Uudet ystävät apuna, raitistuminen

Hei!
Paljon tekstejä lukeneena, näen monta onnistunutta tarinaa. Haluan olla yksi niistä.
Alko vie. Tarkennuksena Olut vie, muut juomat säilyy hyvin hyllyssä. Pikkupöhnässä hakemaan olutta, vaikka kaapissa olisi viiniä. Mikähän tähän on syynä, miksi olutta?
Huomisesta tiistaista 15.10. alkaen raittiina?

Hyvä huomenta!

Kysymykseesi on vastauksena kaksi vaihtoehtoa, joista sinä valitset toisen, sinä itse olet vastuussa valinnasta. Valinta on tehtävä myöhemminkin joka päivä.
Otsikkoosi voin vastata kokemuksenani, että uusia ystäviä olen saanut raitistuneista alkoholisteista, joita olen tavannut AA-ryhmissä. Mutta näitä ystävyyssuhteita, eikä muitakaan yhtä kaljakaveria lukuun ottamatta, ei ollut sinä iltana, kun astuin ensimmäiseen palaveriin. Ratkaisevaa oli, että siellä oli tuntemattomia, nimettömiä alkoholisteja. He kertoivat millaista heidän juomisensa oli ollut, miten he pääsivät raittiuden alkuun ja millaista raitis elämä nyt on.
Jännitti mennä viinalle hävinneenä paikkaan, jossa oli joukko entisiä juoppoja. Kannatti mennä, koska halusin lopettaa juomisen.

Tänään et ole yksin

Iltaa Lomapuisto, kiva kun kommentoit.
Tatta se on, että valinta tulee tehdä joka päivä ja itse. Kannattanee kaataa oluet pois jääkaapista huhuilemasta.
Ehkä tämä on uuden alku ja tarkoitus saada uutta seuraa entisen tilalle, kuulostaa jopa kivalle ja tietysti jännittävälle.
Ensialkuun tavoitteeksi toinenkin raitis päivä. Se varmaan meneekin, mutta parin päivän päästä alkaa kiusaus kasvaa, no, hetki kerralaan.

Itsesi tuntien ja omasta kokemuksestasi olet todennäköisesti oikeassa, ja siksi kysynkin, voisitko hakeuta avun piiriin jo ennen mahdollista kiusausta?

Ensimmäiset asiat ensiksi.

Luin eilen jo viestisi ja suunnittelin vastaavani, ettei se ole mahdollista ja kaikkea sen suuntaista. Huomasin omat selittelyni ja pohdin lisää. Ylenkatson ja vähättelen omaa tilannettani. Viestisi sai paljon rattaita pyörimään. Kiitos!

Hei Täysii!

Alkuviikosta kävin parissa palaverissa ja kummassakin oli hienoa kuulla vuosia raittiina olleen kertovan kokemuksiaan. Ja terveellistä oli kuulla myös pitkästä raittiudesta monen vuoden juomiseen johtaneen tapahtumaketjun kulusta. Siinä oleellista oli taloudellinen menestys, nuoruuden unelmien täyttymys ja vähittäinen palavereista pois jääminen. Ja eräänä päivänä sitten tuli kuvaan eka ryyppy, parin vuoden kohtuukäyttö, mutta sen jälkeen konkurssi ja pakkohuutokauppa. Katkaisun ja pitkän hoidon jälkeen hän pääsi takaisin ja on nyt raittiina.

Ja hienoa toisaalta oli kuulla, miten nuori nainen kertoi hiljattain päässeensä mukaan ja on saanut raittiutensa hyvään alkuun.

Tänään kävin asunnottomien yössä ja sielläkin tapasn pari tuttua järjestelijää työnsä touhussa. Kovin moni joutuu asunnottomaksi päihteidenkäyttönsä seurauksena.

Päivä kerrallaan

Moi lomapuisto!

Terveellistä kyllä. Muistutus siitä, että jos vähän vaan maistelee, lopputuloksena voi olla kuvaamasi tilanne, jopa se asunnottomuus.
Nyt itsellä menee “liian” hyvin. Ajatuksiin hiipii parin ottamisesta, kun juomatta on helppo olla (vielä). Ja sitten ollaan taas siinä samassa kuopassa. Ikävä ikiliikkuja.
Pidän näitä sinun viestejä lukuetäisyyden päässä, kun tulee se hetki, että voisi sen pullon korkata.

