Suomen kaunein kaupunki?

Ehdottomasti Lahti.

Hyvä aihe. :sunglasses: Näkisin niin, että kaikista kaupungeista löytyy kauneutta ja monelle oma kotikaupunki on kaunein. Tähän pätee siis hyvin sanonta “kauneus on katsojan silmässä”.

Lahti on varmasti kaunis, mutta itse en muista sieltä muita näkymiä kuin hyppyrmäet, ravintola Torven ja muinaisen 8-salin.

Itse ehkä vastaan Helsinki. Siteeraan usein mielelläni kirjailija Kjell Westöä, joka on sanonut: sielunmaisemani on Helsinki. Se kauneus ei ehkä saa hihkumaan ihastuksesta jossain itä-Helsingin betonilähiöissä tai Pasilan atmösfäärissä, mutta oma karuuden estetiikkansa niissäkin on. Ihan erilainen näkymä avautuu sitten vaikka vanhassa kaupungissa, Espalla tai meren äärellä Suomenlinnassa, Kaivopuistossa ja Kauppatorilla.
Kauneimmillaan Helsinki on minusta yöllä.

Kauniita kaupunkeja on toki Suomessa paljon muitakin. Jopa Kouvola on mainettaan kauniimpi. :smiley:

Monia kauniita kaupunkeja on listattu, kiitos siitä. Mutta mielestäni Nastola on kaunis paikka. En niin pidä tai viihdy Helsingissä, meluinen paikka ja ihmiset ovat töykeitä. Itäkeskus on kyllä kaunis ja muistuttaa aika paljon minun rakasta kotiseutua, eli Nastolaa.

Sama arkkitehti joka suunniteli itä-Pasilan on myös suuniteellut Merihaan.

Kotkan kaupunkiin kuuluva Karhulan lähiö kaupunginosa on kaunista seutua.

Jotenkin mä oon aina viihtynyt Suomen rajojen ulkopuolella. Kuten sanoin niin Suomi ei merkitse minulle mitään. Stokis, Köpis, Dami ja Göteborg, Oslo on aina sydäntä lähellä.

Tampere on nätti. Eks semmonen biisi ole jostain Tammerkosken sillasta?

Tammerkosken sillalla.
youtu.be/MDso-YZqwXA

On se, mutten mää tiedä onko kaunein, nääs… Ei hullumpi. Hyvää porukkaa siellä asuu, osaavat nauraa itselleen. Toisin kuin porilaiset.
Kai Vadelma on oikeessa, kotikaupunki usein on se kaunein. Jos siellä viihtyy. Nyt viihdyn loistavasti tällä missä asun. On sitä tullut aika montaa kokeiltua. Helsinki on hieno, Vuosaari, iso paikka josta pääsee hienosti keskustaan. Ei tosiaan tarvitse omaa autoa. Kallvikissä voi leikkiä, ettei kaupungissa asukaan.