Vappuna on hyvä tehdä päätös-

Ja lopettaa, eiks niih?

Täällä on yksi henkilö täysin kypsähtäneenä omaan saamattomuuteensa ja alkoholisoitumiseensa. Päivä 001 menossa ja eilisen parin viinilasin vitutus on roikkunut kannoilla koko päivän. Miksi ei voi vaan jättää viinit hyllyyn, lähtä lenkille, nauttia kaikesta aidosti ja alkaa elää sitä OIKEETA elämää? Miksi pitää hyvät olot nostattaa jollain helvetin myrkyllä, kadota ja paeta sitä todellisuutta ja pistää pää pensaaseen sitten, kun vastuun löytää kuitenkin edestään, eikä luvatut asiat ole tehtyinä? En jaksa enää itteeni. Tätä, jota ohjailee muu voima, kun se älykäs ja hieno nuori nainen, joka nyt kuitenkin luulen olleeni. Tai ainaki se potentiaali on jossain kätkettynä. Odottaa aktualisoitumista. Tuliki alkoholisoitumista. Haha!

En käsitä. En pysty ymmärtämään ihteäni. Miten tässä nyt näin kävi?

Ja nyt olen kypsä. Varmaan kuukahdan kohta jossain maksahalvauksessa ja rintasyövässä, sydäninfarktin ja huipun deliriumin kautta kuolleena maahan, ellei korkki pysy kiinni. Mitä on menetettävänä? Ihana perhe, ura, terveys, ystävät ja elämänilo. Ja mitä ollaan muka valittu? Minä ja aaaaaaah viinit ja litkut ja mikä tahansa kelpaa, kun humala sekottaa pään ja pullot tyhjenee. Jopa viikkoja auki ollut pullokin menee kurkusta alas siinä vaiheessa, vaikka ois pikkukärpäsiäkin sinne jo lurahtanu. Yhdellä sanalla: hyi helvetti mikä alasajo. Siis todellinen elämän rimanalitus.

Aion linnottautua työhuoneelle Vapuksi ja keskittyä kestämään. Lähen oikei “humpalle”. Eli yksityiselle vieroitusvapulle. Haen tsemppiä täältä, työstä, pururadoilta ja hyvästä ruoasta, saunasta ja nukkumisesta. On näin ennenkin edetty ja hyvin mennyt. Nyt se on vaan totaalisesti tuolla päässä, se päätös, etten enää jaksa juoda tippaakaan. Jos vapun jälkeen on kärvähtänyt olo, marssin hakemaan antabukset. Koska juoda en enää halua.

Kiitos ja kumarrus jotka jaksoivat lukea, hyvät Vappu- Humpat vaan teillekin! :laughing:

Vappupäivänä sinulla on menossa jo päivä 005! :smiley:
Ajattele sitä jos mieli tekee retkahtaa :exclamation:
Onnea päätöksellesi.

No nimenomaan, Vappunahan tuo nro 5 kannustaa kummasti! Työpäivä takana, piti kaupassa hokea itselleen, miten mahtavaa on suunnitella hieno illallinen ja palanpainikkeeksi- kylmää täysmaitoa. Ah. Kävi alkoholi mielessä useammin kun kerran, mutta sieltä selvittiin ja nyt mietin mitä seuraavaksi.

Olo on ok, hiukka levoton ja väsynyt samaan aikaan. Vähän jopa sydän hakkaa, lihaksia särkee, päätä särkee jne.

Aion saunoa kevyesti, laittaa ruoan uuniin, lukea, syödä ja nukkumaan ajoissa.
Ja, kuitenki, vaikka alkoholia ajattelee, on helpotus olla juomatta. Mikä vapauttava tunne! Ja jotenki nämä särytki tuntuu mahtavilta, kun tietää ne vierotusoireiksi. Hyvä elimistöni ja ruumiini! Taistele vastaan, tervehdy. No more viinaa sinuun kaadan. Anteeks anteeks, että sinua kaltoin kohtelin!

Jeps.Vappu on amatöörien ryyppyjuhla.Kantakuppiloihin vyöryi jos minkälaista elämysmatkailijaa elämöimään.Mieluummin oli itse silloin poissa.

