Toritarjontaa ?

Kävelin tänään Helsingin kauppatorilla turistivilinässä. Vastaan tuli pari iäkkäämpää rouvashenkilöä, tulleet jostain päin Suomea pääkaupungin ihmeitä katsomaan. Vilkuilivat suuntaan jos toiseen. Toinen sanoi sitten suurella äänellä: " Eihän täällä torilla missään näy huumekauppiaita !“. Toinenkin vähän pettyneellä äänellä : " No ei niin, muutenkin on niin siistiä”.
Mitä minä olisin voinut heille sanoa ? Keksikää vuorosanat,jos joskus törmään samanlaiseen tilanteeseen.

Jos olisit vain neuvonut torin äänekkäimmän kalakauppiaan luo. Tai Havis Amanadan altaan reunalle odottelemaan myyjiä.

Minusta tilanne oli ensin koominen, soitin eräälle ystävälleni, jonka tiedän aikoinaan joutuneen perehtymään elämän tähänkin puoleen, ja nauroimme tikahtuaksemme. Ajattelin kyllä siinä tilanteessa pysäyttää naiset ja sanoa, että mitä lajia haluatte, jos soittaisin vaikka poikani kavereille…
Mutta se oli myös surullinen siinä mielessä, että jostain lintukodosta pääkaupunkiin saapuneet mammat oikein odottavat näkevänsä keskellä päivää kauppatorilla likaisia kaman myyjiä, kun heitä on peloteltu, että sellaisia pitää pelätä Helsingissä. Joutuivat vielä lähtemään kotiin ilman että on kotona kerrottavaa, kuinka ovat nähneet ihan hirvittävistä hirvittävimmän näyn, oikean narkomaaninkin ! Olihan jossain gallupissa tuloksena, että ihmiset ottavat mieluummin naapurikseen murhaajan kuin narkomaanin.