Viimeinen mahdollisuus muutokselle

Moi

Ajattelin, että tällaisen “blogin” pitäminen voisi helpottaa päätöksessä, joka on pelitön loppuelämä. Päätös ei tule olemaan helppo, koska tämmöistä olen jo aiemminkin kaavaillut ja myöhemmin retkahtanut uudelleen pelaamaan, niinkuin moni muukin täällä. En ehkä edes vielä ymmärrä kunnolla mitä tämä tarkoittaa. Muuta vaihtoehtoa ei kuitenkaan ole kuin pelien pois jättäminen kokonaan, joten se on tehtävä, vaikka vaikeita hetkiä tulee olemaan, se on selvää!

En ole ehkä aiemmin ollut siihen lopulliseen päätökseen vielä valmis ja täysin sitoutunut, mutta sattuneista syistä joita en halua avata ainakaan tässä vaiheessa tarkemmin olen ymmärtänyt, että nyt on se viimeinen hetki lopettaa tämä hulluus. Elämässä on monia hyviä asioita ja ihmissuhteita tällä hetkellä, ja he ovat mennyttä jos jatkan vielä yhtään pelaamista. Ne asiat toimivat motivaationlähteenä. Lisäksi olen ymmärtänyt sen, että ihan pelkästään jo itsenikin takia en ansaitse tällaista pelien sävyttämää elämää.

Ajattelin, että käyn tänne vähintään kerran kuukaudessa, alkuun todennäköisesti useamminkin kirjoittamassa omista tuntemuksista. Tsemppiä kaikille muillekin samojen ongelmien kanssa kamppaileville. Ei anneta pelipirujen ottaa valtaa meistä! Ollaan omien elämien herroja/rouvia eikä anneta kenenkään muun hallita meitä!

Hiukan ehkä sekavaa tekstiä ja tajunnanvirtaa kun sitä välillä muotoilin uudelleen jne. mutta ehkä joku punainen lanka tuosta tekstistä löytyy. Toivottavasti joku lukija joka mahdollisesti on lipumassa peliongelmien puolelle, ymmärtäisi pyytää apua tämän ketjun innoittamana. Taikka peliongelmista jo kärsivä/pelaamista lopetteleva henkilö saisi lisämotivaatiota tästä. Vertaistuella näistä asioista selvitään!

9.4.2021 on uuden elämän alku!

Avataan tilannetta siinä mielessä että omana ongelmana on vedonlyönti. Mihinkään slotteihin en ikinä ole koskenut eikä ne ole ikinä kiinnostanutkaan. Vedonlyönnissä olen ajautunut jo pari kertaa siihen pisteeseen, että rahat on tuhlattu holtittomasti. Mihinkään rahapeleihin en tosin aio koskea jatkossa, ei mitään lottojakaan tms. En niitä tarvitse mihinkään.

Ristiriitaisia fiiliksiä nyt 3 pelaamattoman päivän jälkeen. Todella motivoitunut tähän loppuelämän päätökseen. Tiedän, että nyt se on helppoa taas olla pelaamatta kun on totaalinen inho häviämistä kohtaan. Se on selvä, että joskus tulee niitä ajatuksia, mitä aiemminkin nyt tuli että “voisiko ihan kohtuudella betsata” tms. No se on jo nyt pari kertaa testattu, että ei niin se on nyt oltava tosissaan tämän kanssa. Haluan ihmisarvoisen elämän ja se ei toteudu jos yhtään rupean leikkimään tulella. Riskit ovat niin suuret ja menetettävää paljon, että pelit nyt on vaan pelattu.

Tosiaan piti kirjoittaa tuntemuksista, mitä pelaamattomuus on tuonut, niin toisaalta helpottavaa ettei tarvitse kytätä tuloksia ja olla stressaantunut niistä. Toisaalta stressiä on tuonut se, että ei oikein tiedä mitä tekisi. Aikaa olisi vaikka mihin. Mikään ei tosin sinänsä kiinnosta niin hirveästi, koska aiemmin on pääosa ajasta kuulunut vedonlyöntitulosten seuraamiseen. Uskon, että pikku hiljaa kun alkushokista pääsee eroon, niin rupeaa taas motivoitumaan asioihin eri tavalla. Ei tarvitse olla pelipirun vietävänä.