Näin on, amatöörien touhua! Helvetti kun nousee oksennus kurkkuun kun ajattelee alkoholin nauttimista. Joku ihme reaktio tääki.

Piti nukahtaa aikaisin, ja väsyttääki pirusti. Mutta kaikenlaisia vieroitusoireita ja vähän ahdistaa. Joten hankala nukahtaa. Onneks täällä voi lueskella ja jotkut toisetkin kukkuu Lauantaita.

Mulla vasta päivä 12, ja olo on kohentunu kummasti :smiley:
Noi vitutukset ja ahistukset kuuluu alkuun, ite en useinkaa jaksanu niitä vastaan taistella, mutta tällä kertaa olen jo päässy ihan pahimpien yli, niin siitä on saanu voimaa jatkaa.
Kyllä nää vanhemmat tääl palstalla on oikeessa, koko ajan helpottaa mitä kauemmas känni jää :smiley:
Ja vappunahan voi vaikka kirjotella tänne, jos kerrankin sais oikeesti jaettua ajatuksia jonkun kanssa :laughing:

Moikka ja tervetuloa, hienon päätöksen olet tehnyt ja muuta et menetä kuin kurjuuden jota alkoholi aiheuttaa,
sen tilalle tulee kaikkia mukavia asioita ajan kanssa mutta alkuunsa vituttaa kyllä aika raskaasti :open_mouth:
Eikä juomisen loettaminen poista kaikkia ongelmia elämästä mutta saat elää ilman viinasta johtuvia hankaluuksia ja vaikeuksia joita varmasti on ollut. Ja ne morkkikset katoavat, mielikin kohenee päivä päivältä :slight_smile:
Oikein hurjasti voimia kaikille meille =)

Chuzzle, odotan ku kuuta nousevaa, päivää nro 5, kun pää on jo kirkkaampi ja lihassäryt on jääny taa. :smiley: Saati pvä nro 12! Onneksi olkoon siitä. :wink:

Mahtava aamu, päätä ei särje enää ja olo ok. Uupunu ja vähän ahdistaa, mutta toivotan mokomat tervetulleiksi! Tässä kroppa vaan taistelee hyvinvoinnin puolesta ja aivokemiat on vielä sekasin. Pitää sen mielessä, niin ahdistuskin tuntuu hyvältä. :smiley:

Intruder, kiitos! Kyllä eilinen oli vaikea, mutta mitä pidemmälle päivä kului, sitä selkeämmin tajusi miten helvetin addikti sitä on ja päässä selkeni entisestään ajatus lopettamisesta. Järkkyä huomata, että 3 päivän raittius tuo vieroitusoireita! ? Ihan sairasta touhua.

Saatoin siis tässä viime kuukausina juoda joka toinen päivä, ja sillä ei ollu väliä mikä päivä ja oliko töitä tai mitä velvollisuuksia. Eli eipä kumma, et jumalauta ahistaa! :smiley:

Periksi ei kannata viinapirulle antaa, miljoona parempaa juttua voipi tehä kuin juoda,
niitä juttuja on vaan vaikeata nähdä kun himo pään turruttamiseen juomalla on niin vahvana,
itte listasin juomisen + ja - , plussat jääneet aika vähiksi :laughing: Siihen listaan plussia pitänyt lisäillä aina kun uusi asia tulee mieleen ja luen listaa kun tekee mieli ottaa, lista on kiinni keittiön kaapin ovessa,
sisäpuolella kylläkin ja samassa kaapissa ovat antabuksetkin.
Jos tuntuu vaikealta niin ainahan apua on saatavilla, keskusteluun ja esim antabus.
Hullua kyllä sitä kaipaa juomista kun tekee mieli ottaa lärvit,
mutta kun se ei kannata :slight_smile:
Tilalle muuta tekemistä ja oman ajatusmaailmansa muutos sekä ittestään välittäminen.

