Subutex

Onko subut kuinka voimakkaita ja mimmosia vaikutuksia saa ku netistä ei oikeen selvää saa ku toinen sanoo sit ja tätä! Eli kuinka voimakkaita subut on ja voiko subusta kuolla…ja mitkä vaikutukset?:slight_smile:

^ Sehän on täysin ihmisestä, yksilöllisistä aivokemioista jne. kiinni, miten ja kuinka hyvin Subutex toimii. Niinhän se menee kaikkien asioiden kanssa, että yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä ja kolmas naapurin mummosta.

Melko usein Subulta odotetaan liikoja juuri tuttujen hehkutteluun perustuen, mutta eipä se mikään hirveän euforisoiva oppari ole vs. oikeat, ts. vahvemmat opioidit. Ekoilla käyttökerroilla toki Subustakin voi saada hyvinkin euforisen nuokkuolon, mutta se katoaa yleensä varsin nopeaan, jos käyttöä jatkaa säännöllisemmin. Allekirjoittaneen kokemuksen mukaan Subu toimii varsin hyvänä masennuslääkkeenä, mutta ei juurikaan hupihuumeena. Aika pitkälti Subuun koukahtavatkin ne, joilla on jotakin häikkää päänsä kanssa ja jotka tarvitsevat lääkitystä siihen. Silkat viihdekäyttäjät käyttävät mieluummin ihan toisenlaisia aineita.

Ekvivalentisti buprenorfiini on 25 kertaa morfiinia vahvempaa(Vai miten se nyt olikaan? Jotakin tuonne päin kuitenkin), mutta se asia ei suinkaan mene noin suoraviivaisesti. Morfiinin annoksia kun voi nostaa periaatteessa loputtomiin ja saada siitä aina uudestaan oloja(Tässä on toki aika isotkin riskinsä), mutta buprella tulee kattovaikutus vastaan verrattain nopeaan ja sen jälkeen siitä on turha yrittää repiä kummoisempia oloja suurempia annoksia kiskomalla.

Subutexiin on yksinään aika vaikeaa kuolla suurillakaan annoksilla. Sillä kun on se kattovaikutus, eli aine vain lakkaa toimimasta tietyn annoksen ylityttyä. Bupren sekakäyttö muiden keskushermostoa lamaavien substanssien kanssa sen sijaan voi olla hyvin riskaabelia, varsinkin, jos määrät ovat suuria ja tässäkin vaikuttaa toki yksilön toleranssi. Monet ihmiset tosin käyttävät ihan lääkärin määräyksestä esim. opparit+rauhoittavat -komboa, eivätkä he suinkaan alvariinsa lääkityksiinsä kuolla kupsahtele, mutta eivätpä ne lääkinnälliset annokset yleensä mitään armottomia norsuannoksia olekaan.