Tsemppiä kaikille ketkä painivat samojen asioiden parissa, ja toivon mukaan kohti pelitöntä loppuelämää! Maailmassa on miljoonittain tekemistä, nähtävää ja koettavaa, että ei näiden rahapelien parissa tarvitse olla. Näin olen sen nyt ajatellut, ja sitä tulen miettimään, kun tulevaisuudessa joskus tekisi mieli pelata.

Hermo ollut hiukan kireällä. Välillä miettinyt, että ei helkkari miten tylsä loppuelämä tiedossa, kun ei voi lyödä minkäänlaista betsiä sisään. Kyllähän sitä asiaa kun hiukan järkeilee sitten enemmän, niin tajuaa että eipähän siitä ole tullut kuin paska fiilis lopulta ja asiat sössittyä. Ja kohtuullista betsaustakin tullut kokeiltua :mrgreen: Kunnes tuli se viimeinen “mania”. Eli ei ole minusta kohtuupelaajaksi.

Eikös se ole ihan fysiologinen juttu, että pelurin aivot palautuu vasta jonkun kuukauden päästä pelaamisen lopettamisesta ns. normaalille tasolle. Nyt aivot huutaa dopamiinia saatavaksi ja peleistähän sitä on saanut. Eli siitä tylsyyden tunne. Mutta sinänsä ei itse pelaaminen ole tullut mieleen ollenkaan, mikä ei tässä vaiheessa tietty ole sinänsä yllätys. Haasteita tulee sitten joskus myöhemmin, kun ajattelee että “no kyllä sitä voi kohtuudella”. Mutta kun ei voi. Ja sen olen omasta mielestä sisäistänyt. Niin sen asian kun pitää mielessä niin luulisin että ei isompia ongelmia tule.

Mutta siis henkisesti ehkä hiukan raskasta ollut mutta ei sen takia ettei saa pelata vaan sen takia, mitä on aiheuttanut itselle ja mitä seurauksia pelaamisesta on tullut tulevaisuuteen. Ja myös sen takia toki että on sitä tylsyyden tunnetta. Kyllä se kuitenkin tästä. Nyt vapautuu paljon tilaa uusille asioille, esim. ruuanlaittoa voisi rueta harrastamaan tai mitä tahansa. Nyt kun tähän näin kirjottelee niin tuntuu ihan hyvälle, että avoimia ovia kuitenkin on tässä elämässä, mitä voi ryhtyä tekemään/harrastamaan :slight_smile:

Tsemppiä kaikille!

Toi luopumisen tunne on itsellekin tuttu. Se, ettei voi enää betsata tuntuu kuin olisi menettänyt jotain elämästään :unamused: ja on ajoittain vähän haikee olo. Vaikka todellisuudessa tiedän, että pelit ei anna yhtään mitään, vaan ne vie. Enkä joudu mistään luopumaan, enemmänkin elämänlaatu on parantunut kun ei pelaa! Ehkä tuo ”loppuelämä” pelaamatta ajatus kannattaa sysätä syrjään, koska se ahdistus saattaa ajaa vielä pelaamaan. Mieti ennemmin, että tänäänkään en pelaa, se kantaa ainakin itselläni pidemmälle :slight_smile:

Joo se voi olla että ne aivot huutaa sitä dopamiinia vielä pitkän aikaa. Itse lopetin 2kk pelit ja tietokoneen pelaamisen, 10 vuotta niiden parissa meni. Itse tuntuu että on ihan alkutekijöissä vielä tässä toipumisessa, tosin parisuhdekkin päättyi samaan konkurssiin. Se voi viedä pitkänkin ajan että ne pelit jättää lopullisesti rauhaan. Itse ainakaan ei pysty oikee keskittymää mihinkää, pakko vaan tehdä jotain koko ajan :laughing: tsemppiä, pysy lujana!