Höh ja pöh, siis anteeks… Miinuksia siihen listaan on pitänyt lisäillä eikä plussia :laughing:

Ymmärsin. :wink:

Ollu ihan hyvä päivä. Tuli tehtyä projekteja eteenpäin, vaikkakin unohti sitten syödä ja salillekaan en enää jaksa nyt, kun ei ole syöny. Eli ruokaa ja lepoon.

Oli heilahtelevia tunteet tuossa aamulla, itkuja tuli ja huonotuulisuus on koko ajan kantapäillä. Suorastaan tekee vaan mieli tiuskia ja aukoa päätä. Onneks sai olla työhuoneelle lukittuna-juuri mitä kaipasin. Mut jee, kohta 3 raitis päivä kääntyy yöhön ja odottelen innolla huomista duunipäivää. Eikä tehny tiukkaa edes käydä kaupassa. En edes ajatellu alkoholiosastoa.

Mites teidän päivänne on sujunu?

Elämäsi järkevin päätös, onnittelut siitä. Kuten tuolla aikaisemmin kirjoiteltiinkin, tässä ei menetä mitään muuta, kuin sen kauheuden. Vastalahjana saakin sitten jotain aivan käsittämätöntä, elämän. Omalla kohdallani elämä ennen raitistumista, on ollut kuin silmät ummessa hiihtämistä, verrattuna aikaan raitistumisen jälkeen. Vaikka pienenä poikana istuin pappani kanssa perunakellarin katolla aamuviideltä, kengät aamukasteesta kosteana, linnun laulua kuunnellen, en silti voinut kuvitella kirjoittavani tätä: Olen yhtä onnellinen nyt aikuisena, kuin tuo pieni poika silloin oli. Ehkä osasyy siihen onkin se, että olen löytänyt tuon pikkupojan, hyväksynyt sen itsessäni ja aloittanut matkan kohti aikuisuutta, päivän kerrallaan.

Raittius, tuo ihmeellinen sana, jota monet ihmiset pitävät vastenmielisenä. Minulle se on elämä.

Kaaleppinen,

Kiitos ja tiedän. Että ainoa järkevä asia on lopettaa. Oonpas tiennyt jo muutaman vuoden. Silti en näköjään ollut valmis.
Jaaaaahas, päivä 4 tässä lähteny rivakasti käyntiin. En ala narrailemaan että olisi jotenkin hullunenerginen meininki, mutta ihan hyvä kuitenkin. Ei tullu uni ennen 02 yöllä, joten kyllähän se tuntuu ettei nukkunut.
Mutta! Sain eilen paljon asioita hoidettua ja toimitettua tilaustöitä esikatseluun. Yöllä kännykällä vielä kävin sähköpostit lukemassa ja kas! Siellähän oli positiivista palautetta tilaajalta. Tulihan semmonen endorfiinihyökky päähän, ettei nousuhumalakaan vedä vertoja. :smiley:

Tänään sama meininki jatkuu-asiat ruotuun ja töitä rivakalla tahdilla.
Tänään ei kyllä pitäis laistaa tuosta urheilupuolesta kun selvästikin kroppa tarvitsisi muutakin kun kökkimistä ja nysväämistä.

Alkomaholi käy mielessä tämän tästä, se menee jotenki omia totuttuja ratojaan nuo ajatukset ja joudun oikein ääneen ittellein sanomaan: Mitä helvettiä, jos suunnittelet meneväs tänään saunaan, niiin ei mitään kaljaa! Tietenkään. Limpparia. Ja ravistelen päätä. On se kumma kun mitä tahansa ajattelee, että meneekö saunaan tai kavereiden kanssa illalliselle, niin heti alkaa pääkoppa haaveilla siitä 24 cl punaviiniä siinä pihvin kera, tahi keväisestä oluesta terassilla.

Mutta muutoin ihan hyvä fiilis. Kasaantuu tämä hyvä olo kun a) Ei juonut eilen niin tänään ei ole krapulaa. b) Kun ei juonut eilen eikä sitä edellisenä päivänä, sai paljon hommia tehtyä. c) Kun ei juonut eilen eikä juo tänään, saa tänään ja huomennakin hommia tehtyä. d) Tekemättömät hommat tulee tehtyä, josta tulee hyvä olo. Stressiin ja tekemättömien velvollisuuksien ahdistukseen ei tarvitse juoda. Hyvä kierre kasaantuu.

