!

MIKSI TE PÄIHDEALAN AMMATTILAISET SEPITÄTTE TÄÄLLÄ JUTTUJANNE ERI NICKEILLÄ.

LOPETTAKAA HETI, TULKAA OMILLA NIMILLÄNNE KYSELEMÄÄN.

TÄÄLLÄKIN LUODAAN VÄÄRISTYNYTTÄ KUVAA ETTÄ TÄMÄ “AVOHOITONETTIMALLI” TOIMISI HYVIN JA ETTÄ TÄMÄ RIITTÄÄ

ETTEKÖ YMMÄRRÄ, ETTÄ ME ONGELMAISET EI TULEVAISUUDESSAKAAN SAADA MITÄÄN PAREMPAA HOITOMALLIA!

EN TODELLAKAAN YMMÄRRÄ TÄTÄ JÄRJETTÖMYYTTÄ RAYN YMPÄRILLÄ. TOIVON ETTÄ TEIDÄN OMATUNTOA
ALKAISI KOLKUTTAMAAN EDES HIEMAN. VAIKKA EHKÄ LUULETTE TEKEVÄNNE HYVÄÄ NIIN TOTUUS ON
PÄINVASTAINEN.

Täytynee tähän todeta se, etten minä ainakaan ole markkinoinut tätä ainoana keinona selvitä. Omalla kohdallani tämä palsta on yksi monista keinoista purkaa tuntojaan pelaamattomasta elämästä. Itse olen saanut suurimman avun GA-ryhmästä ja sen kahdestatoista askeleesta sekä ihmisistä siellä. Päivä kerrallaan tässä elellään pelaamatta, eikä kukaan meistä tuskin markkinoi täällä mitään, vaan pelkästään omalta osaltaan parhaansa mukaan yrittää jakaa omia kokemuksiaan siitä, kuinka peliongelmainen selviää elämässä pelaamatta. Mutta sinullakin on tietysti samanlainen oikeus kertoa täällä mielipiteesi, kuten meillä kaikilla, mutta kannattaneeko kuitenkaan noin rankasti tuomita tätä palstaa, koska uskon kuitenkin tämän olevan yksi monista keinoista ihmisille jakaa omia kokemuksiaan toisten saman ongelman kanssa painivien ihmisten kanssa.

Tervetuloa takaisin Jani, kirjoitustyylistä ei voi erehtyä :laughing:

(Itse tekstisi sisältöön en viitsi puuttua, koska se menee riitelyksi kuitenkin, yksipuolisesti…)

Moi. Kirjoituksestasi paistaa tuska ja vitutus ja ennenkaikkea selkeä avunhuuto. toivon todella että saisit jostain kaipaamaasi apua. kertoisitko minkälaista apua sinä tarvitsisit/kaipaisit. Se olisi todella hyödyllinen tieto monelle sillä itsekin yritän läheistä ihmistä auttaa peliongelman kanssa mutta en tiedä miten auttaisin. Kerro ja pura tunteesi ihan rauhassa ja etenkin ideioita millaista apua juuri sinä haluaisit, mitä toivoisit ihmisten tekevän. eihän sitä tiedä jos sellainen keino löytyisi sinunkin kohdallesi mikä parhaiten sinua palvelee. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja varsinkin sitä että saisit jostain kaipaamasi avun. auta meitä avuttomia ymmärtämään millaista hoitoa haluaisit, jos vaikka sellainen saataisiin joskus järjestymään. uskon että kaikki täällä haluaisivat toimivan hoitomallin. ideioita toivon siis niin sinulta kuin monelta muultakin joka saman ongelman kanssa painii. ja tiedoksi että minä en ole mikään ammattiauttaja todellakaan :smiley: voi kunpa olisinkin…!

Mahtaako ensimmäinen kirjoittaja tarkoittaa tuolla “avohoitonettimallilla” peli poikki -ohjelmaa? Minä ainakin sitä olen monessakin kohtaa toitottanut.
Koska se on antanut itselleni valtavasti voimaa ja näkökulmaa kamppailussani. Siinä ei ole mitään vääristynyttä. Siinäkään ei ole mitään vääristynyttä, että eri vaiheissa olevat ongelmapelaajat jakavat täällä foorumilla kokemuksiaan. Jos jollakin menee hyvin, se hänelle suotakoon. Ne meistä joillla ei mene niin hyvin, saavat kyllä tukea ja kannustusta.
Hyökkäys on paras puolustus, ajatellaan. Se kuitenkin helposti johtaa siihen että huomaamattaan vierustoverit kaikkoavat mesotessa.
Edelliseen kirjoittajaan yhtyen, miksi et kertoisi mikä olisi sinulle se kaipaamasi apu?

theyoda, olet lämminsydämminen ja hyvä ihminen :wink:

RATKAISUEHDOTUS. 1.MAINOSTUS KURIIN!

