhteiskuntamme on ylimedikalisoitunut!

Silloin kun minä kävin lukion ja armeijan maaseudulla 80-luvulla niin YKSIKÄÄN ei ollut “masentunut”. Nykyään psykiatrit tehtailevat ihmisille loukkaavia lausuntoja ja määräävät joko tehottomia ja halpoja lääkkeitä tai ylikalliita lumelääkkeitä (räikein esimerkki Zyprexa, johon on varaa vain rikkaimmilla tai köyhimmillä [Kelan erityiskorvattavuus]).Zyprexan päävaikutus on tosiasiassa ruokahalun lisääntyminen → Yhdysvalloissa on harkittu ryhmäkannetta valmistajaa Eli Lillyä vastaan.

Jos itse väittää, ettei psykiatrisia “ongelmia” ole saa lausunnon “sairaudentunnoton” ja joutuu olemaan suljetulla osastolla kuukausia. Jos kieltäytyy sanomasta mitään saa silti monisivuisen halventavan lausunnon. Jos puhuu paljon saa B-lausuntoon määreen “ajatuksenriento”. Nämäkin on nähty! Jokaiselle lauseellee ja joka asialle voidaan haluttaessa etsiä psykiatrinen määre ja lausunnoissa mennään henkilökohtaiseen vittuiluun. LL Puustiselta saamassani työkyvyttömyyseläkkeeseen oikuttavassa epäasiallisessa lausunnossa todettiin yhteenvetona:“Arkisesti ja huolittelemattomasti pukeutunut, ikäistään vanhemman näköinen, ylituttavallinen, puhuu X:n MURRETTA”! Lääkäreillä muuten on kadehtittava ammatillinen kollegiaalisuus - ensimmäistä kertaa annettua B-lausuntoa ei muuteta miksikään.

Olisikin tarkoin selvitettävä lääketeollisuuden (Lääketeollisuus ry:n johtajasta Claes Andersson antoi osuvan lausunnon “lääketeollisuuden juoksutyttö”) ja lääkäreiden väliset kytkennät. Veikkaan, että niitä on PALJON. Samoin olisi puututtava potilaiden kunnianloukkauksiin! Lisäksi julkisen viran haltijaa olisi kiellettävä toimimasta yht’aikaa myös yksityisellä sektorilla. Potilaiden edun on mentävä monetääristen intressien edelle (vrt. esim. LL Puustinen).

Wanhoina hyvinä aikoina “masennuksen” vuoksi ei kukaan keskeyttänyt lukiota tai armeijaa eikä kukaan saanut eläkepapereita. Syyt olivat harvoissa tietämissäni keskeyttämistapauksissa muualla ja todellisia syitä esim. rytmihäiriö tai siirtyminen kauppaopiston puolelle.