Voimat lopussa

Mistähän aloittaisin… no tästä lähtee. Lyhyt versio peliongelmastani. Pahoittelen heti alkuun tekstin mahdollista sekavuutta.

Kiitos jos jaksat lukea loppuun!

Olen reilu 30v mies, peliongelman kanssa painimista ainakin 10vuotta. Aiemmin RAY:n automaatit ja Veikkauksen vedot veivät suurenosan rahoista, mutta suurta ongelmaa ei ollut. Nettipelien “löytäminen” aloitti tapahtumasarjan, joka ei ole vielä tähän päivään päättynyt.

Ensimmäiset kokeilut tapahtui PAF:lla, yllätys yllätys. Ajattelin että pelaan pari kymppiä ja lopetan jos mitään ei tule. Voitinkin jotain, ja fiilis oli katossa. Rahan saaminen tuntui olevan helppoa, muutaman kympin sain vaihdettua lähes aina muutamaksi sadaksi.

Voitot kuitenkin loppuivat, ja tappiot seurasivat toistaan. Odotin useasti työttömyyskorvauksia, joista olin suunnitellut pelaavani muutaman kympin. En kuitenkaan enää pystynyt pelaamaa suunniteltua summaa, ja tappiot kasvoivat. Pian pelasin kaikki rahat aina kun ne tuli. Asuin vielä vanhempieni luona, enkä rahaa varsinaisesti “tarvinnut”. Pärjäsin ilmankin. Tottakai tappiot vitutti, ja jotenkin niitä piti tulla aina kalastelemaan takaisin.

Kelataanpa vähän eteenpäin tuosta. Pääsin töihin, ja pelit jäi jostain syystä, en pelannut kahteen tai kolmeen vuoteen. Muutin pois kotoakin.

Eräänä kauniina päivänä olin tilaamassa ulkomaisesta nettikaupasta tavaraa, mutta se ei onnistunut ilman luottokorttia. Hain pankista Visaa 1000eur luottorajalla, ja se myönnettiin. Kortti oli vielä ilman luotto-ominaisuutta, eli ostokset piti maksaa heti ensi kuussa. Muutamia kuukausia meni ja käytin korttia harvoin.

Sitten, törmäsin johonkin netticasinoon, jota en enää muista. Sain ilmaisrahaa pelien kokeiluun, ja ne hävittyäni ajattelin tallettaa pari kymppiä. Talletus-vaihtoehdoissa ei ollut muuta sopivaa kuin Visa. Ajattelin etteihän tässä ole mitään ongelmaa, maksan ensi kuussa sen pois.

Pian palkastani ei jäänyt Visa -laskun jälkeen rahaa juuri mitään. Hyvä että sain vuokran maksettua. Löysin helpotuksen kun kuulin korttiin liitettävästä luotto-ominaisuudesta. Ei tarvinnut kuin maksaa 10% laskusta, ja loput jää keräämään korkoa.

Tuon jälkeen luottoraja olikin lähes kokoajan tapissa, ja lyhensin aina sen verran kuin oli pakko. Ja koitin pelaamisella saavuttaa sitä takaisin. Pari kertaa se onnistuikin, mutta pian raja oli taas täynnä.

Muistini on jo hämärtynyt jotenkin noilta ajoilta, mutta jotain tapahtui, ja sain pelit seis ja pikkuhiljaa luoton nollattua.

Aikaa kului ja löysin nykyisen vaimoni ja kaikki näytti ihan hyvältä. Pelit eivät käyneet mielessäkään. Saimme ensimmäisen lapsen 2006.

Samana vuonna pelit alkoi jälleen, pienillä kokeiluilla ja pelaaminen oli taas jännittävää. Pikkuhiljaa käytetyt summat ja tappiot kasvoi, luottoraja taas tapissa. Vuosia elin aina lyhentämällä minimin ja pelaamalla lisää, toivoen ulospääsyä. Muutamia viikkoja, ehkä maksimissaan kuukauden saatoi olla pelaamatta, mutta sitten pelit taas jatkui ja luotto täyttyi uudestaan.

Vuonna 2008 nostin luottorajaani 2000euroon, että saisin vähän käyttövaraa. Todellisuudessa sain siis lisää pelimerkkejä. Eikä kestänyt kauaakaan kun uusi luottoraja oli tapissa ja kuukausittainen minimilyhennys summa kasvoi. Näin mentiin vuosi. Sitten, vuonna 2009, nostin luottorajan 5000euroon.

Lupasin itselleni, että pelit on paketissa. Ehkä se kuukauden kesti. Pikkuhiljaa sain sen 3000euroa uutta luottoa pelattua. Ehkä siihen muutama ostoskin mahtui mukaan, mutta varmasti 90% meni peleihin.

Lopulta pelasin vielä yli luottorajankin, ja päädyin n. 5600euroon. Oli lokakuu 2009, astelin pankkiin, ja pyysin lainan jolla saisin luottokortin tyhjennettyä ja samalla tiputtaisin luottorajan takaisin 1000euroon. Sain 6000euron lainan, ja kortin luotto nollattiin. Samalla kortin luottoraja pudotettiin takaisin 1000euroon.

Ajattelin että nyt ON pakko tsempata ja hoitaa tuo laina kunnialla ja lopettaa pelit. Pystyisin kuitenkin hoitamaan sen, vaikkakin lyhentäminen kestäisi usean vuoden.