Moikka ja tässähän tämä menee rauhattomana ja hemmetin levottomana ollessa,
rattiina kuiteskin jatketaan koska alkoholi pahentaisi vaan tätä olotilaa, 47.päivä selvänä
ja pikkasen olen ylpeä itestäni kun en ole retkahtanut vaikka mieleni on tehnyt ja rajalla on käyty,
jälleen kerran mainostan antabuksen hienoutta ja karuutta, ei voi juoda kun sen ottaa :slight_smile:
Nöyränä jatkan tätä vapun aikaa selvänä,
muuten olotila ei kovin kaksinen mielen ongelmien kanssa ja lääkitys ei kohillaan ole vielä-kään…
Mutta parempia aikoja odotellessa…

Intruder, mahtava saavutus. Siis ja viinanhimoja vieläki?

Hyvää Vappu päivää kaikille!
Eilinen meni rennosti ja tänään nukuttiin pitkään. Nyt ruokaa ja sitten työmaalle. Suurempia viinanhimoja ei ole ollut, mitä nyt uupumus vaivaa. Voi olla että tää tekemättömien töiden määrä painaa hartioilla, mutta pikkuhiljaa tätä sumaa tässä puretaan. :wink:

Kummasti huomaa miten lihakset ja mm. Selkä kipuilee, jota ei ole viinahöyryissä ennen huomannu! Eli treeniä pukkaa, tai suunnitelmaa.

Olis mukavaa pitää vapaata ja vaan lukea kirjaa ja syödä sipsejä, mutta mentävä on. Hyvää Vappua silti itse kullekin!

Nyt voi jättää työhuoneen ja kohti liikkumista ja saunomista.

Vaikka puurtaa ja tekee, aika saamaton olo. Ei huvita, ei jaksa-pää vetää tyhjää.
Voi kun vois vaan maata laakereillaan ja levätä!
Viides selvä päivä kääntyy iltaan-huomista taas odotellessa. :wink:

Hyvää Vapun päivän iltaa kaikille!

Tänään on taas tehty pitkää päivää ja kieltämättä on käynyt kaljan osto mielessä, varsinkin kun ei ole taas ehtinyt syödä ja väsy painaa. Tiedän, että tämä tässä on juurikin riskaabelia!

Kauppaan pitää mennä ostamaan ruokaa-apuva, nyt vähän jännittää.
Mutta aion hokea itselleni niin kauan ensin etten osta alkoholia, jotta se menee taas kaaliin ja sitten vasta lähden kauppaan kun himo on mennyt ohitse. Tulipas yllättäen, puun takaa, tämä viinanhimo. Mutta tiedän, että heti kun saa ruokaa, se menee ohi. Joten taistelen tieni nyt ruoanlaittoon ja sitten huokaistaan. :wink:

Tällasta yksinpuhelua, mutta SELVISIN. :wink: Teen ruokaa ja hyvillämielin. Katselin syrjäkarein alkopuolta, kävin mielessä miten kaljoitteluilta etenisi, enkä nähny järkeä ostaa pulloakaan.

Kauhea päänsärky ja vitutus, mutta enpäs juo! Lällälää!

Yksinpuhelut jatkuu:

Päänsärky ei lähteny vaikka söi. Nyt on jo aikamoiset kivut, vois leikata pään irti. Mutta, huomasin, että vaikka vituttaa ja olisin mieluusti päätön, en näytä yhtään hullummalta! Kasvoista on kadonnu pöhötys, juonteet ja poskipäät pukkaa esiin, silmät iha jees, kirkkaat. Vaikkakin nyt just väsyneet. Tämmöstä itsekästä elämää tämä on tällä hetkellä, vituttaa sekin. :smiley: Hanki elämä, lopeta napas ympärillä häärääminen. Huomenna alkaa jo raitis päivä nro 7. Tuntuu hyvältä, Jeah! Iha sama kaikki kivut, tänne vaan. Kestäny paskempiakin päiviä. Eipähän ole darraa. Hihiiii.