Vuosi

Huomenia

Mulla on tänään 1-vuotispäivät ja tarjoan kakkukahvit omassa AA-ryhmässäni. Oon pikkasen ylpeä, että pääsin tohon vuoteen; ei ollut helppoa.

Mutta mitä nyt ?

Te vanhemmat kollegat, antakaa vinkkiä, miten raittius “pysyy päällä” eli mitä pitää tehdä. Otan edelleen puolikkaan Antabuksen aamuisin.

-Kannusaarinen, 1 VUOSI

Pitää nyt ihan pikaisesti kännykällä onnitella, neuvoja en osaa antaa… Joten onneksi olkoon!! :smiley: No sen verran sanon että päivä kerrallaan sitä seuraavaakin vuotta edetään…kai… :wink: Perässä olen tulossa, vielä tässä pitää jokunen leipä syödä ja sitten tulee minullekin eteen se ensimmäinen vuosipäivä. Pidetään välimatka samana!

T: Mustikka

[size=150]Onneksi olkoon![/size]

Perässä tullaan täälläkin, ja olen kerran aiemmin ollut vain 1 vuoden + 2 kuukautta raittiina, niin en oo ihan sopivin ihminen antamaan neuvoja. Mutta arvelisin että toinen vuosi raittiina menee jokseenkin samoin keinoin kuin ekakin.
Ei vaan pidä haksahtaa “maaliinpääsy” ajatukseen, jos haluaa elämänpituista raittiutta. Siinähän ei tulla maaliin, ja matka jatkuu. Vuosipäivät, merkkipäivät ovat vain välietappeja.

Mielestäni kannattaa myös kehittää itseään sekä elämäntavoilta että ajattelutavoilta erilaiseen suuntaan kuin mitä oli päihteidenkäyttö-aikoina.

Kysehän on uudesta elämäntavasta ja uudesta ajattelutavasta. :bulb:

Fanfaarit soikoon Kannulle, onnea! :smiley:

Raittiina pysytään elämällä elämää ilman alkoholia. Ei se sen kummempaa ole, jos terveyden hoitaminen vaatii kohdallasi antabusta ja AAta, niin sitten sinä jatkat niitä. Vuosi on vasta sisäänajoaika ja nyt on aika ruveta elämään sen tosiasian kanssa, että on selvinpäin! :stuck_out_tongue:

Paljon onnea hienon saavutuksen johdosta!

Minäkään en osaa neuvoja antaa kun itsellä tuli juuri vasta puoli vuotta täyteen, täällä plinkissä seurailen innokkaasti miten muut selviävät näistä taisteluista ja imen itseeni näitä onnistumisen kokemuksia.

Onnea kannusaariselle, että ensimmäinen vuosi raittiina on tullut täyteen. Toivottavasti saamme lukea, miltä tuntuu toinen vuosi raittiina verrattuna vuotta aikaisempaan tilanteeseen. Minulla on nyt 57.päivä menossa.

Paljon Onnea Kannulle multa jo toistamiseen.Mutta ei haittaa.1v tolppa on komiaa.

Itse en kuunaan ois juoma-aikoina kuvitellut siihen pystyväni;se tuntui ihan mahdottomalta saavuttaa.Nyt on 1v 3kk.Asiat jotenkin selkeytyy.Näkee paljon vaihtoehtoja mitä tekee ja haluaa tehdä loppuelämällään.Ajattelee realistisemmin ja sehän tässä on huimaa,kun pystyy osan toteuttamaankin.

Lähde luottavaisin mielin toiselle vuodelle.

Onnittelut! Vuosi on pitkä aika.

Onnittelut täältäkin suunnasta. Voit ylpeänä ajatella olevasi elävä esimerkki sellaisesta ihmestä, että alkoholisti on juomatta alkoholia. Kun joku onnistuu, se antaa myös toivoa toivoa tarvitseville. :smiley:

Resepti on oikeastaan ihan sama, kuin tähänkin asti. “Ei viinaa selvään päähän” - ainakaan tänään. “Huolehtikoon huominen itsestään”. Hankaluuksia varmaankin on tarjolla jatkossakin ja niin on hyviäkin päiviä. Molempiin auttaa, kun vain muistaa, että “tämäkin menee ohi”. :smiley:

Seuraava etappi on varmaankin kolmen vuoden paikkeilla. Tilastonikkarit pitävät sitä “pysyvänä” raittiutena. Jos nyt ei ihan pysyvää, niin onpahan ainakin aika pitkä ryypynväli. Tätä kolmea vuotta pitävät myös sellaisena aikana, että voi ryhtyä neuvomaan myös muita näissä raitistumisasioissa - ihan vaikka ammatikseen. Ei sillä, etteikö niitä neuvoja ole hyvä jo aiemminkin jakaa. :smiley:

Aika monella on iskenyt toisena vuotena sellainen “alkuraittiuden” jälkeinen masennus. Olisikohan se vähän sama, kuin raittiushumalan jälkeinen krapula - tätäkö se nyt vain olikin. Sitäkään ei pidä pelästyä. Selvän pään kanssa aina pärjää. :smiley:

Onneksi olkoon! Smokki ehtikin kirjoittamaan jo kaiken oleellisen muuten :slight_smile:

Joo

Eilen sain AA-viirin ja adressin. Viiri perkele ei mahdu kirjahyllyn päälle; on liian korkea.

