Tramadol + oxycodone/naloksone kysymys

onko turhaa ottaa tramadolia ja oxycodone/naloksone samaan aikaan? estääkö naloksone tramadolin vaikutuksen?

Mites naloksoni tuossa kombossa tramadolin vaikutuksen estää, kun se ei estä sen oksikodoninkaan vaikutusta? Tramadolin vaikutus vieläpä perustuu paljolti muuhun, kuin pelkkään opioidivaikutukseen. Noissa naloksonia sisältävissä oksikodonivalmisteissa ja esim. Suboxonessa on niin nimellinen määrä naloksonia. Se on laitettu niihin estämään I.V. -käyttöä, mitä se ei siis estä. Virallisesti sitä on lisätty helpottamaan ummetusta, mutta itse en sitäkään efektiä huomannut silloin, kun vielä noita aineita käyttelin.

kaveri vaan sano ettei toi oxycodone ei toimi subutexinkaa ollenkaa että on ihan turha samaa aikaa subutex ja oxycodone ottaa. estää toistensa vaikutuksen. mut kiitos vastauksesta :slight_smile:

Voi hyvänen aika. Ei tietenkään toimi oksikodoni Subutexin kanssa, koska se Subun buprenorfiini blokkaa hyvin tehokkaasti muiden opioidien vaikutusta. Ei se liity mitenkään naloksoniin, jota tosiaan on noissa lääkkeissä varsin nimellisesti.

Omasta kokemuksesta Subu ja tramadoli kyllä toimivat päällekkäin ihan hyvin, mutta tramadolissa pärisi enemmän se SNRI-vaikutus. Se nyt onkin lähinnä sellainen piriste ihan eri tyyliin, kuin tyypilliset opparit. No, onneksi ei tarvitse itse enää näitä miettiä.

Tramadoli on μ-opioidireseptorien agonisti. Tramadolin kipua lievittävään vaikutukseen vaikuttaa myös aineen kyky vapauttaa keskushermostossa serotoniinia ja toiminta noradrenaliinin takaisinoton estäjänä. Opioidireseptorin antagonisti naloksoni ei kumoa kaikkia tramadolin kipua lievittäviä vaikutuksia, mikä puhuu sen puolesta että tramadolilla on useita eri vaikutusmekanismeja.

en nyt saa kunnolla selvää ku koitin copy & paste ton tekstin tohon mut kyl ne tramadolit ja targiniqit yhessäki ainaki jotenki toimii

Jäi nyt ittee vähän hämmentään kun joo,bupre blokkaa muiden vaikutuksen tai jotain mutta mutta…Wikipediassa sanotaan naloksista näin: Naloksoni kiinnittyy joitain opioideja hanakammin opioidireseptoreihin kumoten siten niiden vaikutuksen. Naloksoni toimii antagonistina kaikissa opioidireseptoreissa, mutta voimakkaimmin μ-reseptorissa.

Ehkä käsitin jotain väärin tosta aiemmasta vastauksesta,en yllättyis yhtään :thinking: