Työlliset hei - miksi juotte?

En ymmärrä sitä, mikä pakottaa työlliset ihmiset juomaan. Heillä kaikilla on suuret tulot, laaja sosiaalinen piiri mukavine työkavereineen ja työpaikan tarjoamine ylisuurine etuuksineen ja suuri sosiaalinen status. Useissakin raporteissa on kerrottu pitkäaikaistyöttömyyden kurjistavasta vaikutuksesta, ja väitän että maamme poljetuimmassa ja syrjityimmässä kansan osassa pitkäaikaistyöttömissä (kiitos vasemmistopuolueiden!) on suurin osa protestijuomareita, jotka työtä saadessaan välittömästi raitistuisivat.

Itselläni alkoholisoitumiskehitys lähti liikkeelle epäonnistumisessa työn hankkimisessa. Viimeksi olen ollut palkkatyössä v. -97 huolimatta sadoista hakemuksista ja kahdesta yliopistotutkinnosta. (Tosin yliopisto-opetuksella ei ole mitään tekemistä työelämän kanssa vaan on niin, että mitä matalampi koulutus sitä suurempi ammatillinen valmius - ihmisen kognitioonhan keskimäärin mahtuu vain n. 50.000 käsitettä ja yliopisto-opinnot vievät kapasiteettia pois työelämässä tarvittavilta käytännöllis-motorisilta kognitioilta).

Alkoholin turruttava vaikutus auttaa minua hetkellisesti unohtamaan työttömyyden aiheuttaman surkimuksen tunteen sekä auttaa nukahtamaan - koen erittäin suurta alemmuuttaa kaikkia palkkatyöllisiä kohtaan niin että sälekaihtimetkin ovat olleet 24/7 kiinni viimeiset 12 vuotta. Selvänä en saa nukutuksi ilman Imovanea ja Promatsiinia. Mielestäni alkoholismi onkin ainoa järkevä reaktio vasemmistopuolueiden aiheuttamaan pitkäaikaistyöttömyyteen (Wahlrooshan totesi, että työttömyys johtuu siitä että työllistäminen on tehty liian kalliiksi).

Koska maamme demarisoituminen estää järkevän työllisyys- ja palkkapolitiikan, lisää köyhyyttä ja eriarvoisuutta ja aiheuttaa vaihtotaseen vajetta (turismi, autot jne.) olisikin pitkäaikaistyöttömien auttamiseksi annettava heille oikeus ostaa litra pirtua per päivä apteekeista erityiskorvattavan lääkkeen hinnalla 3€. Työllisille juopoille minulla on yksi viesti: tiedostakaa etuoikeutettu luxusasemanne ja hävetkää - jos osaatte. Teidän palkkarahoista 95% on nyljetty pitkäaikaistyöttömien ja/tai yrittäjäpoloisten selkänahasta!

Piruuttaan juovat, penteleet!

Mutta maksaahan ne alkoholiveroa. Ja tietysti veroa myös palkkatuloistaan. Verotuloilla ylläpidetään mm. sosiaaliturvaa.
Matalat verot ja korkea sosiaaliturva eivät olisikaan mahdollinen yhtälö. Sellainen ei yksinkertaisesti ole mahdollista, opetettiin jo muinoin lukion yhteiskuntaopin tunnilla.

Korkeaa alkoholiveroa maksakoot siis myös työttömät ja köyhät, tai sitten luopukoot sosiaalietuuksista.

Tarkemmin ajatellen: menkää hipit töihin!

Alkoholismi, perinteet, sivullisten paine, yhteisöllisyys, juhlat, kuolemankaipuu, halu rentoutua, halu tuntea olla vapaalla…, mutta niin kauan kuin on viinaa on hyviä selityksiä juomisellekin.
Juuri eilen kuulin yhden tytön sanovan, että hän ei ole juonut vuoden aikana kuin kolme kertaa ja Arska on kuulemma sen aiheuttanut.
Jos minä joisin, niin sen aiheuttaisi vain halu kuolla viimeistään kahden viikon päästä ensi ryypystä.
Mistä syystä sinä juot tai joisit?

Omalla tavallaan kaiken juomisen taustalla on sama syy - elämisen pelko.

Tänään pohdiskelin, että joskus voisin raitistua niin paljon, etten enää olisikaan alkoholisti. Saisin siis mielenterveyteni kokonaan kuntoon. Absurdi ajatus sinällään, mutta silloinhan voisin juoda, kuin tavikset ja kumoaisin teoriat alkoholismista. Huomasin kuitenkin, että jos mieleni olisi täysin terve, se myös tarkoittasi etten mistään hinnasta haluaisi myrkyttää itseäni etanolilla. :smiley:

Eläköön alkoholimin teoria - se kesti tämänkin hypotettisen testin

Ihmiset juo monista syistä, mutta etenkin nousuhumalan antaman euforian takia.

Tämä euforia kestää kuulemma 20 minuutttia. En ole ikinä itse mitannut että se olisi niin lyhyt aika, mutta joku viisas kertoi. Yksi alkoholisti kertoi kahden viikon rankan putken jälkeen:
ekat 20 minuuttia oli kuin taivaan aukeneminen, loput 2 viikkoa silkkaa helvettiä.