On uusi vuosi ja lupausten aika; raittiutta en lupaa kuin sen, että tänään en ota. Sen sijaan liikunnan aloitan ja tätä pömppömahaa pienennän.

Kiitos kaikile onnitteluista ja tsemppauksesta !

-Kannusaarinen

Onnitteluksi kukka (lainattu sivulta ascii-art.de/ascii/def/flowers.txt ):

    )\__
   ( / -`
    )--'
   /
 _/-'\
| | )/
| | '
| |
| |
| | BP

||_

Hieno saavutus!

(No eipäs se näemmä tähän tullut yhtä hienoa, mutta jos kurkkaat em. sivulle niin saat pitkän listan kukkia!)

Vittu,

vuosi ja kolme päivää ja niin kauheat viinanhimot, ettei oo tosikaan.
Kävin yksityisellä lääkärillä hakemassa Medipam-reseptin; se on viinaa pienempi paha ?

Kannu, ota rauhallisesti. Mikä mättää, tuliko laitettua liikaa painoarvoa sen vuoden saavuttamiselle vai mikä on?
Jokaiselle päivälle on tavoite sinänsä laittaa se pää selvänä tyynyyn. Vuoden saa päivässä juotua unohduksiin, ei kannata. Mene ulos, kävele itsesi väsyksiin, syö, soita AA-kaverille, nuku, jos noista vaikka helpotusta…viinanhimo menee ohi, kun annat sen mennä, älä jää siihen roikkumaan, hätistä se pirulainen sinne mistä tulikin! :mrgreen:

Kaksikymmentä ensimmäistä vuotta on vaikeinta sitten alkaa helpottamaan :smiley:

Yksi vuosi ,vaikka onkin tärkeä virstanpylväs raittiilla tiellä, on kuitenkin aika lyhyt aika ihmisen elämässä. Se on neljä eri vuoden aikaa ja siinä se on.

Jatkaa vain hoitotoimenpiteitä mitä ne sitten lienevätkin ! AA:laiselle ne tietysti ovat osallistumista kokouksiin aktiivisena toimijana

Homma ei mene niin että jäin pois hoitotoimenpiteistä ja aloin uudestaan juomaan vaan retkahdusprosessi oli jo käynnistynyt silloin kun ensimmäinen hoitotoimenpiteen laistaminen tapahtui,

Ensinnäkin, Onnea Kannu vuosipäivästä.
Mietit mitä nyt ja kolmas päivä sen kertoi:mikään ei ole muuttunut. Jatkat siis kuten ennekin mutta vähän ylpeämpänä ja monin verroin viisaampana. Tiedäthän taistelusta jo niin paljon. En tiedä miten hakemasi lääke vaikuttaa mutta yritä olla sortumatta lääkeriippuvuuteen juoman korvikkeekksi. Tsemppiä.

Tästä tulee pyyhkeitä kun muita ei saisi mainostaa kuin Aa.ta mutta silti. Jos vuodessa ei viinanhimot sillä opilla lähde niin kyllä voi kokeilla jotain muuta. Apu voi löytyä myöls jostain muusta kun uskaltaa etsiä mikä itseen vaikuttaa.
Antaa tulla sitten vaan haukkumiset niskaan mutta totta on ettei sama lääke ole aina kaikille paras!
Pääasia on survoa juomishimot maan rakoon mutta sitten voi etsiä keinoja miten niistä kokonaan pääsee.

Googletin Medipamin, se on siis lääke ahdistuneisuuteen. Tarkoitukseni ei ole tuomita avun hakemista lääkkeistä, itselläni on vuosien ajan ollut mielialalääkitys. Toivon pääseväni siitä joskus eroon mutta kokeiltuani olen huomannut ettei oikea aika vielä ole. Jospa, kun ensin alkon vieroitus onnistuisi, voisin vähentää ja jättää pikkuhiljaa lääkkeetkin. Olivathan ne aikanaan tosi tarpeen minullekin, ilman lääkkeitä ja terapiaa en olisi selvinnyt vakavasta masennuksestani.
Tsemppiä.

Kirjoittaja Kannusaarinen » 1.1.2012 12:28:29

Vittu,

vuosi ja kolme päivää ja niin kauheat viinanhimot, ettei oo tosikaan.
Kävin yksityisellä lääkärillä hakemassa Medipam-reseptin; se on viinaa pienempi paha ?

Älä ny helevetti pimaha !
Olet vasta alussa raittiuren saralla .
Viinaaki iliman olet jo vuoren ollut.

Nyt ku meet ryhmässäs sanomaan et olet nappia ottanu niin arvaat varmaan mitä ne sulle sanoo.
Muistutan sulle et Billit ja kumppanit sekoili aikanaan vähän järeemmillä kamoilla viettäen vuosipäiviään .

t… Kanthoona :sunglasses:

Huomenia

Kiitokset kommenteista.

Olen ennenkin täällä palstalla kirjoitellut näistä 3, 6 ja 9 kk:n “sykleistä”, jolloin se viinanhimo iskeen. Ehkä mulla on nyt semmonen “12 kk:n kohtaus” menossa.

Eilen nappasin yhden Medipamin ja kunnolla rauhoitti. Makasin sohvalla ja kattelin Uuden Vuoden konserttia. Nyt pitää vaan olla tosi varovainen ton lääkkeen kanssa, ettei siihen jää koukkuun…

Hyvää Alkanutta/Alkotonta Vuotta kaikille

-Kannusaarinen