voiko peliriippuvuudesta parantua?

Tervehdys, olen seurustellut lähes vuoden ihmisen kanssa jolla on todella vaikea ja traumaattinen lapsuus takana. Hänellä on VALTAVA peliongelma, se on peliriippuvuus.

Voiko siitä parantua??

Hän haluaa kovasti parantua, on jopa hakenut asiaan apua nettiterapeutilta ja tahtoisi muuttua, mutta joka kerta kun hänelle annan rahaa, kaikki menee!

Kysymyksessä on nuori mies, joka ei ymmärrä rahan päälle yhtään mitään. Hänellä on neurologisia vaikeuksia joka jo sinällään vaikeuttaa raha-asioiden hahmottamista, mutta vielä tähän päälle hän on aivan riippuvainen pelikoneista joita on kaupoissa, arvoista ja lotoista.

… Viimeksi hän sanoi, että hänet ryöstettiin (!) niin rahat menivät, mutta se ei ole totta, hän ei vain tajua, että minä kyllä tajuan sen olevan vale. Kysymys ei ole suurista rahasummista, ainoastaan pienistä, sanotaan satasista… viikossa menee ehkä noin sata euroa koneisiin.

Mutta kysymys kuuluukin, mistä tiedän hänen olevan tosissaan hoidon suhteen? haluaisin kyllä häntä tukea riippuvuudessaan, mutta tarvitsisin varmuuden asialle, että hän on tosissaan. Onko olemassa laitoshoitoa peliriippuvaiselle?

Miten he yleensäkään pääsevät hoitoon? … Ihminen on aivan ihana ja herkkä, mutta tämä nyt kyllä pilaa suhteemme… Kaikkea sitä maailma päällään kantaa.

On olemassa, olen kerran ollut alkkiskatkolla ja samassa paikassa on myös hoito-osasto peliriippuvaisille, sitä miten heitä siellä hoidetaan ei mitään hajua, ei ollut ketään peliriippuvaista hoidossa ainakaan silloin.

Terve

Tilanne on läheiten kannalta lähes mahdoton, onneksi vain lähes.

Tärkeintä olisi saada kumppani niin kuin yleensäkin muu läheinen tajuamaan että kaikella mitä ihminen tekee on vaikutuksia, itselleen ja läheisimpiin. Se miten se tehdään on tietysti vaikeaa, vähän niin kuin miten opettaa lapselle mikä on oikein ja väärin; kestää kauan ja onnistuu tai ei, siitähän tässä loppujen lopuksi on kyse.

Ja kysymykseen; EI, siitä ei voi parantua, mutta pelaamisen voi lopettaa ja elää elämänsä rakkaimman kanssa onnellisesti

ottakaa yhteyttä A-kiltaan, rohkeasti, mutta HETI(vaikka kuinka hävettäisi)

tsemppiä vaan

-H-

Mieheni on nyt löytänyt GA ryhmän ja on tyytyväinen siihen, nyt on 6. päivä ilman pelejä.

Nyt tiedustelisin, täytyykö lopettaa myös muu pelaaminen? playstation, nettipelit jne?

Hän ei niitä valtavasti pelaa, mutta päivittäin kuitenkin jos nyt ei muuta satu olemaan. Itsekin käyn sähköpostiani lukemassa aina kun mahdollista.

Mutta voisiko joku viisaampi vastata, miten näiden ei rahaa vievien pelien laita on ? :smiley: kiitos.

Ei tarvi. Nuo pelit eivät liity peliongelmaan mitenkään. Ruletti, blackjack ym. olisivat ilman panosta ehkä maailman tylsimpiä pelejä ikinä. Pleikkari ym. taas idea on aivan muussa kuin rahapanoksissa. Yhteistä näille on vain sana “peli” joka sattuu suomen kielessä olemaan sama.

Ei kai sinänsä mitään vikaa, jos pelaa joskus playstation- tai nettipelejä. Mielestäni kyse on nyt enemmän siitä miten miehesi laittaa asiansa tärkeysjärjestykseen. Vaikka ei mene rahaa noihin, mutta ne ovat silti koko ajan mielessä ja aina kun on mahdollista pakko saada pelata niitä, niin tilanne on yhtä huono! Tärkeintä on, että on jonkinlainen tasapaino elämässä. Jos muut ns. elämään kuuluvat asiat alkavat kärsiä esim. pleikkarin takia, niin voi jo miettiä onko kaikki hyvin.