 1. ENNEN PELAAMISEN ALOITUSTA HENKILÖTARKISTUS AUTOMAATTIKORTILLA(TAI HENKILÖKORTTI) JÄÄDYTETTÄVISSÄ!TÄSTÄ EN TINGI.

 2. PUOLUEETON RAHANKÄYTTÖ VALVONTA (KOSKEE KOKO PELIMONOPOLIA) PISTÄN ERITTÄIN HYVÄN LINKIN ASIAN TIIMOILTA!
  info.stakes.fi/pelihaitat/FI/rah … 200312.htm
  TÄHÄN TARVITAAN EHDOTTOMASTI OSA TYÖNTEKIJÖISTÄ ENTISIÄ PELIADDIKTEJA!

 3. GA RYHMIEN PERUSTAMIS KARTOITUKSIA ERI PAIKKAKUNNILLE. NS.HAKU PÄÄLLE JA VAIKKA MAINOKSIA TÄYSPOTTIIN JA LEHTIEN ILMOITUSPALSTOILLE SEKÄ KONEIDEN VIEREEN KAUPPOIHIN.

 4. PELIONGELMIEN ASIANTUNTIJOITA KOULUTETAAN JOTTA JOKAISELLA A-KLINIKALLA ON 1 ASIANTUNTIJA.

 5. PELIVIPIN TÄYSKIELTO. EI KORKOKATTOA VAAN TÄYSKIELTO. NÄIN SÄÄSTYY MYÖS VALVONTAKULUT. tai pikavippien nimi vaihdettava peli, huume ja viinavipiksi. näin olisi taas rehellistä.

7.VEIKKAUSKORTTI TUNNISTUS(TAI AUTOMAATTIKORTTI) AINA ENNEN KUN PYSTYY PELAAMAAN VEIKKAUKSEN PELEJÄ.

 1. VEIKKAUKSEN JA RAYN NETTICASINOIHIN MAHDOLLISUUS vähintään 3v jäädytys!!!
  (KUTEN KAIKKIALLA MUUALLA MAAILMASSA)

 2. BAARIEN PÖYTÄPELEIHIN TUNNISTUS KORTILLA ENNENKUIN VOI PELATA.

(HYVÄN TAHDON PELEJÄ, SUOMALAINEN VOITTAA AINA, JOS ET VEIKKAA ET VOI VOITTAA, KANSANTERVEYDELLE,
RAY, VASTUULLISTA PELAAMISTA,https://www.veikkaus.fi/fi/yritysVastuu/sosiaalinen?item=markkinointi,
reklaamiraivo.blogspot.com/2011/ … a-ray.html,
youtube.com/watch?v=FSk7m2F3UJo,
mainostajat.fi/mliitto/sivut … ost05.html <—ON SITÄ OSATTU JO AIKAISEMMINKIN:)
slu.fi/urheiluseuroille/yhte … itoiminta/
mtl.fi/node/681
yle.fi/uutiset/poliisi_ja_ray_er … ta/3111749 <–tärkeä
kaleva.fi/juttutupa/hinta-ja … tia/311763
markkinointikatsaus.com/2012 … o-ray.html

olen ollut nyt tamikuun 21 pv juomatta ja pelaamatta.

olen saanut koottua itseni ja ottanut ne tarvittavat ensiaskeleet kohti normaalia elämää.

voi olla että alkoholittomuus tulee olemaan myös asia joka tulee olemaan loppuelämäni läsnä.

kaikki on hyvin osaltani. missioni on ettei kukaan joutuisi kokemaan samaa avuttomuutta ongelmansa kanssa ja
saisi avaimia henkisten lukkojensa avaamiseen ja ennenkaikkea saa sitä tarvittavaa apua mistäpäin suomea tahansa heti jossa olisi ymmärtämättömyyden sijasta vahva ammattitaito taustalla, sosiaalitoimisto samoten.

kun pelinarkkari viimein hakee apua niin se ensimmäinen kontakti pitää olla asiantuntevaa muuten se jää siihen.
haistattaa paskat suomen byrokratialle ja jää yksin oman toivottomuutensa kanssa.

^ Nyt tuli hyviä pointteja, jani!

