Terve kohtalotoverit,,,

.

heippa!
Ja tervetuloa sekaan :slight_smile:
Hienoa, että olet saanut heti jo noin paljon aikaiseksi velkojen yms. kannalta, mutta nyt on tärkeintä pysyä erossa peleistä! (aika itsestäänselvää, mutta tulipahan kirjoitettua kuitenkin… :wink: )
Itselläni on jo hyvä alku pelittömän elämäni alkutaipaleella ja tästä on hyvä jatkaa :slight_smile:
raportoihan tänne kuulumisiasi, mua tää palsta on auttanut ihan mielettömästi, vaikka olen myös todella onnekas ja omaan hyvän tukiverkonkin…
tsemppiä!

.

Toivon, että saat lainan ja hoidettua pikavipit pois. Kun kerran neuvottelemaan menet, niin voit pankkineidille vihjaista, että luotto olisi menossa pikavippien maksamiseen ja voit vaikka pyytää heitä tekemään sen puolestasi. Itse tein juuri noin aikoinani ja olivat ihan tyytyväisiä siihen. Tilanteeni oli tuolloin se, että olin saanut otettua 2000 eurolla vippejä ja eihän minulla olisi ollut varaa maksaa niitä. Kaikki meni pelaamiseen. Kerroin rehellisesti hattu kourassa pankissani, että nyt tarviisin apua. Osan pikavipeistä ehti perumaan, jolloin ei mennyt kuin pääoma. Tilistäni taas maksoin kaiken ylimääräisen pankkineidin valvonnassa ja loput sain heiltä luottoa, jonka korko oli kohtuullinen ja maksuerä sellainen, että sai helposti hoidettua.
Pankeissa ymmärretään aika paljon ja jos kertoo rehellisesti, niin ei siinä mitään voi hävitä. Pankkien suhtautuminen on tietysti nihkeää peliongelmaisille, mutta kun mainitsee, että on hoitoon hakeutunut ja on suunnitelmat valmiina, niin ystävällisiä ne on.
Tietysti jos summa on 50.000, niin ei ihan niin helposti onnistu, mutta pelaamisen lopettaminen on se ensimmäinen askel kohti parempaa. Talous asiat on aina rempallaan, mutta vaikka luottotiedot menisi ja vouti veisi rahaa tilistä/eläkkeestä, niin on helpompi olla kun ei tarvitse aina miettiä ja yrittää pelastaa luottotietoja, jotka kaatuu kumminkin. Moni peluri pelaa vain siksi, että pikavippejä on tuhansia ja pelätään korttitalon kaatumista. Otetaan lisää vippejä ja työnnetän rahat kasinoille uskottelemalla, että kohta voittaa. Usko on vahva kunnes totuus paljastuu ja korttitalo luhistuu. Siinäkin vaiheessa moni uskottelee selviivänsä ja ottaa jostain luottoa ja maksaa entisiä pois. Tuossa vaiheessa olisi oikea hetki myöntää, että nyt ensin hakemaan ongelmiin apua ja pelit saa riittää ja sitten vaan luottotiedot kuralle ja asioimaan voudin kanssa. Perintätoimistojenkin kanssa voi asioida, mutta jos on 20 paikkaan maksamista, niin ei ne ehkä suostu 20 euron per paikka. Jos joku nyt tunsi piston sisällään ja antoi mennä voudille kaikki vipit ja vouti vie tilistä/eläkkeestä, niin muistakaa, että jos tulee tiukka paikka, niin sosiaalitoimisto laskee voudin viemän rahan rahaksi, joka ei ole sinun käytettävissä. Se lasketaan menoiksi, joten kyllä sitä aina on mahdollisuutta selvitä, jos halua on.

.

.

Tarkkana sitten noiden järjestelylainojen kanssa. Itse “korjasin” talouttani muutaman kerran ottamalla pankista tuhansia euroja lainaa, millä sitten maksan pienempiä lainoja. Hetken kuluttua otin kuitenkin lisää niitä pieniä lainoja, tai muuten vaan jatkoin samaa alamäkeä. Varoitan vain, ettei se laina yksinään ole avain onneen.

Visa Debitilläkin voi pelata netissä, jos tilillä on katetta. Tosin niin taitaa voida nykyään kaikilla korteilla. Kannattaa ottaa pankissa/verkkopankissa tämä “nettimaksu” -ominaisuus pois päältä.

Suosittelen myös hankkiutumaan eroon verkkopankista, tai ainakin antamaan sen tunnukset jollekin muulle. Jos annat tunnukset toiselle, sopikaa yhdessä kuinka saat tunnukset käyttöön. Käytetään verkkopankkia vain laskujen maksuun tai muuhun “oikeaan”, ja tämän jälkeen tunnukset takaisin “talteen”. Voitte myös yhdessä hoitaa noita asioita. Tai sitten annat taloutesi kokonaan toiselle, käytät vain viikkorahaa tms. Mahdollisuuksia on monia, kannattaa ottaa tosissaan tämä asiat.

Vinkkinä myös oma luottokielto. Itse otin myös sen.

omatieto.fi/luottotiedot/Al … raportti=5

Tsemppiä.

.