Tämän päivän iltalehdessä

lkoholia paljon kerralla juovilla on tavallista suurempi riski kuolla sydänkohtaukseen ja aivohalvaukseen.

Kuinka paljon käytät alkoholia?

Heillä on myös useammin masennusoireita kuin kohtuukäyttäjillä.

Itä-Suomen yliopiston tutkimus osoittaa, että jo satunnainen runsas kertakulutus on haitallista terveydelle, ei pelkästään runsas pitkään jatkunut käyttö.

Lääketieteen lisensiaatti Laura Sundell käyttää väitöskirjatutkimuksessaan runsaan kertakulutuksen rajana miehillä kuutta ja naisilla neljää alkoholiannosta. Aineistona oli 26 000 suomalaista 25-64-vuotiasta miestä ja naista.

Humalajuojien suurentunut kuolleisuus- ja sairastumisriski liittyy todennäköisesti verenpaineen nousuun, veren rasvojen ja hyytymistekijöiden epäedulliseen kehitykseen sekä alttiuteen saada vakavia rytmihäiriöitä. Lisääntyneellä masennusoireilulla taas on yhteys aivojen välittäjäainepitoisuuksien heittelyihin. "

Niinpä, niin hyvä ajateltavaa kesää varten…

Ihme että ei ole jo henki mennyt. Yli neljäkymmentä vuotta kertakulutuksen rajat paukkunut reippaasti yli, huh, huh! :open_mouth: :open_mouth: :open_mouth:

Anteeksi, korjaus edelliseen. Siis yli kolmekymmentä vuotta rajat paukkunut yli. Kuinka näin vanhaksi itseni luulinkaan :wink:

Sanovat jotkut tietämättömät houkat, että “krapula on maailman vaarattomin sairaus”. Phuih, kaikkea muuta kuin vaaraton, kuten tästäkin uutisesta ilmenee.
Ja huomaahan sen ittekin. Kun joskus ryypiskellyt viikonlopunkin pe - la ja vielä sunnuntainakin pari tasottavaa, niin siitä kokonaan toipuminen kestänyt jonnekin tiistaihin, keskiviikkoon asti. :open_mouth: Väsymystä, uupumusta, unihäiriö, sydämentykytystä, depistä ja morkkista; v**'tuttaa, masentaa, itkettää. Aivokemiat vinksallaan, vireystaso rempallaan.
Pelkällä kaupunkilaisjärjelläkin tajuaa, että tuollainen on epäterveellinen rasite sekä keholle että mielelle.

Verenpaineeseen ja sydämen toimintaan vaikuttaa muuten monet muutkin elämäntavat kuin alkoholi, mutta alkoholi on ilmiselvästi tupakan ja lihavuuden ohella suomalaisten elinikää eniten lyhentävä tekijä.

mutta mistä se viisaus pysyä raittiina, vaikka tieto tuskaa lisääkin…

kyllä sitä jokainen juoppo tietää, ettei se oo terveydelle hyväksi. Itsellä tuo 4 annoksen raja paukkuu joka kerta rikki jopa nelinkertaisesti, joten on se hienoa olla hengissä. Kai. Kun nyt sais pysyttyä siinä 0 annoksessa.

iltasanomat.fi/uutiset/kotim … os=hl-ko-1

Voiko sen nyt sitten laittaa helteen piikkiin että “tavallisetkin ihmiset” (tässä tapauksessa ilmeisesti ns. kohtuukäyttäjät) tekevät “ylilyöntejä” ja joutuvat katkolle?

Janoonsako ne juovat?

Ilmeisesti janoon… kesäkuumahan on mitä mainioin syy ottaa ja esim. terassilla menee “huomaamatta” monta kylmää juotavaa. Vaikutuksen huomaa kun nostaa perseensä ylös penkistä. Kokemusta löytyy muutamalta vuodelta… tai no, olinkohan koskaan kohtuukäyttäjä :unamused:

Mutta se, mikä itseä ärsytti tässä kyseisessä artikkelissa oli lauseet:
“Retkahduksen riski on suuri”

" Lisäksi jo pitkään katkolla olleet potilaat saattavat revetä uudelleen juomaan."

Siis mikä ihmeen riski? Helteinen sää?
Jos ongelmajuoja “retkahtaa”, se varmaan ei johdu ilmoista.
Janoon ei tarvitse juoda mitään prosenttijuomaa, ellei halua.
Ymmärrän kyllä että “taviksilla” saattaa tosiaan helteillä mennä enemmän kuin yleensä,ihmisillä jotka juovat kohtuudella pari olutta tms. silloin tällöin, mutta ne jotka ovat n.s. lopettaneet, eivät retkahtele minkään sääolojen mukaan.
Retkahduksen riski on ihan yhtä suuri pilviselläkin ilmalla :imp:

Ehkä tälläistä pilkun viilaamista meikäläiseltä, mutta ärsyttää vaan tuollaisten ihmisten artikkelit jotka eivät todennäköisesti tiedä tuon taivaallista alkoholismista…

Kilon poliisi. :smiley: Tiiämpä, että siellä on óllut harjottelussa ihan lähihoitsu-koululaisiakin.

Ois muuten aivan järkyttävän hirveen kauhee ajatus kärsii tappo-krapulaa tai oikeita alkoholin vierotusoireita tälläsella helteellä! :open_mouth:
Ja ihmiset ehdoin tahdoin sitten hankkii sellasta itelleen, kun “pitäähän sitä heltellä kaljaa ottaa”. Sitten ne kuivahtelee ja simahtelee tonne ulos, saa kramppeja ja lämpöhalvauksia ja polttavat nahkansa.

Huh, hitto ihmiset on tyhmiä. [size=85]Onneksi minä olen älykäs[/size]. :bulb:

Mitä sitten? Vaikka olisikin työharjoittelussa opiskelijoita, niin paikassa on silti töissä normaali määrä koulutettua vakihenkilökuntaa. Eli paikassa on vakiomäärä työntekijöitä joka vuorossa riippumatta siitä, onko lisäksi opiskelijoita vai ei. Tai ainakin pitäisi olla ja suurimmassa osassa paikoista tämä toteutuu. Ei opiskelijat hoidon tasoa laske.