Täysi-ikäisen pojan raju käyttö ja agressivisuus

Hei…lähdin juuri 28.v poikani luota, jonne pääsin pitkällisellä yrittämisellä ja oveluudella. Olen tienny, että hän on käyttänyt ns. viihdekäyttönä huumeita useamman vuoden, mutta on silti pystynyt hoitamaan asiat ja ollut ihan normaali muuten. Nyt sitten oli tapahtunut se pahin ja homma on lähtenyt täysin lapasesta. Kahteen kuukauteen en ole saanut kunnon kontaktia poikaan ja asumme kaukana toisistamme. Nyt päätin lähteä käymään pojan luona ja päästä näkemään hänet. Järkytys oli kauhea…poika oli ihan sekaisin, laihtunut ja epäsiisti. Asunto oli samaa luokkaa. Montaa sanaa en saanut sanottua, kun hän alkoi käyttäytyä agressiivisesti, huutaa ja töniä. Pelkäsin oikeasti. Hän alkoi myös uhkailemaan puolisoani joka odotti autossa kadulla. Tilanne kärjistyi niin pahaksi, että ajoimme mieheni kanssa karkuun ja poika juoksi sukkasillaan auton perässä keskellä helsinkiä ja huusi. Ilmeisesti en pysty tekemään mitään auttaakseni aikuista poikaani, varsinkaan kun on niin sekaisin, ettei hänen kanssaan voi puhua. Laittoi vielä viestiä perään, että lähtee kavereidensa kanssa mökillemme, enkä todellakaan halua mitään huume porukkaa sinne, mutta miten pystyisin estämään.

^ Ei sitten tullut mieleen soittaa poliisia/ambulanssia? Täysin pätevä syy soittaa häkeen tuollainen, että joku käyttäytyy väkivaltaisesti ja muutenkin riehuu sukkasillaan pitkin kaupungin katuja. Harvemmin noille soitto tietenkään kenenkään huumeidenkäyttöä lopettaa, mutta jos kyseessä oli päihdepsykoosi, sen akuutin tilanteen saavat kyllä katkaistua terveydenhuollossa. Joku on joskus siitä järkiintynytkin, vaikken hirveästi rahojani sen puolesta likoon laittaisikaan. Välttämättä psykoosista ei ollut kyse. Voi sitä ihminen muutenkin riehua, mutta se on sitten terveydenhuollon ammattilaisten arvioitavissa.

Sama juttu sen mökille menon kanssa. Ei sitä mitenkään etukäteen voi estää, mutta jos menee sinne narkkiporukan kanssa, niin soittoa poliisille vain.

Huoli-ilmoituksen voit aina tehdä pojastasi hänen paikkakuntansa sosiaalitoimeen, vaikkei olisi päällä mikään akuuttitilanne ja ymmärrettävästi et ihan huviksesi haluaisi antaa hänen huumeidenkäyttöään ilmi poliisille. Ei sossuillakaan toki ole mitään ihmekonsteja lopettaa kenenkään kaman vetämistä, eivätkä myöskään voi ominpäin mennä karmit kaulassa sisään, jos ihminen ei avaa ovea. Voivat kuitenkin pyytää virka-apua jo mainituilta poliisilta ja terveydenhuollolta, jos katsovat, että tilanne on se, että jonkun henki tai terveys on vaarassa.