Temesta + alkoholi

Oisko kokomuksia, et minkälaiset temestamäärät ja alkoholimäärät vielä vain vähentää ahdistusta, mutta ei pistä liian sekaseks?

Kyllä minä pitäisin alkoholin ja rauhottavat lääkkeet erillään, jos ei halua pahaa sekakäyttökoukkua!

t. Juhani

Mitään tarkkaa ja varmaa turvallista aikarajaa ja annosta alkoholin käyttämiselle Temestan (loratsepaami) kanssa ei ole. Yhteiskäyttö voi aiheuttaa yllättävänkin voimakkaan reaktion, kaikki on niin yksilöllistä.

Millainen käyttämäsi annostus on? Temestan valmisteyhteenvedon mukaan maksimivuorokausiannostus on 10 milligrammaa. Mitä suurempi annostus, sitä suurempi riski yhteisvaikutuksille alkoholin kanssa (hengityslamaa, tokkuraisuutta, muistinmenetyksiä ja sitä rataa).

Varminta olisi toki olla käyttämättä alkoholia ollenkaan, mutta mielestäni se on hieman ylivarovainen lähestymistapa. Jos annostuksesi on pieni ja olosi on niin sanotusti normaali (eli et koe olevasi tokkurainen tai väsynyt), niin mielestäni voit varovasti kokeilla niin, että jos aamulla otat Temestan niin illalla maistelet alkoholia varovasti (esimerkiksi mieto siideri tai olut rauhallisesti lipitettynä; ei useita annoksia eikä todellakaan väkeviä juomia etenkään shotteina!). Ota huomioon, että Temestan puoliintumistaika on 12-16 tuntia, joten elimistössäsi on lääkeainetta vielä jäljellä. Maltti on valttia.

PS. Nykyään on kaupoissakin ja Alkossa laaja valikoima järkevän makuisia alkoholittomia tai vähäalkoholisia juomia.

Juurikin näin. Sekakäyttöön liittyy paljon riskejä, etenkin jos käyttö on runsasta ja toistuvaa.