Silti se kiusaus 20 minuutin “kolahdukseen” kävi ylivoimaiseksi johtaen retkahtamiseen.

Sama pakottava “kolahduksen” tarve piiskaa ihmiset tyydyttämään muitakin aineriippuvuuksia: tupakoimaan, nappaamaan bentsoja, piriä, tykittämään pollea… juomaan kahvia! :bulb:

On tyypillistä, että riippuvuutta aiheuttavat aineet “kolahtavat”, antavat välittömän tyydytyksen keskushermostoon. Myös hidasvaikutteisilla psyykelääkkeillä voisi peukaloida psyykeään (esim. SSRI-lääkkeet, muut mielialalääkkeet) , mutta ne eivät yleensä koukuta, koska hidasvaikutteisinä niistä puuttuu se välitön kicksi.

Lasolarska on oikeassa. Verot olisi laitettava valtion itsensä maksettavaksi. Valtion käsi pois yritteliäiden kansalaisten taskusta rohmuamasta. Vasemmisto on myrkyttänyt suomea jo liian pitkään.
Parannuksen saisimme aikaan vaatimalla ainakin sosiaali-ja terveysministerin paikan AA-liiikkeelle ja hallitusohjelman tulisi rakentua AA:n terveille periaatteille.
Politiikka itsestään on sekoittanut kansalaisia jo sata vuotta ja tulos näkyy. Juodaan ja tapetaan, perheet hajoavat. Uskontoa pilkataan.

Tarvitaan kovia ja tiukkoja sääntöjä, juuri sellaisia kuin AA:ssa opetetaan , ei ole varaa antaa jokaisen kansalaisen esittää omia muutoksian, kun kerran on valmis sapluuuna jolla voi toimia.
Puheet fanaattisuudesta ovat vastustajiemme pirunkieltä, todellisuudessa sanassa fanaattisuus ei tarvitse olla mitään pahaa. Jos se tarkoittaa ehdottomuutta oikeiden asioiden puolesta se on oikein.

Päivä paras. :laughing:

Perustetaan raittiiden alkoholistien hengellinen diktatuuri. Loistava ajatus. Lasorarskasta saamme oivan työministerin, kunhan ensin koulutamme miehen irti älyllisestä intellektuellismista ja viinasta. Kaikilla työpaikoila pakollinen tyyneysrukous neljä kertaa päivässä. Koko kansa kirkkorakennuksiin launtai-aamuisin ja sunnuntaiaamuisin kuuntelemaan “persettä penkkiin” Jumalanpalvelusta. Uskontunnustuksena lyhyt ja ykinkertainen “Minä uskon täydelliseen raittiuteen ja maan yksinvaltiaaseen hallitukseen”.

^ Loistava idea palauttaa ryyppäämiselle se kapinallinen status, joka sillä on joskus ollut! [size=85](ainaki joskus 15 -vuotiaana)[/size]

Nykyäänhän kapinallista ja ultra-individualistista on olla raitis ei-alkkis, siis huvikseen tai idealistisista syistä absolutisti tyyliin straight edge -porukka.

Sitten kun niitäkään ei enää kukaan kummastele, sekään ei ole enää oikeesti individualistista. :unamused:

On yksi ryhmä jolle laitan sitten erityisvaatimuksen kun tuohon yhteiskuntamalliin loåpullisesti siirrytään.

Osa kansaa joutuu asioimaan Kelan kanssa. Siellä on nykyään jossain vaiheessa joko rekrytoinnissa tai sisäisessä koulutuksessa se vedenjakaja jossa ratsataan järjestelmästä pois ne mahdolliset työntekijät jotka haluaisivat auttaa ns asiakkaitaan saamaan yhteiskunnalta apua ja tukea… silloin kun sellaiseen tarvetta olisi. Jäljelle jäävät ne, jotka osaavat etsiä miljoonasivuisesta , vuosikymmeniä rakennetusta ja paisutetusta pykäläviidakosta kohtia joiden mukaan ei tarvitse rahaa antaa.

Kelan työntekijöille, sen piikivenkovatn nitkuuden edes osittaiseksi sulattamiseksi laittaisin määräyksen että joka aamu on otettava kunnon rentouttavat hömpsyt. Ja ruokatunnilla kans.
Ehkä jotain pientä inhimillisyyttä ja sosialista palveluhenkeäkin voisi löytä porukasta.
Tosin sitten pitäisi katsoa että ne joilla (geeneistäkö johtuu?) se viina on aina rähinäviinaa eivät pääse hommiin.

Olen muuten tarkistanut ettei rähinäviinaa enää myydä alkossa. Siinä kuulemma oli pullon ohjassa R-kirjain merkkinä. Nykyään se rähinähenki on ihmisessä valmiina, ei tule pullosta. Saiskohan sen geenin joteski eriteltyä ihmisestä ja jollain ddt:n sukuisella aineella vaikka lamautettua? Maailma olis parempi.