Voiko entinen sekakäyttäjä juoda alkoholia kohtuudella?

Seurustelen entisen sekakäyttäjän kanssa. Hän on ollut kuivilla lääkkeistä ja huumeista jo 12 v, omien puheidensa mukaan polttanut satunnaisesti pilveä muutamia kertoja tänä aikana, jos joku on tarjonnut. Alkoholia hän on käyttänyt koko ajan, mutta omien puheidensa mukaan vain viikonloppuisin. Entinen elämä on selkeästi takana päin niin kaveripiirin suhteen kuin muutenkin, asuu eri kaupungissa, on ollut jo pitkään hyvissä hommissa ja hänellä on lapsi, jota tapaa säännöllisesti. Minua kuitenkin hiukan hirvittää hänen tapansa tissutella mielellään koko vapaapäivä etenkin lomalla / mökillä / remonttihommissa tai muuten vaan. Kotona tissuttelematta oleminen ei perus viikonloppuna päivisin ongelma, mutta esim lomamatkalla se jo vähän on. Hän kuitenkin pystyy juomaan sen pari vaatimatta enempää. Kerran hän on lapsenvahtina ollessaan tullut juoneeksi (lapsen mentyä nukkumaan) liikaa. Olenko siis vainoharhainen tai tiukkapipo, jos en luota häneen näissä asioissa? Pitäisikö entisen sekakäyttäjän olla myös tipatta ollakseen ja pysyäkseen raittiina?

Tässä mielipiteeni, muutenkin asiaan voi varmaan suhtautua. Minusta et ole vainoharhainen. Päihderiippuvuus siirtyy helposti aineesta toiseen. Tunnen useita raitistuneita huumeidenkäyttäjiä, jotka eivät oikeasti uskalla juoda yhtään alkoholia - yksi kammoaa tupakointiakin sen aiheuttamien muistojen vuoksi (poltellut paljon muutakin aikoinaan). Ja ilmeisesti on olemassa helposti addiktoituvia persoonia, monet alkoholistit ovat joutuneet ongelmiin peliriippuvuuden kanssa raitistuttuaan.
Käyttö on ilmeisesti jo ongelmallista, on juonut liikaa ollessaan lapsenvahtina. Riippuvainen juo/käyttää silloin kun ei pitäisi, kohtuukäyttäjällä pysyy järki päässä tuollaisissa tilanteissa.

EI VOI.
Äläkä edes aloita kusettamaan itseäsi kuuntelemalla vakuuttavia selityksiä. Yleensä seka, huume, lääke ja alkkis ongelmaiset käyttävät omasta mielestään kohtuullisesti. Tietty voit kysyä hänen mielipidettään mikä on kohtuullista, tosin ole tiukkana siitä että hän itse kertoo ENSIN mikä eksakti määrä sitä mielijuomaa esim. olutta kerralla/viikossa/montako päivää peräkkäin. Mikäli itse kerrot ensin oman suhtautumisen asiaan annat hänelle pelivaraa sanomisiinsa. Sinun tulee muistaa että hän on käynyt jo kerran tai useamman kerran näitä läpi ja sinä et (ainakaan toivottavasti) joten sujuvasti sinulle valehtelemalla saa helposti mielesi muuttumaan.

Moi,
Ihan aiheellista että hälytyskellot soi. Monen ihmisen kontrollihan pettää juuri alkoholin vaikutuksen alaisena ts.on matalampi kynnys hölmöillä mitä tahansa, entä jos hänellä yksi kaunis kerta iskee kaman himo känni päissään? Jos hänellä meni överiksi lasta hoitaessa ( mikä aika painava syy olla skarppina) niin en näkisi ihan tavattomana että kontrolli pettäisi muissakin tilanteissa.

Hyvä ystäväni seurusteli" ex" sekakäyttäjän kanssa joka alusta asti valehteli lopettaneensa kaman mutta todellisuudessa käytti koko ajan “hupikäyttöä” eli yhdessä alkoholin kanssa. Ystäväni ei ollut ennen olut tekemisissä huumeiden kanssa joten hän oli helppo kusetettava. Suhteesta seurasi vain ja ainoastaan harmia, henkistä, aineellista, ihmissuhteet oli vaakalaudalla jne… Mutta tuo oli vain yksi tapaus, jossa rakkaus laittoi laput silmille ja huonosti kävi.

Toivon sydämestäni että teille käy paremmin :slight_smile: