voiko olla ns. allerginen jollekin olut merkille?

Tämä on varmaan erittäin tyhmä toteamus jonkun mielestä, mutta kun join koffia monta viikkoa, niin oksensin lähes joka aamu ja refluksioireet kimpussa, mutta nyt kokeilin kukkoa kaverin “neuvosta”, niin mitään oireita ei ole… tarkoitus on vähentää tai lopettaa kokonaan, mutta sitä kun ei yht`äkkiä uskalla tehdä, kuten moni tietää…

^ En ole mikään varsinainen asiantuntija, vaikka ihan “kiitettävän” paljon olenkin dokailua elämässäni harrastanut, mutta sanoisin, että höpöhöpö. Toki eri olutmerkeissä/-laaduissa on eroja ja toiset ovat vähemmän happamia(vai mikähän olisi oikea termi?), kuin toiset, mutta eiköhän se Kukkokin ala jossakin vaiheessa tökkiä ja tulla ylös, jos sitä tarpeeksi innokkaasti kittaat :wink: :confused: . Onhan se tietenkin niinkin, että jonkun ihmisen vatsalle sopii paremmin vaikkapa punaviini ja valkoviini taas aiheuttaa välittömästi hirvittävän närästyksen, noin niin kuin esimerkiksi, mutta kyllä siinä alkoholissa itsessään, laadusta riippumatta, on se efekti, että kun tarpeeksi pitkään ja hartaasti läträä, niin saa kyllä vatsansa(tai jonkin muun sisuskalunsa) pilalle. Se on taas yksilökohtaista, kuka kestää kuinkakin pitkään ennen kuin alkoholin selkeät haitat ilmaantuvat, kuten myös se, millaisia haittoja kukakin alkoholista saa.

Mulla täysin sama homma koffin kans. Sille on ilmeisesti ihan syynsä että se on monissa kaupoissa halvinta.

Kyllä minusta kaikki edullisimmat kotimaiset (Koff, Karjala, Lappari, Olvi, Pirkka) oluet ovat ihan moitteettomia ja juomakelpoisia, kunhan viilentää kunnon jääkaappikylmäksi ja nauttii asiankuuluvasta olutlasista. Kotimaan markkinoilla ainoa mikäli tökkii on Lidlin Nobelaner, jota pystyy vielä akuuttiin janoon ja kaljahampaan kolotukseen ryystämään, mutta viimeistään 6 tölkin jälkeen on vaihdettava merkkiä. Muutaman kerran Cittarista ostamassani Lapin Kulta -salkussa on ollut pari pilaantunutta tölkkiä. Ei siis ainoastaan väljähtänyttä vaan jo pistävästä hajusta havaitsi, ettei tuote ole nyt ihan tarjoilukelpoinen. Join silti ja edelleen olen hengissä. :astonished: