.

[

Keskustelu antaa aineksia ajatteluun lukijoille eikä toimitukselle.
Rähjääminen ja haukkuminen ei ole paras tapa edistää asiansa esilletuloa

Joo, mä meinasin tukehtua nauruun kun mun ketjuuni Allun isoilla kirjaimilla kirjoitetun tekstin jälkeen oli ylläpidon huomautus Allulle ISOJEN KIRJAINTEN KÄYTÖSTÄ, kun se on kuuleman mukaan huutamista!

Mä en voi muuta siihen todeta kuin että se on todella liikuttava osoitus siitä millä tasolla päihdevinkin toimituksessa jotkut ihmiset ovat. - Se on minusta todella järkyttävää!

VITTU, ETTÄ JOKU SAATANA RUPEE LÄNKYTTÄMÄÄN KIRJASIMEN KOOSTA!

[size=200]USKOMATONTA[/size]

Kyllä asiallisestikin voi keskustella. Ei se oikeassa ole joka lujempaa huutaa.

Mielenrauhaa .

Hei Allu K.,
Mitä tarkoitat, että kohdaltasi on toimitukselle palautteen antaminen kielletty? Palautetta voi laittaa kolmella tavalla: palautelomakkeella, sähköpostitse ja Toimitukselle-palstan kautta. Palautteen antamista ei ole millään tavoin sinulta estetty tai kielletty, kuten ei keltään muultakaan. Otamme palautetta vastaan oikein mielellämme, joten kuulumisiin!

Yst.terv.
Päihdelinkin toimitus

Palautteen antaminen on kokolailla turhaa jos toimitus ei kommunikoi takaisinpäin. Vai kestääkö teillä yleensä neljä kuukautta asialliseen ja perusteltuun kysymykseen vastaamisessa? Kenties jopa enemmän?

viewtopic.php?f=42&t=27442&p=930335#p930335

Lähetin saman kysymyksen sähköpostitse vastausta saamatta. Kysymyksessäni ei ole mitään asiatonta vaan se on hyvin perusteltu. Jotenkin outoa on takertua versaalikirjaimiin ikäänkuin tällainen asia olisi nyt sitte kovin paljon keskustelua häiritsevä. En ole huomannut että kukaan itse keskustelijoista olisi versaalikirjaimista menettänyt mielenrauhansa. Mutta kun kyse on pitkään jatkuneesta yhteen ihmisryhmään kohdistuvasta tarkoitushakuisen provokatiivisesta kirjoittelusta asiaan ei puututa. Ilmeisesti jopa asiaan liittyvät kysymykset ohitetaan jonkinlaisena “häiriköintinä”? :unamused:

Eiköhän se taida olla vähän niin, että toimitus kommentoi vain asioita joissa itse näyttää positiiviselta ulospäin. Omia mokia ja näköalattomuutta sekä ilmiselvää ammattitaidottomuutta ei tietytikkään suostuta sieltä ruudun takaa myöntämään. Edes kannabiksesta ei ole perusteita hallussa eikä muuten edes halua ottaa asioista oikeasti selvää.

Ja hei näähän ovat itse myöntäneet olevansa jotain matalan kynnyksen päihdesairaanhoitajia sun muita, niin en kamalasti hurraata huutaisi…

No minä en tiedä mitä ammattitaitoa siihen varsinaisesti tarvitaan että toimisi moderointihommassa johdonmukaisesti ja pyrkisi näkemään olennaisen. Sellaisen osaamiseen ei tarvita edes peruskoulun päästötodistusta. Mielestäni versaalikirjaimiin takertuminen on epäolennaiseen tarttumista. Sen ymmärtämiseen ei tarvita muuta kuin normaalia järkeä. Nähtävästi sieltä myös kaposten alluille on resursseja vastailla, mutta kun pitäisi vastailla vaikkapa minulle tähän yhteen asiaan niin siinä tapauksessa yhtäkkiä resurssit loppuvat kesken ja tulee burn out.

