Sosiaalinen päivittäinen juominen

Sosiaalinen päivittäinen juominen vai mitähän se on. Muutaman sinkkuvuoden jälkeen rakastuin. Olen itse entinen alkoholisti. Eli kerran on mennyt elämässä höpöksi juominen ja siitä toipunut, ikinä en siihen helvettiin enään halua.

Miesystäväni lähtee aamusta liikkeelle, tissuttelee koko päivän. Palaa asunnolleen illalla, kipuilee yön, kun uni ei ole hyvää, pää on kipeä, tärisee yms. ja taas seuraavana päivänä sama. Eilen sain viestin " yritän selvitä, juon kaljaa" no, sillähän sitä selviää :smiley:

Ongelma on se, että mitään ei voi suunnitella tai tehdä yhdessä, kun ei tiedä missä kunnossa hän on. Koko kesän on juonut 5-6/7. Myös tavanomainen syyllistäminen on käytössä eli selityksiä löytyy juomiselle. Kärsivällisyys on nolla, panikoi jne.

Hei,
Jotenkin tuttua… Tosi hienoa että olet saanut itsellesi elämää ilman alkoholin turha vaikutus mieleen ja kehoon. Ole ylpeä itsestäsi!

Kärsivällisyys nollassa, en ihmettele. Sitä haluaisi niin kipeästi saada yhteistä tekemistä ja olemista. On oltava itsekäs ja pitää huolta itsestään ja saada rauhaa ja etäisyyttä. Sinulla olisi tietoa miten toimia mutta ellei kaveri mitenkään tule samalle linjalle se on hankalaa.
Paljon voimia sinne ja rohkeutta.

Kiitos Carola! Niin olen sanonut hänelle, että tunnen tuon taudin kuvan, kun omat taskuni. Viimeisempänä kuuntelin äänikirjana Mika Arramiehen viimeinen pisara, koska itse haluan muistaa/tietää totuuden koko ajan, mihin tuo kaljan kanssa läträäminen johtaa. Se on niin salakavala tauti, että sitä ei voi päästää niskan päälle.

Minulla siis toipumisesta jo 11vuotta !

Hei,
Kyllä sinulla on tietoa taudista omien kokemuksien kautta, saavutuksesi on aivan mahtava. Jaksathan antaa itsellesi aikaa ja luvan tehdä asioita mitä sinua kiinnostaa? Sitä kun on annettava tilaisuus myös itselle elää :slight_smile:
Kaikkea hyvää ja paljon tsemppiä!

Kiitos, päivä päivältä ymmärrän asian paremmin. Siis ulkoistan itseni toisen juomisesta. Olen vapaa !

Eilen sitten tuli totaalinen räjähdys itselläni ja annoin tulla. Alkoholistin iso eko, kaikki johtuu muista, ei hänestä itsestään. Hän on iso herra, joka panee ympärillä olevat ihmiset toimimaan hänen toiveidensa mukaan, mikä edesauttaa juomista.

Alkoi sitten kavereiden kuullen panettelemaan minua, kun minulta ei kuulemma saa seksiä. Totuus on se, ettei hän kykene harrastamaan seksiä, kun on aina krapulassa tai alkoholin vaikutuksen alainen. Juominen vie erektion. Alkoholi vaikuttaa myös tunteiden kokemiseen. Hän ei yleensä koske minuun koskaan mutta sanoo että yrittää opetella koskemaan…

Eikä minun kanssani voi seurustella, ei ole yhteistä aikaa. Totuus on se, ettei hän ole minun kanssani vaan kaljatölkin kanssa parisuhteessa. Sitten ei voi tehdä mitään, kun kunto on huono…ei voi ajaa autolla tms.

Huusin kurkku suorana hänelle muutamia totuuksia :laughing: . Yleensä siedän aika paljon, mutta kun raja tulee vastaan, se tulee sitten. Nyt hän jätti minut ties monennenko kerran. Totesin, että juu, tää oli tässä. Tottakai hän yrittää perua ja haluaisi kaiken olevan ok meidän välillä. Mutta en jaksa enään. . .

