Tutkimus tipattomasta tammikuusta

http://www.ehyt.fi/fi/tipaton-tammikuu-jatkuu-usein-helmikuun-puolelle

[b][i]Vuonna 2018 yli puolet tipattomalle ryhtyneistä jatkoi tipatonta tai joi vähemmän myös helmikuun puolella. 38 prosenttia Tipatonta tammikuuta viettäneistä jatkoi tipatonta helmikuun puolelle, ja 20 prosenttia kertoi juoneensa tipattoman jälkeen vähemmän alkoholia kuin ennen sitä.

Vain kaksi prosenttia vastaajista oli tipattoman jälkeen alkanut käyttää alkoholia aikaisempaa enemmän.
38 prosenttia palasi entiseen tapaansa käyttää alkoholia.[/i][/b]

Aika hyviä tuloksia.
Tietysti asia on niinkin, että tipattomaan Tammikuuhun ryhtyvillä on valmiiksi motivaatiota puuttua omaan alkoholiongelmaansa. Tuloksia siis olisi tietysti voinut syntyä muillakin keinoilla. Joka tapauksessa se lienee turhaa luuloa että ihmiset olisivat niin tyhmiä että kuukauden selvänäolon jälkeen ryhtyisivät juomaan moninkertaisesti edeltävään aikaan verrattuna. Ei selvänäolo semmoista vaikutusta tuota. Jos jonkun alkoholinkäyttö ryösatäytyy käsistä niin kyllä se jostain muusta yleensä johtuu kuin selvänäolosta.

Ja varmuuden vuoksi sanon, ettei ole tarkoitus mainostaa mitään omia tekojani. Käyttäessäni alkoholia (vuosikymmenet) en koskaan viettänyt tipatonta tammikuuta. Lopetinkin juopottelun heinäkuussa.

Itse muistan kyllä jonkun tipattoman ja laskelmoinnin että jos siitä selviän niin sitten kyllä voin huoletta juoda, vaikka vähän enemmänkin. Olinhan selvinnyt testikuukaudesta.
Petosta ja harhaa. En myöntänyt peloissani totuutta.
Silti (siksikin) kannattaa viettää tipatonta.

Terveisiä vaan täältä vähättelijöiden puolelta!
Kyllä minä tunnen henkilöitä joilla ei ole mitään alkoholiongelmaa ja pitävät silti tipattoman tammikuun!
Eli ei se tipaton tammikuu ole pelkkä juoppojen juttu. Saattaa olla päinvastoin! Ne ongelmattomat kun ei kirjoittele tänne!

t. Juhani

Aina parempi jos asiaan kiinnitetään huomiota ennenkuin ongelma kehittyy pahaksi tai ennen kuin se on ongelma lainkaan.

Kuten jalkakäytävän hiekoittaminen on paljon parempi ratkaisu kuin käsivarsien kipsaamiskurssin järjestäminen. Vaikka ,ongelmallista kyllä, sitä ei ole niin helppo esitellä tuloksellisena kuin esimerkiksi kipsattujen lukumäärän julkituominen.

Silti, juuri ennaltaehkäisyyn kannattaisi satsata. Ja paljon enemmän kuin nyt.

Korjaavaakin työtä tarvitaan, mutta halvempaa olisi huolehtia siitä ettei korjaamista olisi niin paljon.

No joo, tämän ketjun olennaisin tieto oli kuitenkin tuossa:
[b]Vuonna 2018 yli puolet tipattomalle ryhtyneistä jatkoi tipatonta tai joi vähemmän myös helmikuun puolella. 38 prosenttia Tipatonta tammikuuta viettäneistä jatkoi tipatonta helmikuun puolelle, ja 20 prosenttia kertoi juoneensa tipattoman jälkeen vähemmän alkoholia kuin ennen sitä.

Vain kaksi prosenttia vastaajista oli tipattoman jälkeen alkanut käyttää alkoholia aikaisempaa enemmän.
38 prosenttia palasi entiseen tapaansa käyttää alkoholia…[/b]