 1. Täysin samaa mieltä. Pelien mainostus massamediassa on mielestäni aika räikeää. Sitä ei tarvittaisi lainkaan.

 2. Oman pelaamisen estämisen pitäisi olla mahdollista myös nyt, ainakin kortilla pelaamisen. Aivan kuin tästä olisi joku kertonutkin täällä…? Henkilötunnistekortti -tyyppiseen ratkaisuun en ota kantaa puolesta tai vastaan. Toisaalta ihan käyttökelpoinen idea; peli on ns. mykkä, kunnes tunnistekortti syötetään koneeseen. Omiin asetuksiin voi pelikiellon sitten lyödä. Estäisi alaikäisten pelaamisen, kun kortin saa vain täysi-ikäinen lunastaa.

 3. En perehtynyt tarkemmin.

 4. GA- tai ylipäätään vertaistukiryhmiä, kyllä. Matalan kynnyksen meiningillä. Omalla paikkakunnallani on eräänlainen järjestöjen yhteisö, jossa monet pienet yhdistykset ovat saman katon alla. Tälle kollektiiville voi kuka tahansa ehdottaa haluamaansa palvelua. Jos siis vertaistukea ei ole jo omassa kunnassa tarjolla, voi lähestyä “yleishyviä” yhdistyksiä, jotka voisivat asiaa saada eteenpäin.

 5. Ei lisättävää. Juuri niin, A-klinikan toiminta kokonaisvaltaiseksi, ei ainoastaan päihdepuolen, vaan kaiken riippuvuuskäyttäytymisen asiantuntevaksi hoitopaikaksi kaikkialla!

 6. Vipeille pikaisesti ratkaisu. Niistä ei järemmin hyvää ole kenellekään seurannut. Edes joku yritysten yhteinen rekisteri päällekkäisten lainojen minimoimiseksi.

 7. Hyvä idea!

 8. Vielä parempi idea! Vuosi menee nopeasti, pidempi itsebannaus vielä turvallisempi ratkaisu.

 9. Tähän en osaa ottaa kantaa. Jos tupakointi on kielletty ravintoloissa, miksi sitten saa pelata? Toisaalta, moni pelaa hallitusti rennossa ilmapiirissä. Toisaalta taas, ongelmaiset taitavat näihinkin pöytiin suurimmat rahat tuoda. Pöytäpelien määrä on vuosittain tippunut Suomessa, ehkä sama suunta jatkuu.

Lisäksi pari mietettä:

Voisiko Täyspottien ja vastaavien henkilökunta, jotka varmasti oppivat vakivieraansa tunnistamaan, saada velvollisuuden puuttua tai jopa evätä asiakkaan pelaamisen, jos tunnistavat ongelman? Tai ehdottaa pelaamisen vähentämistä? Tai jotain?

Terveydenhuollon koulutukseen, niin peruskoulutuksiin kuin täydennyskoulutuksiin lisää infoa päihdepuolen haittojen lisäksi myös muusta riippuvuuskäyttäytymisestä. Tärkeää oppia riippuvuusongelmien ja muiden psyykkisten oireiden ja seurausten (esim. peliongelma - mielialaongelmat) kytköksistä.
Yleinen tietoisuuden lisääminen aiheesta!

Jani, tuo viimeinen toteamasi on ERITTÄIN tärkeä kohta. Jos ensikontakti ontuu, ontuu helposti kaikki muukin. Turvallisuuden ja asiantuntevuuden tunne on tärkeää juuri siinä kohtaa, kun ihminen viimein suopuu apua hakemaan. Tätä kautta itsen työskentelyn saa alulle.

joo o

Olenkin itsekin katsonut mielenkiinnolla samankaltaisuuksia noissa teksteissä.

Hei,

teksteillä alkavat yhtäläisyydet kirjoitusasussa, suhtautumisessa ja yllättävä kyllä kysymyksiä asiantuntijoille
palstalla alkaa “ammattilaisten” vastaukset identtisesti samanlaiset. tutkimisen arvoista etten sanoisi:)

aivan. Hei, ja Moi, sanoilla alkoivat yleensä ja kirjoitus asu tosin sama. toimitukselle osiossa pistinkin
viestiä tapauksesta. ajattelin itsekkin alussa että on ihan hyvä koska täällä on muuten todella hiljaista, mutta…

tarkemmin kun ajattelin niin asia onkin päinvastoin. minkäs teet, nyttemmin ovat jo vähentäneet Hei, aloituksia sentään.

rayrayray hyvää jälkeä ovat tehneet kyllä suojatakseen selustansa vastuunottamista vastaan:) voivoi. ei ymmärrä…

raha ratkaisee. muulla ei ole väliä.

kauan eläköön suomi ja maailman peliongelmaisin kansa.

