Tuntematon yrittäjä

:laughing:
Moikka, Olen täällä hirveesti ja välillä tuntuu että kommentoinut liikaakin toisten “topickeja”.
Ajattelin että kai minunkin on kerrottava oma tarinani. Siis mahdollisemman lyhyesti tietty :slight_smile: . Olen köyhästä perheestä. Minulla on vaimo ja yksi sisko ja kaksi mahtavaa lasta jotka on jo aikuisia, Tyttö 21 v. ja poika 18 v. Tottakai Vaimokin on mahtava, kirjoittaessa jää joskus tälläisiä mokia. Vanhemmat on minulta kuolleet mollemmat, Äiti jo kun olin 7 v. äitipuoli v. 2000 ja Isä 3 vuotta sen jälkeen.

         Nuorena olin ns. "raikuli/riukuli"-poika. Lähdin hyvin varhain yrittäjäntielle 23 v ja kotoakin muutin fyysisesti  15 v. Ehkä siksi että sain omasta työstäni hyvää palautetta ja toiseksi nautin työn teosta, asiat vaan meni niinkuin meni; "nousujohteisesti" vaikka olen lamoja välissä nähnyt.
 Matkalle tuli kumminkin "YKSI" virhearviointi jonne paloi yli 200 the/konkurssit/talon myynnit yms. 

Mökki jäi :slight_smile: .
Semmosta, en nyt kumminkaan ala ja en oikeen ehkä jaksa turista siitä kaikkea. Mutta nuorempana olin aika reipas viikonloppu kännääjä. Mutta se jäi kun lapset syntyi. Nyt se sama asia tuli vastaan kun lapset on olleet jo 2 vuotta maailmalla :imp: . Pejkele. Sitä täs nyt yritetään saada hallintaan ja oikesti kaikille muille että lykkyä pyttyyn. En ole 100 % , Ehkä pontikka on :open_mouth: .
T.T

Olia tosi kiva lukea sinustakin jotain, vaikka aihe onkin kipeä. Mutta nyt tietää vähän mitä sieltä Tupin takaa löytyy :slight_smile:. Itselläkin on ollut pitkiäkin kausia ilman, mutta aina se viini vaan tulee jotenkin salakavavasti elämään mukaan. Itselläni oli todella rankka ero, siitä miehestä jolla luulin olevan terveet elämänarvot löysin jotan muuta, lapsipornoa koneellaan. Siitä se pahin rulijanssi alkoi.
Mutta jokaisella on ne syynsä, miksi se alkoholi vetää puoleensa, ja aina yksi onnistunut saavutus jonka olet mieleesi kyhännyt on suuri voitto.
Tsemiä

Pakko yhtyä edelliseen viestiin. On mukava kuulla Tuppi sinultakin ihan omaa tarinaa, kun kuitenkin kommentoit todella paljon muiden kirjoituksia! Kirjoita toki itsestäsi ja tuntemuksistasi enemmän, luen mielelläni. :slight_smile:

Hei!

Olin vähän yllättynyt että nyt kerrot itsestäsi. Kuvittelin vallan että olet esittäytynyt ja sinun tarinaasi etsiskelin aamupäivällä, mutta se tuli nyt kuin tarjottimella :laughing:

Mielenkiintoni sinua etsiä oli se, että ensimmäisenä kommentoit ja autoit minua eilen.

Hyvää päivänjatkoa Särö :slight_smile:

:slight_smile: Kiitos

Eteenpäin ja oikealla polulla, välillä eksyy polulta, toivottavasti se oikea polku sieltä kumminkin aina löytyy :slight_smile:

T.T

No Moi
Jatketaan välillä, Olen ammatiltani Suunnittelija. Istun ja olen istunut koneella pauttiarallaa 25 vuotta.
Siksi on helppo käydä täälä välillä kurkkimas. Lapset koulusta kesälomalla täällä, muulloin siellä missä opiskelee, onneksi löysin heille jotain kesähommaa purtavaksi ettei tarvi kökkiä kotona koneen ääressä huvikseen :slight_smile: .

Olen tosiaan aika paljon täällä kommentoinut. En siksi että tietäisin “kaikesta kaiken”. Vaan lähinnä omien kokemusten perusteella jota olen matkanvarrella nähnyt/kokenut jne… eli ei minun kommentit missään nimessä ole absoluuttisia totuuksia, niin nohh… kukapa niitä osaa kertoa. Mutta vaihtoehtoja voi aina esittää, jokainen siitä sitten poimii omansa “että olisko tämä mun juttu”, jos ei niin sitten hyvä miettiä jotain muuta.
Ja “88falike”. kyllä minullakin oli nuoruudessa sosiaalisia vaikkeuksia jos vastassa oli omasta mielestäni arvokkaampi/vanhempi ihminen. Mutta luovuin siitä, miksi joku olisi yhtään sen kummenpi vaikka onkin vanhempi, mutta se kokemus mikä iäkkäimmillä ihmisillä on/oli, Sitä opin todella arvostamaan. Äitipuoleni oli todella mahtava kokenut ihminen, sain häneltä todella paljon hyviä neuvoja, harmi että joutui niin varhain koputteleen taivaanportteja.

