Tytär löysi kannabiksen...

…ja vietiin tänään psykoosin takia hoitoon. Vuoden päivät on kuulemma jo käyttänyt, enkä ole huomannut muuta kuin muutoksen käytöksessä, ja että laihtunut on kovin. Aikuinen tytär, 20v. Minusta äitinä tuntuu, etten selviä tästä itsekään järjissäni…Mitä minä teen? Selviääkö tuosta? Ja kun poikaystävänsä polttelee myös…voi luoja.

En oikeasti tiedä, mitä teen. Täällä päihdehuoltoa tarjotaan vain päihteiden käyttäjille, omaisille ei ole mitään, varsinkaan kun on täysi-ikäisestä kyse.

Mitä minä teen???

Hei Tiivi

Läheisille löytyy apua mm. Irti Huumeista ry:n läheis- ja perhetyön keskuksesta ja monista paikallisista Irti Huumeista ry:n läheisryhmistä. Vierailepa Irti Huumeista ry:n sivuilla, sieltä löydät lisää tietoa.

Myös Tukikohta Ry:llä on palveluita ja vertaistukiryhmiä läheisille.

Jos kirjoittaminen on sinulle helpompaa, tukea saat myös anonyymisti Päihdelinkin neuvontapalvelusta.

Ei kannata jäädä yksin, apua on saatavilla myös läheisille!

Yst.terv.
Päihdelinkin toimitus

Hei Tiivi

Saitkin jo linkkitietoja avun tarjoamiin tahoihin. Suosittelen tutustumaan mm. Vertaistukiryhmään.
Kun omasta tilanteesta voi turvallisesti puhua saman kokeneiden kanssa ahdistuskin helpottuu.
Vilpolassa on myös paljon kirjoituksia joissa läheiset kirjoittavat kokemuksiaan.
Miten tästä kukin selviää sitä ei voi tietää. Siksi tilanteeseen ei pidä jäädä yksin vaan apua on rohkeasti otettava vastaan.
Kun päihteiden käyttö tulee todeksi läheisen silmin se on usein shokkivaihe. Siitä pääsee yli kun muistaa pitää itsestään huolta. Vaikka huoli käyttäjästä ei katoa, terve itsekkyys on silti sallittua.
Jos sinulla on turvallisia läheisiä, ystäviä ympärilläsi, tee heidän kanssaan jotain sellaista joka saa sinut hetkeksi unohtamaan tyttäresi tilanteen.
Tai vaikka vain yksin pidä yllä niitä asioita, pieniäkin, jotka tuottavat sinulle mielihyvää. Näin keräät itsellesi voimavaroja.
Paikka johon tyttäresi vietiin tarjoaa varmasti apua hänelle. Päätös ottaa apua vastaan on hänen itsensä koska on jo aikuinen. Jos teillä on hyvät puhevälit hän ehkä ottaakin asian puheeksi kanssasi.

Terv. Ohjaaja Kerttu