Vaikea uniapnea ja bentsodiatsepiinit???

ONKS TIETOO, JOLLAKULLA…? Voiko vaikeaa uniapneaa sairastava ihminen käyttää mitään bentsoa? Mitkä mahtavat olla haitat, riskit, jos käyttää? Kysyn ystävän puolesta. Uniapnean hoitoon tarkoitettu laite annettiin heti käyttöön, koska hengityskatkoksia on niin paljon yön aikana. Pharmaca Fennican (2006)perusteel näyttäis bentsojen kohdalla aina olevan vasta-aiheis mainittu vaikea uniapnea. Nettitietoa olen etsinyt tietty, ja etsin sitä myös täältä.
Ystävä ei haluis sanoa hoitaval psykiatril uniapnea-diagnoosia, koska pelkää, että lääke otetaan pois. Kysees oksatsepaami max 45mg/d, kamu ei ole lääkeriippuvainen, mut ahistus kova ja bentsot on määrätty, jottei hoitais ahdistusta alkoholil. Jos ois etukäteen jostain tieto, että on jokin bentso, jota vois suht turvallisesti jollain annostuksel käyttää, ois ainakin helpompi kertoo diagnoosista lekuril. Tarpeen ois myös tieto siitä, mitkä ovat haitat ja riskit, jos käyttää bentsoja, vaik on uniapnea.

Kiitos, jos joku osaa vastata, juolahti mieleen kysyä täältäkin.

^ Ei mulla mitään tietoa ole, mutta onhan tuo nyt selvä, että vaikeissa uniapneatapauksissa kaikki PKV-lääkkeet lisäävät/pahentavat hengityslaman riskiä. Ystäväsi lienee kuitenkin jo tottunut tuohon lääkitykseensä, eikä annoskaan ole mikään suuri ja tuskinpa se uniapneakaan hänelle yhdessä yössä on puhjennut, joten en usko, että hänen tapauksessaan mitään hirvittävän akuuttia vaaraa on, mutta kuten sanoin, en tiedä. Ehkä hengityslaman riskiä voisi hiukan pienentää siten, ettei lääkkeitä ottaisi kovin pian ennen nukkumaan menoa, vaan yrittäisi pitää lääkkeenotot päivällä, niin pitkälti, kuin se mahdollista on :confused: . Jotenkin ajattelin, että ystäväsi ottaisi nuo lääkkeet tyyliin: 15 mg aamulla, 15 mg päivällä ja 15 mg illalla, kuten kaiketi yleensä tuollaisen oksatsepaamiannostuksen kanssa toimitaan, jotta lääkkeen vaikutus pysyisi tasaisena :confused: :question: .

Tässä kannattaa nyt todellakin punnita niitä hyötyjä ja haittoja. Jos ystäväsi vetäisi perskännit ahdistukseensa, niin se olisi uniapnean kannalta(ja toki muutenkin) huomattavasti haitallisempaa, kuin varsin kohtuullisen benzolääkityksen käyttö.