Uudet lakimuutokset - riittämättömät!

1.9. tulee voimaan uusi korkolain muutos, jolla kuluttajaluottojen korkokatto myös yli 2000,00€ luottojen osalta on jatkossa 20%.
Harmi vain, tämä koskee vain 1.9. jälkeen otettuja uusia luottoja, eikä tätä ajankohtaa aiemmin otettuja luottoja tai limiittiluottoja.

Ymmärrän kyllä velkojien näkökulman siirtymäsäännöksissä, mutta apu tulee monelle jo velkaantuneelle ihan liian myöhään. Toki mielestäni hyvä asia on, että jatkossa luotonantajat joutuvat olemaan entistä tarkempia siitä, keille luotto myönnetään. Samalla osa ns.pikaluottoyritys lakkaa myöntämästä uusia luottoja.

Itse olen aina maksanut jokaisen laskun ajallaan, mistä johtuen markkinointi on ollut tänä viikonloppuna todella aggressiivista. Monesta paikkaa on tarjottu limiitin korotusta 4.000,00 euroon. Monesti olen jo kirjautunut sisään (niin sairasta kun se onkin) ja olen suunnitellut nostavani 500€ mennäkseni pelaamaan sen kuuluisan VIIMEISEN kerran.

Uutta arpajaislakiakin kaavaillaan. Siinä tulisi pakollinen tunnistautuminen ns.hajasijoituskoneille. Ulkopuolelle jäisivät mm.pelaamot.

Itselläni iso apu on ollut peliestojen asettaminen. Ei vaan voi pelata esim.netissä. Tätä toki voin kiertää hipsimällä paikalliseen pelaamoon. Toivoisin, että myös pelisaleihin ym. tulisi tämä pakollinen tunnistautuminen. Näin voisi järkevänä hetkenä ennaltaehkäistä omaa sortumista. Riippuvainen löytää aina pelipaikan ja mielestäni juuri pakollisen tunnistautumisen tulo KAIKKEEN olisi iso apu.

Näin ollen koen, että uudet lakimuutokset ovat varsin riittämättömiä auttamaan niitä, joilla se ongelma on todella todellinen. Toivottavasti joku veisi tätä näkökulmaa arpajaislain valmistelussa eteenpäin.

Minäkin peukutan peliestojen puolesta. Se on yksi tehokkain keino estää ainakin nettipelaamista. Joku kirjoitti, että mm. betblockerin voi jotenkin kiertää, mutta mulla se on stopannut kirjautumisen netticasinoille ja mä olen uskonut sitä. Siis en pelaa!
Mä toivon sulle jatkossa vielä monia monia pelittömiä päiviä :smiley: