Vertaistukea kaivataan

Moikka kaikille.
Olen 31v äiti ja vaimoke, uusi tällä palstalla, mutta pitkään kyllä jo seurannut keskusteluja. Muutaman viikon ajan olen pikkuhiljaa alkanut myöntämään itselleni, että olen peliriippuvainen. En ole pelannut päivittäin, enkä isoilla panoksilla, mutta aina kun olen pelannut on aikaa vierähtänyt Casinolla ja rahaa uponnut ihan kivasti. Lopettaminen on ollut joka kerta todella vaikeaa…
Mieheni, lapseni eikä kukaan läheisistäni tiedä riippuvuudesta. Minulla on asuntolaina ja autolaina yhdessä mieheni kanssa, näitä yhteensä minun osuuteni 100000. Peli- ja muuta velkaa on 39000 + 8000 (aika hurjaa) :blush: Päätin muutama päivä sitten, että nyt loppuu pelailu ja haluan laittaa asiani järjestykseen… Otin siis tuon 8000€ lainan maksaakseni luottokortit ja pari osamaksua sekä mätkyt pois, soitin pankkiin ja pienensin luottorajan ja lopetin toisen kortin kokonaan. Olen siinä mielessä ylpeä itsestäni, että maksoin kaiken minkä olin suunnitellut ja pari sataa mitä jäi yli nostin käteisenä, etten vaan pelaa niitä… Jatkossa aion maksaa kaikki laskut ja lainanlyhennykset aina palkkapäivänä pois ja nostaa tilini tyhjäksi, että en sortuisi pelaamaan. Tällä hetkellä ja näillä tuloilla selviän kaikista lyhennyksistä ja rahaa jää hieman myös “ylimääräistä”. Mutta ajatus siitä, että alan taas käyttää luottokorttia tai ottamaan lisää lainaa pelottaa…
Pelit pyörii mielessä paljon ja mietin, että jospa minäkin joskus voittaisin ison potin, jolla kuittaisi nuo “turhat” lainat…
Mieheni ei tiedä muista veloistanikaan kuin puolet, enkä todella uskalla hänelle kertoa. Tuntuu että olen ihan yksin omien ajatusteni ja pelihimojeni kanssa. Vähän helpottaa kun vihdoin uskalsin tänne purkaa sisälläni pitämiäni asioita… Tsemppiä kaikille jotka taistelevat samanlaisten asioiden kanssa!

Hei, sinulla on nyt sikäli hyvä tilanne, että raha-asiat järjestyy ilman lisäponnistuksia. Niitä ei kannata murehtia tai tuskailla. Nyt vain keskityt täysillä pelaamusen hallintaan, ts. pelaamattomuuteen. Jos et ole vielä hakenut apua, niin suosittelen peluuria. Sinne voi soittaa, hakea Peli poikki -ohjelmaan ja muutenkin löytyy hyvää materiaalia luettavaksi. Itse ainakin koin aikanaan, että ihan puhelimessa juttelu jonkun kanssa, joka ymmärsi tilannetta auttoi suurestikin.
Raha-asioista vielä sellainen, että tarvitsetko luottokorttia? Riittäisikö pelkkä depit-kortti? Ja omaehtoinen luottokielto estämään lisälainat?

Ja vielä sellainen lisäys, että haaveilu isosta potista on pelien aikaansaamaa harhaa. Peliongelmaiselle iso potti ei tuo pelastusta, vaan ajaa syvemmälle ahdinkoon. Sitä metsästäessä olen itsekin pelannut pitkälle yli 100000euroa ja viimein tajunnut, että mikään potti ei minua pelasta. Jos voittaisin, pelaisin sen hyvin nopeasti pois, jonka jälkeen metsästäisin taas tuota hävittyä pottia.

Kiitos viestistäsi. Tilanteesi kuulostaa vähän samanlaiselta kuin omani. En ole aiemmin kirjoittanut tänne, mutta olen 29v mies, jolla on ollut pidempään ongelmia pelaamisen kanssa. Varsinaista pelivelkaa en ole koskaan kerryttänyt, paitsi nyt olen viikon sisällä pelannut Visalla vajaa 2000e, jonka saan tosin maksettua seuraavasta palkasta. Rehellisesti sanottuna opintolainasta meni myös muutamia tonneja pelaamiseen, mutta en laske sitä itse pelivelaksi. Olen kertonut pelaamisen aiheuttamista masennuksista ja hävityistä summista aiemmin kumppanilleni, mutta viimeisimpien kuukausien häviöistä en ole pystynyt kertomaan. En halua tuottaa hänelle taas pettymystä, koska hän on siinä uskossa, että kaikki on hyvin. Tuntuu kyllä taas hyvältä purkaa ajatuksia tänne. Täytynee alkaa käydä täällä useammin, että saan itseni taas kuriin. Ei ole mitään järkeä, että joka kuukauden palkka ja ylikin menee suoraan peleihin.

Kiitos viesteistänne. Viime päivinä ollut paljon ohjelmaa perheen kanssa, eli en ole kerennyt täällä käydä lukemassa saati ajattelemaan pelaamista… Mutta näin sunnuntaina, kun ei ole mitään ohjelmaa mielessä ei pyöri kuin pelit ja että jospa tulisi joku voitto kun viime kerralla hävisin kaiken…
Raha-asiat tosiaan hoituvat “omalla painollaan”, vaikkakaan paljon mihinkään ylimääräiseen ei ole varaa. Ja miehelleni keksin aina tekosyitä, miten minulla ei taaskaan ole varaa. Kyllähän se ahdistaa, että 600€/kk menee näiden salalainojen hoitamiseen… Tuolla rahalla tekisi vuodessa vaikka parikin lomamatka perheen kanssa.
Onneksi olen taas nostanut tilin tyhjäksi, eli pelailut jäävät nyt haaveeksi…
T90 sinullahan on sikäli hyvä tilanne, että et ole velkaantunut vielä pahemmin pelien kanssa. Tsemppiä pelaamattomuuteen!