Syitä?

Mietin puoli päivää, onko järkeä jatkaa juomista? Onko joku syy mikä puhuisi sen puolesta?

En keksinyt. Paha olo ja päänsärky auttoivat myös johtopäätökseen.
Olisko tänään päivä 1, koitetaan ainakin ja katsotaan nyt miten etenee.

Tsemppiä kaikille!

Huomenta!

Luin kaikki viestisi, kun ei niitä kovin montaa ollutkaan. Tuttua tarinaa: lopettajilta tiukkoja kommentteja kun eivät ollenkaan usko vähentämiseen. Vähentäjissä taas vähän keskustelua. Välillä se toki ryöpsähtelee.

Näkyy olevan hankala tilanne myös tuon sinun naisystäväsi suhteen.

Ihan ensimmäiseksi mielestäni myöskään ei vähentäminen onnistu niin, että suurkulutuksesta sujuvasti fiksuksi kuluttajaksi. Ensin on lopetettava hetkeksi mielestäni ihan kokonaan. Muutamaksi kuukaudeksi. Ja jos se ei tunnu onnistuvan millään (niinkuin minulla), sitten täyslopettamista pohtimaan. Mutta jos sinusta olisikin kohtuukäyttäjäksi, on kuitenkin ensin tehtävä se totaalistoppi. Oodilla näyttää menevät suunnitelmien mukaan.
Ja jos tuo naisystävän tilanne on todella tuollainen, hänet pitäisi saada hoitoon. Katkolle? Saisit sinäkin omaa rauhaa oman ongelmasi miettimiseen.

Nyt täytyy tunnustaa, ettei asiat aivan suunnitelmien mukaan ole menneet. Syynä ehkä tarkan suunnitelman puute? Eilen lennon jälkeen lipittelin yksin pullon punaviiniä. Krapulaa ei ole, mutta nyt mietin, miten tämä matka etenee… Lipittelylläkö?

Energiataso on heikko, rupesi tuntumaan että olut auttaisi koneen käyntiin ja mielialan korkeammalle.
Siinä syy juomiseen…
Melkein lähdin sitä ottamaan, mutta lukaisin allaolevan kommentin toisesta keskustelusta:

Miksi kiusaisin itseäni, miksi lisäisin tuskaani? Varsinkin kun ne pari lasillista eivät tuoneet niin hyvää oloa, että siitä olisi ollut varsinaista iloa, 10 min- 30 min kauempaa. Järkeilin, että puolen tunnin hyvän olon takia en halua rypeä yhtä-kahta päivää mustissa maisemissa.

Niinpä!
Meninkin tekemään itselleni hyvin maustetun ruoka-annoksen. Kroppa on jo energisempi, ja mieliala kohonnut.

Niin, mikä se suunnitelma olikaan? Oliko sitä minkäänlaista, edes summittaista?
Käsitin että sallit jo etukäteen itsellesi “pienen ottamisen”. Unohdit vain sen ettei alkoholisti pysty ottamaan vähän, hän ottaa kaikki. Kaikki tai ei mitään.
Ei ole myöhäistä tehdä sitä suunnitelmaa NYT.
Toivotan hyvää lomaa, alusta huolimatta.

Minä en ole alkoholisti. En ole koskaan ollutkaan. Suurkuluttaja kyllä. Suunnitelmaa suunnitellessa… Tavoittena on siis kohtuukäyttö.

Niin, lähinnä viittasin Oodi siihen sinun oliko se nyt kuuden viikon juomattomuuteen. Että sillä tavalla voisi alkaa asiaa miettimään. Kun aikainen lintunen tuolla toisaalla mainitsi, että siirtyisi yksi kalja viikossa (vai miten se meni) systeemin suoraan kovasta kuluttamisesta. Ja kun sitten Oodin selvä pätkä oli lopuillaan, kyselin suunnitelmia jatkoon, mutta tuntuivat jäävän vähän leväälleen.

-Iiris-

Joo Ei kiitos, näinhän se oli, että kuuden viikon juomattomuus onnistui! Ja nyt sitten yritetään lomamatkaa vähennyslinjalla. Ja tosiaan Tuulenviemää, minulle ei oikein sovellut tuo alkoholisti-luokittelu enkä oikein allekirjoita omalla kohdallani tuota “kaikki tai ei mitään” -linjaakaan. Pyrkimyshän on siis vähentää juomista alle suurkulutuksen ja päästä tapajuomisesta kotioloissa. Matka on vasta aluillaan, vielä kaikki on mahdollista.