Semmosta tällä erää, nyt pesulle. Ei ole kaljuuntumis ongelmaa , sen verran rasvainen pää näistä helteistä :slight_smile:
T.T

Moi
Jatketaampa taas kun tänne taas tulin. Olen jossain kommentoinut omaa juomista, mutta laitetaan se tännekkin, Heikkoutena minulla on olut. Juon sitä päivittäin vaihtelevasti, joskus enemmän(viikonloppuna) joskus vähemmän. Puuttuu jokin punainen lanka tai täyte, kun lapsista tuli noin fixuja, onneksi edes näin :slight_smile:.
Ehkä sekin että työskentelen koneella kotona kaikki päivät. Mökille mennään aina kun mahdollista ja pääsee hetkeksi irti tästä kässyttelystä makkarin ja olohuoneen ja työhuoneen välillä :frowning:
Jatketaan tästä ehkä se lanka löytyy :slight_smile:
T.T

Mun mielestä on hienoa, että jaksat kommentoida muiden kirjoituksia. Kommentoimalla muita saa samalla peilailtua omia ajatuksiaan jne. Kiva kun aloitit oman topiikin! :slight_smile:

Sanoit, että olet ammatiltasi suunnittelija ja työskentelet pääosin kotona. Se on varmaan henkisesti rankkaa hommaa, kun koneen äärellä naputtelee päivät pitkät. Mites tuo vapaa-aika, onko sinulla nykyään jotain harrastusta tms.? Ettet vain ole kotona vaimon kanssa sohvalla :slight_smile: Lenkkeiletkö, käytkö kuntosalilla, ulkoiletko tms?

Uskon, että aika moni, jolta on lähtenyt lapset pois kotoa, niin tulee sellainen tosi suuri tyhjyyden tunne. Sitä kuitenkin niin pitkään on ollut yksikkönä perheenä, mutta sitten ku se hajoaa, niin sitten siinä ollaan. Varmaan tulee kaikenlaisia tuntemuksia, niin hylätyksi tulemisesta helpotukseen asti, mutta kyllä sekin on aika suuri kriisi ihmisellä loppujen lopuksi!

Nyt sitten sitä tyhjyydentunnetta paikkaat mm. tuolla oluella. Ihan samoja ajatuksia mullakin on ollut, tosin mulla on tuo yksinäisyys ehkä se juttu Tai sitä samaa se periaatteessa on, syitä on erilaisia, mutta tunne pääosin sama, kun elämässä on “olutpullon” kokoinen tyhjiö. Se pitäisi vaan jotenkin paikata jollain muulla. Se on tosi hankalaa, kun on tottunut tekemään asioita pitkään samalla tavalla, sitä kangistuu kaavoihin aika nopeasti ja niistä kaavoista on sitten vaikeaa päästä eroon, etenkin kun kyseessä on vaikkapa tuo olut.

Sanoit, että juot melkein päivittäin olutta. Meneekö sinulla paljon sitten, kun juot? Siis tissuttelusta varmaan kuitenkin puhutaan, niin ainakin muistelin kun sanoit silloin muutama viikko takaperin. Tissuttelu ei sinänsä ole huono asia muuten paitsi, että saattaa kiloja tulla ja samalla tuo passiivisuus lisääntyy jne.

No joo, taaskaan ei ole päätä ja häntää mun kirjoituksissa, mutta nyt on perjantai, joten se sallitaan! Hyvää viikonloppua sinulle! Palataan asiaan! :slight_smile:

:smiley:
Moi sinun kirjoituksissa on aina järkeä. Olen tapojeni orja, en oikeen edes tiedä miksi poltan tupakan silloin kun poltan, se on vaan tapa. Samoin miksi juon sen oluen. Itse olen näitä todellakin pohtinut. Miksi pitää kaikki aina tehdä asiat samalla kaavalla. Pejkele :smiling_imp: . Olen todella vihainen siitä itselleni. En tarvi olutta siksi että olisin sosiaalinen tai jotain muuta. Mutta se “olutpiru” istuu tuos olkapäällä jostain syystä aina kun käyn kaupassa. Vaimolla on vuorotyö ja teen aikapaljon itse sapuskat, joka on itseasiassa hienoa että on jotain muutakin kuin istua koneella :slight_smile: . Ystäviä minulla on aika paljon, mutta heille alkomahooli maistuu enemmän tai vähemmän. En tarkoita että kaikilla olisi asiat karannut käsistä. On toki heitäkin jotka siitä on luopuneet ja ystäviä ollaan edelleen :slight_smile: Toki tuossa jossain mainitsinkin että juon sitä aika hissukseen enkä nyt ole varsinaisesti “lärveissä” mutta ongelma se on ja siksi olen täällä
T.T

