Syvät suoratoistopalvelujen sarjat, elokuvat, ym.

Heitetään uusi aihe keskusteluun, mikä on mielestäsi katsomisen arvoinen :slight_smile:

Itselläni on niin monta ns. samanarvoista, ettei oikein mikään nouse ylitse muiden, siispä katsomiskokemuksia :slight_smile:

Minun piti tyhmänä ensin googlettaa suoratoistopalvelut, varmistaakseni että ymmärsin ne oikein. :slight_smile:

No niin, siis Netflixiä tulee enimmäkseen katsottua. Suosikkisarjojani siellä on olleet mm.

Messiah: mielenkiintoinen tarina jossa Jeesusta muistuttava heppu Lähi-idästä seikkailee nykyajassa, ja ihmetellään että onko huijari vai ihan real thing.

Kalifaatti: pätevä ruotsalainen sarja, jonka nimestäkin jo arvaa aiheen. Fiktion avulla saatetaan osua hyvin lähelle todellisuutta; siitä missä esim. uskonnon radikalisoitumisessa on kyse.

Edelliseen aihepiiriin liittyvä leffa: hollantilainen Layla M.

Oma pikku viehtymykseni on myös kauhu, jota on hyvin monen tasoista. Mieluisia minulle olleet sarjat “The Haunting of Hill house”, vinksahtanut “Hemlock Grove” ja ranskalainen “Marianne”.

Tänään ajattelin katsoa pitkästä aikaa Pet semetaryn, muistellakseni oliko se niin kamalan hyvä kuin joskus ihan nuorena nähtynä.

Hyvä aloitus. Toivottavasti pysyy hengissä, täältä on hyvä käydä katsomassa vinkkejä.

Viimeksi on katsottu Criminal -minisarjoja, kuulustelutilanteiden kuvauksia, Saksa, Ranska, Espanja, Iso-Britannia. Ihan katsottavia, mutta ei nyt niin kummoisia kuitenkaan.
Pari viikkoa siten tuli viides kausi tanskalaiseen Ritaan, persoonallinen opettajatar nyky-Tanskassa, tykkäsin.
Israelilaista tuotanto Fauda ja Shtisel. Molemmista tykättiin, ensimmäinen actionia, toinen leppoisaa kuvausta haredijuutalaisten elämästä Jerusalmissa. Ihan hauska hyvän mielen sarja.
Keväämmällä tulikatsottua Queen of the south, alussa lupaava, mutta liian pitkä ja jäi vähän sellainen petetty olo lopussa. Ilmeisesti odottaa jatkokautta. Monen hyvänkin sarjan ongelma, että väkisin tehdään uusia kausia, vaikka ei ole mitään kerrottavaa.

Maanantaina muuten alkoi vapailta kanavilta ‘Paras vuosi ikinä’. Tuli mieleen, että mitä hemmettiä. Eihän nuo näyttelijät voi olla noin huonoja. Käsikirjoitus-ohjaus ei ollut oikein kunnossa. Tuli lähinnä myötähäpeä, vähän kun katsoisi Ritva Valkamaa ja Pertti Paloa jossakin 60-luvun alun suomalaisessa elokuvassa esittämässä teinejä, tai nuoria aikuisia.
Koitin löytää tuon uuden sarjan arvosteluja, mutta missään ei ollut kritiikkiä siitä, että pieleen meni. Onko Selma Vilhunen sitten jotenkin kritiikin yläpuolella, että hänen tekemiään ei tohdita kritisoida? Voihan vika olla meilläpäinkin, kun ei ehkä tajuttu piilevää hyvyyttä.

Onko kukaan katsonut muuten It 2:sta, Se - Toinen luku? Kingin kauhuleffan jatko-osa. Kannattaako?

Minusta “Se - toinen luku” ei ollut katsomisen arvoinen, mutta se on vain minun subjektiivinen mielipiteeni. Jotkut ovat siitä tykänneetkin. Iikka Kivi kehui leffan roolituksia Youtubessa olevassa arvostelussaan, mutta ei paljon muuta.

Netflixillä oleva “Pet sematary” olikin ihan uusi versio aiheesta: valmistunut ihan viime vuonna 2019. :slight_smile:
Se on fantastinen! I love it!

Olen ihan koukuttunut kotimaiseen poliisisarjaan “Roba”, joka näkyy Cmorella. Siinä ollaan kyllä jännän äärellä perusteellisemmin kuin vanhassa kunnon Pasilassa konsanaan. Lisäksi sarja on lastattu täyteen niin tunnettuja näyttelijöitä, että ajoittain se on lähes hämmentävää. Poliiseina nähdään mm. Kari Hietalahti, Riku Nieminen, Ilari Johansson, Aku Hirviniemi jne. jne. Sivurooleissakin vilahtaa sellaisia tyyppejä kuin Jukka Virtanen, Veeti Kallio, Indican Jonsu jne.

Tiina Lymi on loistava rautaisin ottein hallitsevana poliisipäällikkönä, jolla on hieman vaikeuksia vihanhallinnan kanssa, mutta pohjimmiltaan hyvä sydän. :slight_smile: