Voxran kanssa mikä kipulääke sopisi?

Asiallinen kysymys koskien Voxra-mielialalääkettä, jota harkitsen kokeilevani masennuksen hoitoon. Minulla on ollut tarvittaessa käytössä Panacod ja Tramal, kivun hoitoon. Nämä eivät kuitenkaan sovi yhteen Voxran kanssa tai ainakin Voxra vähentää niiden kivunlievitysvaikutusta reippaasti. Mikä voisi olla hyvä järeämpi kipulääke jonka voisin ottaa lääkärin kanssa esille?

Niin, tällainen asia olisi tietenkin lääkärin toimenkuvaan kuuluva eikä potilaan. Mutta tavalliset lääkärit ovat ihan hoomoilasena kun tulee vähän vaikeampi kysymys, varsinkin tuolla psykan puolella kun pitäisi hoitaa tällaista somaattista asiaa.

^ Moi :slight_smile: .

Mä olen vähän huono vastaamaan, kun en kipupotilas ole, mutta kodeiinin ja tramadolin jälkeen seuraavana opparikipulääkkeenä tulee sitten buprenorfiini, joka on jo astetta jytympää ja myös pitkävaikutteisempaa tavaraa, vaikkei sekään mitään kovin vahvaa troppia ole. Tolettomalla se saattaa kyllä tuntua ainakin alkuun melko nuokuttavana, mikä ei välttämättä ole positiivista, mikäli tosiaan haetaan vain kivunlievitystä. Buprenorfiinilla ei pitäisi olla noiden mielipidelääkkeiden kanssa samanlaisia yhteisvaikutuksia, kuin tramadolilla ja kodeiinilla, mutta saattaa käydä myös niin, ihan yksilöstä ja tämän kipujen tyypistä riippuen, että se ei autakaan kipuihin yhtä hyvin, kuin esim. Panacod.

Mä käsitin tuosta sun postauksestasi, ettet söisi kipulääkkeitä ihan päivittäin? Olisiko mahdollista, että siirtyisitkin käyttämään Tramaleita säännöllisesti? Niillä kun on se SNRI-vaikutuskin, niin saattaisivat silloin toimia myös masennuslääkkeinä kivunlievityksen ohella. Tuossa on toki se riski, että toleranssi tramadoliin kasvaa, eikä se enää autakaan kipuihin niin hyvin :confused: . Tramadolin annosta ei voi myöskään loputtomasti nostella, sillä korkeat annokset sitä lisäävät huomattavasti epileptisen kohtauksen riskiä. Korkeiden Tramal-annosten ohelle tarvittaisiin jokin benzolääkitys juuri kramppien ehkäisemisen vuoksi.

Sittehän mahdollisuuksina ovat nämä Lyricat, Gabapentiinit jne., jotka eivät ole oppareita, mutta joista moni kipupotilas on saanut apua. Niilläkin on toki omat haittavaikutuksensa, kuten kaikilla lääkkeillä, eivätkä ne tietenkään kaikille sovi. Niiden kanssa toleranssi voi myös kasvaa turhan nopeasti, vaikka niitä käyttäisi ihan oikeinkin.

Enempää en osaa neuvoa, mutta toivottavasti tuosta oli edes jotakin apua.

jos ei mee joka päivä kipulääkettä vaan kausittain niin jättää vaa voxun ottamatta, paripäivää ilman nii toimii ihan normisti. oisihan se ihan suotavaa teemut saada mut voipi olla hieman hankalaa joskus, ainakaan itelle ei määrätty hermovaurioon koska on toden näköiosesti lihasista johtuvaa niin ei pystyneet mittaamaan aparaateillaan vaurion laajuutta :angry: lyrica ois tietty yks hyvä vaihtari.

^ Ööh… joo… Voisi ehkä periaatteessa toimia noin, mutta ehkäpä aloittaja ei osaa ennustaa paria päivää etukäteen, milloin tulee tarvitsemaan kipulääkitystä, etenkin, jos ne kivut eivät ole kovin säännöllisiä :wink: .

mul on jalka erityisen kipeä kovilla pakkasilla nii tietää et kivut pahenee pakkasten myötä nii lopetan voxran ku lkaa olee liian kylmä ja aloitan ku lauhtuu. lähinnä meinasin et jos on kausittaista nii toimii toi metodi, kylhän jos jättää aamulla voxran väliin nii ottaa vaa isomman annoksen(2-3x) tramboi tai pannareita. jos on jo voxran ottanu aamulla niin aika huonosti skulaa ainakin tramal.

Kannattaa ottaa huomioon, että myös tuo bupropioni laskee merkittävistä kouristuskynnystä eli on tramadolin kanssa erittäin vaarallinen. Jos mahdollista ja jos se auttaa, niin itsekin ottaisin tuota tramadolia masennukseen, mahdollisesti annosta suurentamalla/vaihtamalle depotit nopeavaikutteisiin (tämä saattaisi korostaa SNRI-vaikutuksia).