Ei ylläpito turhan paljon huutoon tai ruokkoamattomaan kielenkäyttöön puutu. Täällä saa näköjään aika rivosti kiljua ennenkuin tulee banni.
Kun ei ihan suoraan toisten elämiin pervosti sekaannu.

Anteeksi puhe elämiinsekaantumisesta. Ei kuulu asiaan, niille on omat sivustot.

Niin tarkoitatko kentie eläimiä, vai elämiä? Eläimiin sekoilu on tietysti mielenkiintoinen juttu ja sillehän on aivan varmasti omia sivustoja paljonkin. Mutta sitten tämä elämiinsekaantuminen, niin miten se nyt sitten liittyy isojen kirjasinten käyttöön?

niin pyysin jo anteeksi kun ei se kuulu tähän.

Minultakin kiellettiin tikkukirjainten käyttö ja huutaminen jo ala-asteella!! Kyllä harmitti… mutta kestin sen!..enään ei ole se harmittanut…moni isompi ja tärkeämpi asia kylläkin!

youtube.com/watch?v=jKZclDm5fv4

Hyvähän se Allu loppupeleissä on, että uskaltaa mielipiteensä ja turhautumisensa tuoda julki!
Maailmassa on ihan liikaa myös niitä, jotka kiltisti aina vaan alistuu toisten mielivaltaan, väärinkohteluun, turhiin mielivaltaisiin sääntöihin tms… tai sitten vaan laitostuu turhien ja aivottomien säännösten ja sääntelyiden maailmaan… koska kyllä niitä turhia sääntöjäkin löytyy ja paljon…

…ja tosiaan tulipa tännekin taas hieman eloa välillä!

Tervehdys vaan täältäkin.
Kun nyt Allu tuon tapahtuman selitit, niin eipä siinä pienessä karjaisussa niin ihmeellisestä asiasta kysymys ollutkaan.
Ylläpidon hommaan kai kuuluukin suhtautua kritiikkiin hötkyilemättä, eivätpä hekään edes pahasti sanoneet.
Mukavaa illanjatkoa !

YY KAA KOO NEE!

Huutaminen on joskus ihan paikallaan. Joskus pitää kääntää volume niin sanotusti kaakkoon ja huutaa ihan vaikkapa mikrofooniin mitä asiaa on. Huutamiselle on niin sanotusti aikansa ja paikkansa. Ihan joka paikassa ei kannata huutaa vaikka mieli tekisikin, esimerkiksi kaupan kassajonossa.
Tai sillon kun meneillään on keskustelu, jota on asiallisinta käydä normaalilla äänellä. Väärässä paikassa huutaminen voi jopa lopettaa dialogin ja kanssakäymisen alkuunsa, tai kesken.

Ah, lapsuus. Välitunnilla muistaakseni sai kiljua ja huutaa, joskus jopa koulun käytävällä. Tunnilla ei tietenkään saanut, paitsi liikuntatunnilla joskus.
Yläasteella sai muistaakseni jo tekstata esim. koevastaukset, jos osasi tekstata siististi niin että isot ja pienet kirjaimet erottuivat toisistaan, ja tietysti välimerkit.

Ah, mutta minäpä olen ihan ihastunut tähän Ylen animaatiosarjaan “Hullu-hullumpi-YLÄASTE”. Jotain koskettavan todentuntuista ja realistista siinä tuntuu olevan, vaikka omista peruskouluajoista olisikin jo vierähtänyt jokunen tovi. :smiley: areena.yle.fi/1-3835051

Tää on taas tätä perisoomalaista pilkunviilausta. Täällä ei ymmärretä ettei kommunikaation idea ja tavoite ole se että puhe tai teksti on kieliopillisesti pilkulleen oikeaoppisesti ilmaistu. Kommunikaatio on onnistunut silloin kun viesti on tullut oikein ymmärretyksi. Se on aivan se ja sama millä tavalla se viesti saadaan perille. Vaikka sitten viittomakielellä huutamalla. Tai miksei kuiskaamallakin. Asiasisältö ja sen ymmärtäminen on olennaista, eivät kirjaimet ja pilkut.