Ois aika tynpiää hortoilla asunnottomana pitkin katuja… mm siksi en tänäänkään nappaa kalijoo vaan juon lidlin terveyslimuja

Hei Jorg.Buttgreit!
Sinäpä sen sanoit. Hyvä katsoa ääripäihin. Lidlin terveyslimut varmasti toimii. Mitä minä ottaisin kaljaryypyn sijaan? Hmm.

Sitä pohdin, että kuinka monella on addiktio vaihtunut toiseen? Tasapaino on hyvä olla, mutta voisiko se olla joku välivaihe, josta voi rimpuilla sitten myöhemmässä vaiheessa irti?

Täysii kirjoitti

Hei Täysii!

Miten on talven odotus ja alku lähtenyt käyntiin? Oletko löytänyt kaljaryypyn tilalle raittiiseen elämään sopivat juomat?

Tänään et ole yksin

Moikka Lomapuisto!

Kiitos viestistäsi. On sitä olutta tullut nautittua, ei kovin paljon, mutta nautittu kumminkin. Eilen otin yhden, helposti olisi mennyt toinenkin, mutta jätin siihen yhteen onneksi. Sitä vaan ihmettelee, että miksi se yksi piti ottaa, kun ei siitä " tule miksikään". Kiusaa vaan ottamaan lisää. Turhaan ottaa sitä yhtäkään. Toivotaan, että tänään viisaammin.

Täysii kirjoitti

Viisaus on alkoholiriippuvaiselle nöyryyttä havaita ja myöntää voimattomuutensa alkoholiin nähden ja rohkeutta ottaa vastaan apua.
Jatka lukemisia ja kirjoittelua:

Ensimmäiset asiat ensiksi

Huomenta!

Kiitos lomapuisto ajatuksia herättävistä sanoistasi. Nöyrtyä pitää edelleen. Tunnustan, minusta ei ole, ainakaan vielä, lähtijäksi AA-kerhoon tai muuhun paikkaan. Ajattelin, että tämä palsta ja te siellä olette minun kerhoni. Tänne kirjoittelen ja lueskelen teidän tarinoitanne ainakin muutaman päivän välein. Vähän niinkuin menisi aa kerhoon, mutta tekisi sen virtuaalisesti. Tulee kynnystä korkata olut, kun joutuu sen täällä tunnustumaan. Taas meni hyvä setti eilen. Tuntuu, ettei millään opi. Tänään voin valita toisin. Tsemppiä kaikille omissa haasteissanne!
Lomapuiston sanoin: “Ensimmäiset asiat ensiksi”

Moikka!

Itse en ole myöskään kokenut AA-kerhoa ainakaan vielä sellaiseksi johon menisin. Ei vaan tunnu siltä eikä kyse ole siitä uskaltaisinko sinne marssia. Päivystyksessä krapulahumalakoomassa ylitin jo kaikki rajat sen suhteen.

Eli minun malli on tämä plinkki josta olen saanut paljon apua ja vertaistukea (kiitos kaikille siitä). Samalla olen lähtenyt muuttamaan omia toimintamalleja ja esim. uusien harrastusten kautta löytyy paljon ihmisiä jotka tuo ihan erilaista sisältöä elämään kuin alkoholi. En jotenkin koe tarpeelliseksi mennä keskustelemaan alkoholista tämän enempää kun se on muutenkin ollut niin kokonaisvaltaista elämässä. Tavallaan haluan ihan jotakin muuta täytettä elämään.

Toki minulla on kavereita joiden kanssa voin avoimesti keskustella alkoholismista plinkin lisäksi. Vertaistukea en halua vähätellä ja se on minullekin tärkeä. Ihmisillä on kuitenkin erilaisia mekanismeja hoitaa päihdeongelmaansa ihan jo persoonallisuuspiirteistä johtuen. Toisille AA on ehdoton juttu päihteettömyyttä tukemaan.

Urheilu on tuonut kavereiden lisäksi hyvää oloa ja vahvistaa raittiutta kun ei halua myöskään pilata seuraavia päiviä krapulaan. Lisäksi olen huomannut että treenin jälkeen ei koskaan tee alkoholia mieli. Myös opiskelu tai muu harrastus voi tuoda lisäarvoa elämään ja sosiaalisia suhteita. Suurin tekijä on mielestäni omien toimintamallien muuttaminen.

