voisitteko valaista?

sain tietää poikaystäväni peliongelmasta jonkin aikaa sitten, ja tietenkin se antoi aihetta huolestumiseen monenkin asian suhteen. Siitä asti, kun asiasta on puhuttu ( yli 3 kk ) hän sanoo olleensa pelaamatta, minkä uskonkin, mutta täytyy myöntää että välillä epäilys kalvaa mieltä. Haluaisinkin vähän vinkkejä täältä, edes jotain, että kuinka voisin olla hänen tukenaan pelaamattomuudessa? Kuinka te omaiset olette olleet asiassa mukana ja millaisia kokemuksia teillä on? Entä kuinka tärkeää teille pelaajalle on tiedostaa se, että läheinen tietää onglemasta ja tukee siinä? Mulla olisi hirveesti kysymyksiä… :slight_smile: toivottavasti joku voisi sanoa jotain. Ollaan puhuttu “pelisäännöistä” että avoimuus ja rehellisyys on ehdotonta, muuten homma ei toimi.

Sitten vielä yksi tärkeä – millaisia rahapelejä voi pelata netissä ilman nettipankkitunnuksia?

Tässä vaiheessa kun asia on tuore on selvä että epäilys kalvaa mieltä, kun luottamus on kerran petetty menee aikaa ennenkuin se voi palautua takaisin, kuten mainitsitkin avoimuus ja rehellisyys on ehdotonta muuten ei ole mahdollisuuksia eteenpäin. Mielestäni jos epäilet että toinen on mahdollisesti voinut pelata niin silloin kissa on vain nostettava pyödälle. Teidän täytyy yhdessä sopia pelisäännöistä, että miten tästä eteenpäin. Hyviä vaihtoehtoja on varsinkin alussa esimerkiksi nettipankkitunnuksien luovuttaminen puolisolle tai jollekin muulle luotettavalle henkilölle. Samoin kun kaikkien luottokorttien luovuttaminen. Jos henkilölle ei ole käytössään pankkitunnuksia eikä mikään luuotta/maksukortteja ei ole käytännössä mahdollisuutta pelata ollenkaan tämä tietenkin koskee nettiä, jos taskussa on rahaa on aina mahdollista pelata lähimmällä peliautomaatilla ja sittenkin on kaikki veikkaupelit ja vedonlyönnit niitä on mahdollista pelata jos taskusta rahaa löytyy. Mutta jos henkilö esim. on valmis nettipankkitunnukset ja kortit sinulle valmis luovuttamaan uskon, että hän oikeasti haluaa muuttua.

Pelaajalle on todella tärkeää tietää, että joku lähimmäinen tietää ongelmasta ja että hänen kanssan pystyy kaikista asioista keskustelemaan, se on henkireikä. Yleensä pelaamiseen liittyy asioiden salailu ja mahdollisten kulissien ylläpito, joka pidemmän päälle syö ihmistä sisältä ja sen vuoksi muutoksen kannalta on erittäin tärkeää että on joku joka tietää ja on tukena. Jos ketään ei ole, on hyvinkin mahdollista etä muutosta ei tule tai että se on vain väliaikainen. Kannattaa silti muistaa, että lähimmäisen tuki ja ammattiapu on eri asia. Jos pelaaminen on ongelmaista tai siihen liittyy hivenenkin peliriippuvuuden oireita on useinmiten ammattiavun tarpeellista, jotta oikeasti voi saada muutoksen aikaan, tästä kannattaa myöskin keskustella.

Ja ennenkaikkea on tärkeää pitää huoli itsestä. Riippuvuudet ovat vaarallinen maailma ja kaikki ihmiset eivät halua tai pysty tekemään muutosta ja siloin on tärkeää tietää omat voimavaransa ja kuinka pitkälle on valmis auttamaan/tukemaan ja kuinka monta mahdollisuutta on valmis antamaan. Kaikki eivät yksinkertaisesti pääse takaisin pinnalle. Muutos on mahdollista jos sitä oikeasti haluaa, paljon voimia teille molemmille.

Kiitos kovasti vastauksesta! Tuntuu että olen välillä aivan hukassa asian kanssa, vaikka päällisin puolin kaikki onkin selvää. En oikein aina tiedä kuinka suhtautua siihen, ja mitä ajatella. välillä yritän vähätellä ongelmaa vaan oman jaksamisen vuoksi, vaikka tiedän kaivavani kuoppaa itselleni. siksi on tärkeetä kuulla muita ja lukea ajatuksista ja kokemuksista jotta pystyn käsittelemään asian edes jollain tavalla realistisesti. Ajatus ongelmasta - tai no riippuvuudesta on jotenkin absurdi, etenkin kun se tuli ihan puskan takaa. Ja toisaalta se ei ole ainakaan vielä koetellut meidän yhteistä arkea muuten kun siis sillä piilottelulla ja salaamisella, mitä nyt välillä olen ihmetellyt heikkoa taloudellista tilannetta ja ihme säätöjä raha-asioiden kanssa… no, perussettiä. Tieto ongelmasta vaan loksautti monia asioita kohdalleen, mikä oli huojentavaa mutta samalla todella painostavaa. En tiedä kuinka tämän asian laita tulee olemaan tulevaisuudessa, ja se tässä huolestuttaakin eniten. Joten nyt omalta osaltani haluan tehdä sen mitä pystyn tekemään, eli ymmärtämään ongelman luonteen ja sitä kautta tukemaan selviämisessä. Ehkä seuraavan kerran kun asia tulee puheeksi aion ottaa tämän ammattiavun esille.

Olisi mukavaa kuulla läheisten kokemuksia kuinka asia on vaikuttanut arkeen ja ylipäätään kaikkeen mihin ongelma voi vaikuttaa… ja mitä itse päälimmäisenä ajattelette asiasta? Ja tietty pelaajien kokemuksia siitä millä tavalla läheisten läsnäolo on vaikuttanut ongelmaan ja sen käsittelyyn? Mitä kaikkea ylipäätään pitäisi ottaa huomioon tällaisessta tilanteessa? on kyllä paljon ihmeteltävää tässä nyt…

Hei!

En osaa enään luottaa millään tavalla kysyiseen henkilöön vaikka kuinka haluiaisin. Nyt en edes halua tavata häntä, kun en tiedä osaanko enään keskustella hänen kansaan. Kun koko ajan vaan tekee mieli huutaa hänelle, mutta ehkä se joskus menee ohi. Muuten hänen pelaaminen ei vaikuta minun elämääni. Tosin olemmekin sisarukset, niin minun ei tarvi miettiä tätä rahallista puolta.

Jaksamista sinulle.