Tramal + Rivat

[Poistettu sääntöjenvastaista -Päihdelinkin moderaattori]
Olen tyhmä enkä käytä hakua, anteeks. :unamused:

Miksi sä kyselet täällä asioita, joihin täällä ei - syystä tai toisesta - saa vastata, etkä googlaa noita juttuja? Ihan suomeksikin varmaan löytyy jos ei enkku taitu.

En kyllä ymmärrä miksi toi on sensuroitu. Ei siinä mielestäni mitään sääntöjen vastaista ollut.

Vaikea arvuutella mitä on ollut aloituksessa. Mutta Ramista ja Rivasta ei kyllä pahaa seuraa, mielummin rivat ramin kanssa, kun ilman. Rivartril on kumminkin hyvä estämään Ramin aiheuttamia kouristuksia, mahdollisia epilepsiakohtauksia, sitä voisi plinkin ylläpitokin miettiä jos mistään mietään tietää.

^ Komppailen Eazya aivan täysillä. Vaikken itsekään sekakäyttöä yleensä kenellekään suosittele, niin tramadoli+benzo -kombo tekee ehdottomasti poikkeuksen. Tramalin se yleinen turvaraja, jolla tajuttomuuskouristuskohtauksia ei pitäisi tulla, on 400 mg/vrk., mutta on paljonkin ihmisiä, joilla kouristuskynnys on niin matala, että paljon pienemmätkin annokset voivat aiheuttaa jopa hengenvaarallista kramppaamista, joten siksi on paljon turvallisempaa kombottaa jotakin benzoa(Rivatril on ehkä paras vaihtoehto) Tramaleiden kera, kuin kiskoa niitä pelkiltään. Ja varsinkin silloin, jos joku tonttu innostuu vetämään tramadolia 400 mg suuremmilla annoksilla(Moisessa ei sinänsä ole mitään järkeä, vaikka omaisi korkean toleranssinkin :unamused: ), niin silloin benzoja ainakin pitäisi vetää kylkiäisiksi, mikäli mielii hengissä selvitä. Tämä on nimenomaan sitä huumehaittojen vähentämistä ja koskee ihan Tramalin aiheellista kipulääkekäyttöäkin :wink: .

Tokikaan en tiedä, mistä alkuperäisessä viestissä puhuttiin, koska en sitä ehtinyt nähdä, mutta kaiketi se tuota kombottamista koski, mitä nyt edes jotakuinkin voi otsikosta päätellä. Jaksaa kyllä kummastuttaa, mistä helvetistä modet tietonsa(Tietämättömyytensä) ammentavat/mitä logiikkaa tuossa moderoinnissaan käyttävät :unamused: :open_mouth: . Kai se sitten on parempi, jos joku kouristelee itsensä hengiltä Tramalin kanssa, päästäänpä siinä taas yhdestä narkista eroon :mrgreen: :smiling_imp: .

Kai tämäkin “hirmuinen” kombottelusuositteluni/-neuvontani kohta pyyhekumin alle jää :confused: :unamused: .

Kaiken muun allekirjoitan, paitsi yli 400 mg annosten ottamisen järkevyyden merkittävällä toleranssilla. Siis toki siinä mielessä siinä ei ole järkeä, ettei se ole bentsonkaan kanssa otettuna turvallista ja joku muu opioidi olisi parempi vaihtoehto, mutta muuten se 400mg ei ole mikään samanlainen raja kuin kodeiinissa etteivätkö suuremmat annokset tuottaisi suurempia vaikutuksia. Itse varmaan juuri ja juuri pysyisin terveenä jollain 300-400mg päiväannoksella, mutta kyllä sitä mielellään saisi jonkin verran enemmän olla. Ja tämä siis kymmenen vuoden opioidikäyttöhistorialla narkomaanin näkökulmasta eli ei missään nimessä mikään annostusohje.

Edit: Ja pakko muistuttaa, että tramadolin ja bentson aiheuttamaan hengityslamaan on Suomessakin kuollut ihmisiä, eli sitä bentsoa sitten todella pienellä annoksella, jos on pakko tramadoliannoksen koon vuoksi kombottaa. Kouristuskohtauksen riskiä voi myös ainakin hieman pienentää nauttimalla tramadolinsa depot-muodossa tai jakamalla nopeavaikutteisten oton pienempiin osiin (tämä myös lisää o-desmetyylitramadoliksi metabolisoitumista ja sitä kautta aineen opioidivaikutuksia).

^ Tuota meinasin, että parempi/turvallisempi vaihtoehto ottaa jotakin muuta opparia, jos toleranssit ovat niin korkealla, ettei 400 mg tramadolia tunnu missään. Joo joo, tiedän kyllä, ettei sitä välttämättä aina ole varaa valikoida silloin, kun kalkkunoissaan tutisee ja katukauppa myy ei-oota. Yksi kaveri aikoinaan kuoli, kun oli napsinut Tramaleita aivan helvetinmoisilla annoksilla ja kouristellut sitten itsensä hengiltä yksin kämpillään, kun ei ollut pystynyt enää apua soittamaan :frowning: . Kyseisellä kaverilla riitti kyllä opparitoleranssia vaikka pienelle kylälle jaettavaksi ja juuri siksi olikin kitkuissaan överöinyt isolla kädellä ja tunnetustihan opparitoleranssi ei suojaa tramadolin kouristeluvaikutukselta. Siitä en tiedä, oliko juuri tuolloin jotakin benzoa kombottanut, mutta tyypin tuntien luulisin, että oli, mutta eivätpä pelastaneet nekään enää siinä vaiheessa.

Hengityslaman riski on toki olemassa tramadolia ja benzojaKIN kombottaessa, mutta suurempana riskinä pidän kyllä tuota tajuttomuus-kouristus -kohtausta ilman benzoja, eikä niitä benzoja tietenkään kannatta kourakaupalla turpaansa tukkia, kuten ei kannata noin yleensäkään.