Tärkeä läheisen näkemys

Hei! Olen dokumentaristi ja ohjaan Yleisradiolle lyhytdokumenttisarjaa velkaantumisesta. Siksi lähestyn nyt teitä näkökulman saamiseksi ja etsin myös päähenkilöitä kyseiseen dokkarisarjaan.

Aikaisempia ohjaustöitäni on mm. Ylen suosittu Logged in -dokumenttisarja joka kertoo viiden nuoren miehen tarinan. Sarjalla on tällä hetkellä yli 550 000 käynnistystä Yle Areenassa.

Uusin sarjani “Toimettomat” saa ensi-iltansa Yle Areenassa 8.6.2020. Osa dokkarisarjasta esitetään myös Docventuresin 9.6. TV2:n erikoislähetyksessä.

HAKU DOKUMENTTISARJAAN!

Etsimme Some Deep Story -dokumenttisarjan viidennelle tuotantokaudelle päähenkilöitä, jotka ovat valmiita kertomaan tarinansa. Sarjassa on käsitelty vuosien varrella taidokkaasti yhteiskunnallisia aiheita lyhytdokumenttien muodossa — viidennen kauden teema on velkaantuminen. Kauden on tarkoitus käsitellä velkaantumista kolmesta eri näkökulmasta.

  1. Ongelmallisesti pelaavan tai peliriippuvaisen tarina: Etsimme henkilöitä, jotka ovat tällä hetkelle / ovat olleet peliriippuvaisia tai ongelmallisesti pelaavia ja joutuneet tämän vuoksi taloudellisiin ongelmiin. Etsimme myös henkilöitä, jotka ovat valmiita kertomaan asiasta läheisen näkökulmasta.

  2. Shop-a-holic (Himoshoppaaja): Tähän jaksoon etsimme henkilöitä, jotka ovat joutuneet taloudelliseen ahdinkoon liiallisen shoppailun takia. Jotkut kärsivät myös ns. kirjefobiasta (laskuja ei uskalleta avata koska sisältö ahdistaa).

  3. Velkaantunut jostain muusta syystä: Etsimme myös tarinoita henkilöistä, jotka ovat velkaantuneet eri syistä. Esimerkiksi ison lainan takia.

OLETKO SINÄ ETSIMÄMME HENKILÖ!?

Etsimme sarjaan vaikuttavia tarinoita. Mikäli olet valmis kertomaan tarinasi dokumenttisarjassa omilla kasvoillasi, ole rohkeasti yhteydessä. Voit lähettää vapaamuotoisen tarinasi minulle sähköpostilla: sami.kieksi@revul.fi (kirjoita sähköpostin aiheeksi: HAKEMUS), tai Facebookissa yksityisviestinä.

Kerro hakemuksessa tarinasi mahdollisimman kattavasti. Hakemuksessa tulee olla lisäksi nimesi, ikäsi, asuinpaikkakuntasi ja yhteystietosi (sähköposti ja puhelinnumero).

Sarjan julkaisukanava on Yleisradio (Yle Areena ja Televisio).

Some Deep Story -sarjan aikaisempi (neljäs) tuotantokausi käsitteli köyhyysrajan alapuolella elävien suomalaisten elämää. Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin antoi sarjan tekijöille Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen Köyhyyden anatomia -kokonaisuudesta.