^ Alkoholin akuutit, vaikeat vieroitusoireet(vapina, hikoilu, sydämentykytykset, rytmihäiriöt, vaikea unettomuus, motorinen levottomuus, paha ahdistuneisuus, pahimmissa tapauksissa hallusinaatiot, psykoosi, delirium ja krampit) eivät yleensä kestä viikkoa kauempaa, vaikka takana olisi pitkä ja rankkakin putki, sillä alkoholi on hyvin nopeasti elimistöstä haihtuvaa tavaraa. Jos tuntuu siltä, että nuo oireet käyvät todella pahoiksi, niin kannattaa hakeutua katkolle, joko avo- tai suljetulle sellaiselle. Katko ei kuitenkaan auta juuri muuhun, kuin noiden pahimpien olojen poishoitamiseen.
Pidempiaikaisten, pitkälti psyykkisten vieroitusoireiden(univaikeudet, masennus, ahdistus, sosiaalisten tilanteiden pelko, levottomuus) kesto on hyvin yksilöllistä(Yksilöllistä toki on myös noiden akuuttien vieroitusoireiden kesto ja rankkuus), mutta 6-12 kk niihin saattaa hyvinkin mennä, jos on ollut kovakin tinaaja ja jollei niihin hanki mitään apua.
Lievemmät psyykkiset vieroitusoireet, eli lähinnä viinanhimo ja kitkutukset siihen, pitäisikö tätä tai tuota olotilaa lääkitä nyt alkoholilla, voivatkin sitten kestää koko loppuelämän, jollei, tavalla tahi toisella, käsittele ja hoida niitä psyykkisiä syitä, jotka ryyppäämisen takana vaikuttavat
. Jos siis tuntuu siltä, että omin avuin on vaikeaa saada korkkia kiinni, niin A-klinikka on oikea osoite. Todellisessa hätätapauksessa tietysti päivystyskin auttaa, mikäli se hätätilanne iskee silloin, kun A-klinikan ovet eivät ole nk. virka-aikaan auki. AA:takin voi kokeilla ja monille siitä on ollut apua(monille tosin ei sitten vähimmissäkään määrin), mutta ammattiapua sieltä ei saa, eikä se auta niihin akuutteihin, mahdollisesti hyvinkin vaarallisiin, fyysisiin viekkareihin.