No Moi taas
Puolituntia ja sitten mökille “tukkaputkella”. Tytärkin tulee mukaan. Poika tulee vasta viikon päästä kotiin.
Aina siellä mökilläkin tulee tissuteltua mutta siellä riittää aina jotain puuhaa, kuin tässä hiivatin rivarin pätkässä.
Vaimolla sattuu työvuorot oleen vapaana su-ma. Minä voin lomani toki pitää silloin kun huvittaa, mutta yksin siinä ei ole mitään mieltä.
Kaikkea hyvää teille :slight_smile: Palataan
T.T

Moi
Laitoin tämän linkin tähän osioon. Siinä kerrotaan alkoholismista mutta myös toipumisvaiheista. Varsinkin jos on liikaa litkinyt ja liian pitkään. Sen lopettaminen sellaisen jälkeen ei ole varmaankaan helppoa ja en sitä itse halua kokea, koska silloin toipumiseen ei enää auta että korkki kiinni. Fyysiset ja psyykkiset oireet saatta olla niin kovia että se pitää tapahtua hallitusti ja valvotusti. Tilanteessa kääntyä esim vaikka A-klinikan puoöeen että voivat kartoittaa tilanteen. Että semmosta tällä erää. Siinä kerrotaan myös eri vaiheista miten alkoholi hiipii meidän olkapäille pikkuhiljaa
T.T
juwanet.org/sosterv/alkoholi … smi_on.htm

Hei Tuppi!

Kiitos sinulle, että ole olemassa!

Olipa mielenkiintoinen artikkeli. Laittoi ajattelmaan, kun niin paljon tuttua. HUI!!! Pelottaa vieläkin. :frowning:
Alan kallistumaan sille suuntaan etten enää koskaa ota alkoholia. Nyt on takana 9 päivää raitista elämää ja vielä on pitkä matka edessa, että uskaltaa sanoa äänee olen RAITIS.

Lämpöisin terveisin Särö

Moikka
ja Kiitokset
Hyvä että olet alkuun päässyt . Alku se on pienikin alku :smiley:
Lykkyä
T.T

Olipa mahtavaa lukea sinusta, ja oppia tuntemaan tuppia joka niitä fiksuja kirjoittelee :slight_smile:. Tästä jään pois kun käyn siellä naisten ryhmässä, siellä puhutaan mieluummin vessa- ankoista kun alkoholismista. Kaikki jotenkin kieltävät sen että ovat kävelleet alkon ovesta sisään ja kaikki me ollaan sitä tehty, ja yksi jäi jopa kiinni mulle siitä. Viimeksi siellä kun olin niin hän oli yksi kieltäytyjistä jotka ei todellakaan halua puhua alkoholismista eikä kuunnella…
Taidan siirtyä vertaistukiryhmään, nyt kun luin sinun ajatuksiasi ja tilannettasi, taidan saada siellä paljon enemmän kun siellä on fiksut miehet kertomassa tilanteitaan ja puhutaan todella siitä juomisesta omien kokemuksien kautta. Siellä sitä oppii. Upeaa kesää sinulle sinne mökille (vähänkö kade) ja vältä tissuttelua :slight_smile:.

Moi Leija
:smiley: . Kiitos hienoista kommenteista, Tissuttelun kimpussa tässä ollaan että pääsis pienempiin annoksiin.
Koville sekin yllättävä kyllä ottaa, kun kroppa haluaa niitä vanhoja määriä. Pääsis eroon tuosta olkapäällä istuvasta “papukaijasta” joka Rääkkyy “yks vielä niin helpottaa” :imp: . Vähennelty on. Jämähti hetkeksi tälle tasolle mutta, nyt vois taas tiputtaa lisää. :slight_smile:
Kesänjatkoja kaikille

T.T

Hei Tuppi!
Nyt uusi tavoite kehiin. Vähempi kuin viimeviikolla. Kyllä se papukaija pois lentää, kun sille ei ole herkkuja. :slight_smile:

Lämmöllä ajatellen viikonloppua Sinulle toivotaa Särö

:slight_smile:
Moi
Kiitos, tänään ei montaakaan tölkkiä mene kun tulin vasta reissusta :slight_smile: .
Juu, tavoitetta kehiin, ei saa antaa lipsua tai jäädä paikoilleen “tallaamaan”. :slight_smile:
Viikonloppuja

T.T

Hei Tuppi!

Hyvää lomaa sinulle sinne mökille!!! Oletko koko kesän siellä?

Särö

Moi
Kiitos :slight_smile:
Mökillä ollaan aina kun voidaan, juhannuksen jälkeinen viikko vielä eli n. 2 viikkoa, välillä täytyy käydä myös sähköposti lukees. Tytärkin tulee mutta toi sen dna-tikku ei oikein ota yhteyttä kun se maasto on aika vaihteleva. Höh… Mistä toi aika vaihteleva tuli :imp: jos 50 m matkalla on 16 m korkeus vaihtelut . :wink:
Palataan

T.T