Soomalaiset eivät perinteisesti uskalla ilmaista itseään juuri siksi koska pelkäävät jotain kielioppivirheitä tai kömpelöä ilmaisutapaa. Ja onko ihme kun jo alakoulusta asti (vai oliko se ala- aste, kiertokoulu, vaiko kansakoulu, yläkoulu vaiko mikäkö, kun ei koulun nimeäkään osata päättää koska se koulun nimi, se se on niin olennaista opetustyössä että sitäkin pitää joka vuosi vaihtaa) kaikki itseilmaisuun liittyvä luovuus tapetaan pilkkusääntöjä päähän takomalla. Yksi pilkku kun on väärässä paikassa niin se on sitten yhtä suurta nöyryytystä ja nolaamista koko elämä täynnä jos ei yhden pilkun oikeaa paikkaa osaa sijoittaa.

Ihmettelin jo lapsena miksi ensimmäisenä koulussa lapsille opetetaan nimenomaan ne tikkukirjaimet ja sitten niitä ei saa käyttää missään. Eikä niitäkään saa sanoa tikkukirjaimiksi, koska ne ovat versaaleja. Tai siis isoja kirjaimia. Jotkut erehtyvät väittämään että ne ovat kapitaalikirjaimia, muuta kapiteelitkin tarkoittavat ihan jotain muuta.

Nyt joku älyniekka jolla ei pilkunviilausta parempaa elämänsisältöä ole, on keksinyt ettei aakkosia saa enää lausua aa bee cee dee, vaan ne äännetään a b c d vain yhden kirjaimen äännähdyksinä. Koska se se on tärkeintä. Kun tällä tavalla yrittää äännellä aakkoset, niin henki siinä loppuu. Montakohan vuotta kävin sössöttävällä puheterapeutilla opettelemassa miten s äännetään “oikein”. Voi jee. Jos en osaa suhauttaa s äännettä oikeaoppisesti niin se haittaa varmaan aivan kauheasti muiden kanssa vuorovaikuttamista kun kanssaihmisten korvia särkee vääränlainen s- äänne? Eikä se edes ollut vääränlainen S. Puheterapeutin oma S oli jotain aivan järkyttävää kuultavaa. Ei kukaan puhu oikeassa elämässä sillä tavalla kuin se “oikeaoppinen” ässää sössöttävä puhuja.

Kieli on kommunikaation väline. Ei itsetarkoitus. Milloin täällä peräpohjolassa opitaan näkemään metsä puilta?

:angry:

youtube.com/watch?v=gcOr_qQ4Fo8

Tuossa on Fernetti kyllä paljon järkeä mitä kirjoitit!

Ehkä me ollaan täällä peräpohjolassa vähän pöljiä tai jotain… tai sitten niin itsepäisiä , ettei oppi mene perille metrin koivuhalollakaan taputeltuna…

Kommunikaatiovälineenä huuto on oiva monessa paikassa, ja monasti sillä saa tai on saanut hyvin asiansa perille… vauvana kun oikeen kunnolla huusi ja parku, niin johan tuli hetken päästä tissiä suuhun ja sai kuivat vaipat alle kun oli paskat housussa… vanhemmalla iällä kun yritti huutaa kännissä paskat housussa, tuli nyrkkiä silmään ja tissiä oli turha kuvitellakaan suuhun…avioeropaperit korkeintaan tai poliisisedän kylmät raudat ranteisiin…

Tarpeeks monta kertaa kun vaikeimman kautta yritti saada haluaan lävitse omapäisillä metodeilla siinä onnistumatta, oli pakko myöntää ettei muut hyväksy huutamista kommunikaatioksi ja vuorovaikutukseksi vaan itseilmaisuksi…