Minunkin mielestäni on tärkeää tehdä muutoksia. Ainakin itse olen pyrkinyt muuttumaan.
Yritän parhaani mukaan tuhota sen polun jota vuosia kuljin.
Haluan luoda elämästäni sellaisen johon ei alkoholi kuulu millään tavalla.
Putkis

On ollutkin mukava seurata muutoksesi tietä jota olet kulkenut. Olet hieno esimerkki meille muille.

Uratykinloppu kirjoitti

Hei, mukavasti ja rohkeasti olet pystynyt muuttamaan toimintaasi! Kaikkea et ole menettänyt ja nyt suuntasi on kohti parempaa.

Kun hädässäni pääsin mukaan AA:han tajusin, että olen omieni joukossa. Onneksi rupesin käymään kokouksissa joka viikko. Juominen oli rampauttanut ihmissuhteeni ja saanut minut näköalattomaan mielentilaan. Kuuntelemalla selviytymistarinoita uskaltauduin itsekin avaamaan suuni ja tutustumaan muutamiin kohtalotovereihin. Sitten aikaa myöden suhteet muuhunkin maailmaan rupesivat normalisoitumaan, esim. työtovereihin ja sukulaisiin. Harrastuksiinkin rohkaistuin hakeutumaan ihan tavisten joukkoon.

Meitä alkoholisteja ja muita päihteidenkäyttäjiä on sellaiset määrät, että kaikki raitistumiskeinot ovat tervetulleita. Silti osa meistä tuhoutuu, ja kaikki olemme aiheuttannet tuskaa myös läheisille.

Kiitollisena voin todeta, että kohdallani on toteutunut teema “AA - Silta elämään”

Yhdessä olemme enemmän

Kiva kun olette kirjoittaneet Uratykinloppu, 0132 ja lomapuisto.
On hämmentävää, kuinka tärkeältä se tuntuu. On kuin joku välittäisi.
Tosi paljon hyviä kommentteja ja muistutuksia. Oikein hyviä tähän hetkeen. Tosi tärkeää saada rikottua vanhat juurtuneet tavat. Ja ne muut tekemiset. Nyt kun sen lukee, huomaa, että esimerkiksi jotain opiskellessa/johonkin aihealueeseen syventyessä ei ole mielessä huonommat harrastukset. Jos minä juon en sitten tee muuta. Keskityn kaatamaan kaiken alas ja sitten nukkumaan.
Uusia kavereitakin olen nähnyt, mutta ehdotukset kääntyy pian lasilliseen ja tuoppiin. Sinne unohdukseen hetkeksi menin, mutta heräsin, onneksi.

Tämä oli viesti jota joudun edelleen pureskelemaan. Mietin, että lähinnä olen ollut naamallani asfaltissa. Mutta onko jotain silti tapahtunut? Oliko se sarkasmia? Minä saan kuitenkin itse päättää miten sen ottaa. Kyllä me kaikki täällä eteenpäin mennään.

Tänään on vaikeaa. En uskalla kauppaan mennä, kun tietää mihin se johtaa. Päätin tulla suoraan kotiin, kyllä kaapista jotain aina löytyy. Yleensä olen miettinyt kun on ollut sama fiilis, että kyllä tästä taas selvitään, ja kirjoitan tänne huomenna. Sitten sillon huomenna kiiruhdankin kauppaan, enkä sitä tänne kehtaa tulla kirjoittamaan. Nyt tein toisin, kirjoitan heti. Ehkä huominen menee helpommin. Tänään en juo.

Täysii kirjoitti

Toivottavasti olet jo niin pohjalla, että uskaltaudut pois omalta mukavuusalueeltasi ja rohkenet lähteä pyytämään sellaista apua ja tukea, jolla tiedät lukuisien alkoholistien raitistuneen ja saaneen elämäänsä uskoa, toivoa ja rakkautta.

Päivä kerrallaan

Hei, sori tuo epäselvyys, se oli tarkoitettu edelliselle viestittäjälle ketjussa. Ei mitään halua lähteä ketään kiusoittelemaan täällä.

Tsemppaillaan vaan yhdessä toisiamme niin kyllä me pärjätään.