Tekemistä kun on ja saa viettää ihmisten kanssa aikaa, niin ei ole mitään ongelmia.

Sitten kun on itsekseen eikä ole oikein “tekemistä”, on hirmuisen tyhjä olo. Onneksi ei tee mieli pelata. Varmasti sekin aika vielä koittaa.

Nämä “tyhjät” hetket oli ennen “ilman muuta” pyhitetty vedonlyöntikohteiden kartoittamiseen/tulosten seuraamiseen. Toisaalta nyt tuntuu hyvälle, kun ei ole sitä “pakkoa” seurata noita asioita.

Eli kohtuullisen hyvällä fiiliksellä mennään. Rahojen vähyys kyllä syö miestä, mutta onneksi tässä kuitenkin pärjää jollain lailla. Peleistä niitä rahoja ei saa, on kokeiltu… :mrgreen:

Mukavaa viikonloppua kaikille, urheilkaa, tehkää kivoja asioita, tai mitä tahansa. Mutta älkää pelatko :slight_smile:

Noniin, hiukan vajaa kuukausi takana tätä “uutta” elämää. Se on tietyllä tavalla hiukan yllättävää, että ei ole ollut minkäänlaisia himoja pelata :open_mouth: Se on tietyllä tavalla huono asia, koska sitten kun se himo aikanaan tulee, niin sitä vastaan täytyy kyllä kamppailla entistä kovemmin. Mutta luotan siihen, että se onnistuu. Nyt kun on kokemuksia asioiden “totaalisesta ryssimisestä” jo pariin otteeseen, niin se ajatus siitä, mihin ne pelit lopulta tulee johtamaan, täytyy pitää mielessä kun tulee niitä pelihimoja. Itse asiassa odotan tulevaisuutta suurella innolla, että ei olisi enää tämän peliongelman orja. Voisi elää kuin “tavalliset” ihmiset :slight_smile: Muistaen toki, että taustalla on se sairaus. Mutta ei sen tarvitse itseä määrittää. Tällä hetkellä se hiukan tuntuu sille, että on vielä siinä maailmassa sisällä. Ja sen sairaan maailman haluan nyt jättää kokonaan taakse. Ja sen jätän.

Tarkkana pitää olla, mutta päivä päivältä kohti parempaa tulevaisuutta! Vaikka veitsiä sataisi taivaalta, se on paljon parempaa kuin noiden pelien kanssa vehtaaminen…

Pelaamattomuus pitänyt. Eipä tässä nyt sen kummempia viitsi kirjoitella. Pelaamattomuus on helppoa mutta muuten aika raskasta välillä. On vain uskottava, että myrskyn jälkeen on poutasää, niin kuin jo edesmennyt sinivalkoinen ääni laulussaan lauloi. Täytyy olla nöyrä, mutta ei nöyristellä.

Saa nähdä milloin tulee taas niitä ajatuksia että “voin minä maltillisesti pelata”. Vaan kun en voi. Silloin on peleistä luovuttava kokonaan. Ja sen aion tehdä.

Perkele! Nyt on eilen ja tänään meinannut himottaa pistäö pikku betsiä sisään. Ei nyt voi antaa himojen voittaa!!!

Muutoksen on oltava lopullinen. Tai sanotaanko näin, että tönään en pelaa. Se asenne ehkä kantaa pisimmälle. Kun tulee mieleen himoja, hokee itselleen, että tänään en ainakaan pelaa, katsotaan asiaa myöhemmin uudestaan.

Mukavaa kesänjatkoa kaikille älkääkä antako periksi!!!

Loistavasti olet pysynyt päätöksessäsi. Älä murru!
Itsellä myös vedonlyönti ongelmana ja satoja kertoja yrittänyt pelata ”kohtuudella”, mutta aina se unohtuu muutaman hävityn betsin jälkeen ja lyödään kaikki vaan sisään. Rohkaisevaa lukea pelaamattomuudestasi, minäkin pystyn tähän.