Voisiko joku auttaa kun en saa punaisesta langasta kiinni. Ainoa mitä ymmärrän on se, että kummastellaan sitä että suoraan toiselle ihmiselle kohdistetut vastaukset alkavat sanoilla “hei” tai “moi”.

Vinkki sinulle Jani:

Luulen, että ihmiset ottaisivat asiasi vakavammin jos esittäisit sen asiallisesti. Yleisellä tasolla olen melko samaa mieltä kanssasi, mutta en näe mitä hyvää mielivaltainen “huutaminen” keskustelualueella saa aikaiseksi. Hyvin jäsennellyillä ja asialliseen sävyyn kirjoitetuilla viesteillä on varmasti positiivisempi vaikutus.

Olet tehnyt jo enemmän asioiten parantamiseksi kuin monet muut ihmiset, mutta asenteesi ja nettikäytöksesi tarkkailu ja parantaminen tuottanee parempia tuloksia. Asioita kannattaa ajatella monelta kantilta. Olen lukenut muita keskustelualueita joissa on puhuttu peliongelmasta ja siellä on ollut juuri päinvastaisia mielipiteitä täysin tavallisilta ihmisiltä, eikä mitään raha-automaattiyhdistyksen kätyreitä. Nämä ihmiset eivät luonnollisesti ole peliongelmaisia eikä todennäköisesti heidän lähipiirissäkään ole sellaisia. Tämä ei kuitenkaan tee heistä yhtään parempia tai huonompia ihmisiä ja heidän mielipiteet ja oikeudet ovat yhtä arvokkaita kuin meidänkin.

Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että ihmisille pitäisi tarjota keino hankkia pysyvä pelikielto RAY:n automaatteihin. Se, että miten tämä toteutuisi on sitten toinen juttu. Tärkeintä tässä vaiheessa on kuitenkin kasvattaa ihmisten tietoisuutta peliriippuvaisuudesta. Muutos parempaan voi tulla joskus, mutta se ei tapahdu yhdessä yössä.

puran tuntojani tänne. siihen tämä on omiaan.

melkein teki mieli aloittaa tekstini sanalla “hei!” :wink:

no joo…
itse en tietääkseni ole “rayn kätyri” vaikka palstan ja vertaistuen tärkeyttä toitotankin…
olisin hakeutunut GA-ryhmään, mutta lähin tapaaminen olisi ollut pääkaupunkiseudulla…no, olisihan sinne tietysti voinut vaikka joku vapaapäivä lähteä mutta en kokenut sitä ilmeisesti niin tarpeelliseksi. jos saadaan paikkakunnallemme GA-ryhmä, niin menen varmasti!

hyviä pointteja heittelitte ilmoille, mutta jokaisen peliongelmaisen täytyy pystyä myöntämään se tosiasia, että peliongelma on oikeasti itseaiheutettu sairaus. ray, pelika, veikkaus, paf ym. ovat mielellään auttaneet meitä kyllä, mutta tuo raivoaminen ja muiden syyttely ei valitettavasti auta…

Moi hei kaikki peliongelmaiset,

Sanon, etten ole ollut enkä ole peli-, päihde- enkä muukaan asiantuntija, jos avattu keskusteluaihe jotenkin sivuaa nimimerkkiäni! :open_mouth:

Sensijaan olen peliongelmainen, joka yrittää saada peliongelmansa hallintaan kaikin tietäminsä keinoin. Ymmärtääkseni ongelmansa avaaminen keskustelulle on jo auttanut monia tähän ohjelmaan kirjoittavia.

Toivoisin avoimen keskustelun ilman ennakkoasenteita jatkuvan tällä palstalla. Onhan jaettu taakka helpompi kantaa. :wink:

Hei kuuluu itselläni ainakin ihan kohteliaaseen aloitukseen ja käytöstapoihin. Ja aika monta kertaa oon sillä täällä kyl alottanutkin. Uskomatonta spekulointia.

Kiitos vieras.
Lopetan em spekuloinnin osaltani sekä tässä ohjelmassa että pelivoimapiirissä.
Muuten, tuntuu siltä, että Kolikkopelit ovat päättäneet jatkaa pelaajien koukuttamista. Sähköpostiini tippuu viestejä tarjouksista päivittäin, vaikka olen pyytänyt poistamaan itseni heidän rekisteristään, sulkemaan ikiajoiksi pelitilini ja perusteluksi maininnut olevani peliongelmainen. :question:

jokainen keskustelupalsta tarvitsee trollin.