Se oli vain yksi virhe muiden seassa, ja pelasin pian sen 1000euroa täyteen. Helmikuu 2010, nostin luottorajan 2000euroon että saisin vähän käyttövaraa. Todellisuudessa pelimerkkejä siis. Pelasin ne parissa viikossa. Huhtikuu 2010, nostin luottorajan 3000euroon.

Tilannetta ei paljoa helpota lomautukset töissä, pääkaupunkiseudun vuokrat, laina jonka olen saanut isältäni (autoon, jota en ole lyhentänyt kuukausiin (kumma kun ei ole huomannut…))

Vaimolle olen pari kertaa narahtanut pelaamisesta, ja olen valehdellut peliveloiksi 500euroa, ja asia on hallinnassa. Tottakai vaimo on huolissaan, ja pelkää. Totuutta en ole uskaltanut kertoa, ei ole minussa miestä siihen.

Lukuisia kertoja olen itselleni luvannut että nyt loppuu. Myös eilen, ja tänään. Tänään pelasin ihme kyllä, vain 60euroa, vaikka voisin enemmänkin. Kymmeniä kertoja olen ollut voitolla, ja pitänyt lopettaa heti kun saan esim. 200eur täyteen tjsp. Lopulta pelaan kaikki. Tai vaikka kotiuttaisin voitot, palaan myöhemmin pelaamaan ne.

90% pelirahoista on mennyt slotteihin. Koukuttavat free spinnit ja bonukset ovat pistäneet pääni pyörälle. Varsinkin muutamat ‘isot’ 1000-2000eur voitot käyvät mielessä, että kyllä se taas tulee. Joopa joo. Järkevänä ihmisenä minun pitäisi tietää sattuma. Se järkevyys kuitenkin sumentuu kun pelit käynnistyy.

Tekstini voi näyttää siltä, etten katuisi mitään, tai että mielestäni asia on ok. Näin ei todellakaan kuitenkaan ole. Pelkästään miettimällä velkoja, masennun ja itku on lähellä. Mitä kaikkea tuolla rahalla saisin esim. perheelleni? Masennun lisää. Peilistä en voi itseäni katsoa. Olen aivan lopussa itkemiseen ja suremaan. En saa asioita tekemättömiksi, ymmärrän sen. Tulevaisuuteen voisin vaikuttaa.

Tänään, käytettyä luottoa n. 2750eur + lainaa jäljellä 5500eur. Tekee yhteensä yli 8000euroa pelaamiseen.

Suurimmat virheeni (pelaamisen lisäksi): Luottokortin hankinta, luottorajan jatkuva kasvatus. Velan ottaminen velan lyhentämiseen. Uudelleen luottorajan kasvatus. Puhumattakaan valehtelusta ym. Myös oma henkinen ja fyysinen jaksaminen on todella kovilla. Pitkään aikaan en ole nukkunut kunnolla.

Tunnen itseni täysin voimattomaksi, ja luovuttaneeksi. Kaikkihan on lopulta itsestä kiinni, ja minunhan se muutos pitäisi käynnistää. Haluan kyllä sitä, todella. Olen kuin labyrintissä, josta en löydä ulos, tai edes oikeaa suuntaa.

Voisiko joku ylempää neuvoa minulle reittiä?

Ne on neuvottu täällä niin moneen kertaan, etten nyt jaksa toistaa. Lue vanhoja viestiketjuja, siellä se kaikki on (0-toleranssi, GA, avautuminen läheisille, rehellisyys …).

Moi lamaantunut,

Olet kirjoittanut tarinasi, josta kuvastuu elämääsi hankaloittava peliongelma. Meitä on tällä palstalla useita samanlaisia kohtalotovereita. Mutta…me yritämme tehdä ongelmalle jotain. Yritäpä sinäkin oikein tosissasi ja tee seuraavasti: ota yhteyttä pankkiisi ja sovi sen kanssa, miten saat raha-asiat parhaiten järjestykseen. Tee se heti huomenna. Sulje kaikki mahdolliset pelit HETI. Pane nollan pelirajoitus päälle ja pyydä lisäapua esim Peluurista, Pelivoimapiiristä, pyri IPelipoikki-ohjelmaan. Kaikki löytyvät ko nimillä Googlesta. Nämä ensiavuksi.

Puuttuuko elämästäsi jotain, minkä tilalle pelaaminen on tullut? Itseltäni puuttui. Kun menetin mahdollisuuden työntekoon, maailmani romahti ja syöksyin pafille ja hedelmäpeleihin. Siinä alku katastrofille, josta yritän toipua…hitaasti. Kun löysin uudelleen tarkoituksen elämääni, niin pelaaminen ei ole tuntunut enää tärkeältä. Tietysti olen suljetuttanut pafin itseltäni ja muutkin minulle ongelmia tuottaneet kuten Veikkauksen.

Voimia ja rohkeutta sinulle tehdä pelien lopetus nyt heti! Kyllä muutkin asiat pikkuhiljaa järjestyvät… :bulb:

Kiitos riuku viestistäsi!

Mukava saada kommentteja ja ajatuksia kohtalotovereilta.

Ihme kyllä, uni meinaa tulla silmään pitkästä aikaa, oikeen kunnolla.

Palaan huomenna ajatuksieni kera uudestaan. Öitä!

Tärkeintä ja samalla vaikeinta on vaimolle kertominen. Omasta mielestäni peliongelman raskain puoli oli juuri valehtelu (jota mielestäni noin ison asian kertomatta jättäminen on). En olisi koskaan päässyt irti (nyt pelaamatta 3 vuotta), ellen olisi kertonut vanhemmille ja vaimolleni. Raha on vain rahaa, mutta ihmiset korvaamattomia.