Minusta on ihan ok, että “huusit hänelle totuuksia”. Uskon, että hän on niistä kaikista hyvin tietoinen itsekin. Juominen tuo niin paljon mukanaan syyllisyyttä ja häpeää, ettei hän pysty itseään ja omaa juomistaan/käytöstään rehellisesti katsomaan. Oletteko jo kuinka kaukana toisistanne ? Onko enää mahdollista ja haluatko Sinä yrittää puhua, ettet enää jaksa tällaista elämää ? Haluat muutosta - ja haluaako hän. Kerro miltä Sinusta itsestäsi tuntuu, mutta ehkä kannattaa välttää puhumasta hänen käyttäytymisestään, koska se todennäköisesti nostaa pintaan hänen syyllisyyden tunteet ja hänen asettumisensa puolustuskannalla ja haastamaan riitaa. Haluatko vielä, kaikki riippuu Sinun tunteistasi. Oli niin hienoa lukea omasta toipumisestasi.
Voimia, sydämestä :slight_smile:

Kyllä olen yrittänyt keskustella, mutta kontakteista ei tule mitään. Viimeisin ( 7.9) hän soitti illalla noin klo.20.00 ja pyysi luokseen ihan niinkuin mitään ei olisi tapahtunutkaan meidän välillä eroa tms. Hän kertoi tekevänsä ruokaa minulle, maksavansa vaikka taksin ja kaikkia mahdollista. Sanoin, etten jaksa tulla, minulla on aamulla töihin meno. Siitähän seurasi haukkujen ryöppy, aikoi estää minut fb:ssä jne. Eikä ikinä enään tee ruokaa yms. Kertoi myös, että “pojat” tulee mun oven taakse mukiloimaan minut.

Vaikka häntä ymmärränkin ja olisin ollut valmis auttamaan, minun ei tarvitse hyväksyä noin epävakaata käytöstä. Viestit on semmosia, että ollaan vaan kavereita ja seuraava viesti onkin jo " tule mun viereen yöksi". Mihinkään ei voi luottaa. Sanoinkin hänelle, etten nuku miespuolisten kavereiden vieressä öitäni.

Nyt viikkoon en ole hänestä kuullut, estot päällä ja huomaan olevani vapautunut ja helpottunut. Hän oli todella haastava persoona. Kuitenkin toivon, että hänen kohdallaan kaikki päättyisi hyvin ja ihme tapahtuisi. Vaikea siihen on kuitenkaan uskoa.

Miespuolisesi ystäväsi on päivänselvä alkoholisti ja vain n.5% oikeasti raitistuu pysyvästi (tähän lasketaan myös muiden kovien päihteiden käyttö koska jotkut vaihtavat viinan niihin) ja valitettavasti tosi iso osa tekee sen hengellisillä hurujutuilla sekä sekoaa entistä enemmän. Pysy mahdollisimman kaukana, eläkä edes vastaa mihinkään puheluihin/viesteihin/kirjeisiin/ovikellon soittoon. Jos alkaa vainoamaan jotenkin muuten niin sitten soitat kytät niin pääset eroon todennäköisemmin.

Tuollaisilla vässyköillä ei ole mitään “poikia” takana (korkeintaan toisia samanmoisia juoppoja joista ei ole yhtään mihinkään muuhun kuin korkeintaan sen liuottimen lipittämiseen) koska kunnioitus pitää tosissaan ansaita eikä sitä voi ostaa samanlailla kuin alkosta/baarista/kaupasta alkoholia. Voit nauraa paskaisesti tollasille jutuille täysin varauksetta.

Saattaa myös olla jonkinasteinen persoonallisuushäiriöinen juoppo joka ei ole mitenkään kamalan epätavallista. Ei terve ihminen muna löysänä kehtaa edes kännissä jauhaa tuollaista sontaa naiselle “kavereidensa” kesken.

Kiitos Mastodontti! Nimenomaan, tiedän tuon. Naurettavaa pullistelua. Hänen ympärillään on vain samanlaisia kaljan yms. lipittäjiä.

" Saattaa myös olla jonkinasteinen persoonallisuushäiriöinen juoppo joka ei ole mitenkään kamalan epätavallista. Ei terve ihminen muna löysänä kehtaa edes kännissä jauhaa tuollaista sontaa naiselle “kavereidensa” kesken "
Mastodontti

Niin totta, hyvä kun kirjoitat näin suoraan!

Hyvä teksti löytyi netistä. Osu ja upposi, juuri kuin exäni.

Epävakaasta persoonallisuudesta kärsivän ihmissuhteet voivat muodostua epävakaiksi ja intensiivisiksi, ts. niihin voi liittyä hyvin voimakkaita tunteita ja suhtautumistavan vaihteluita. Ihmissuhteista voi tulla nopeasti läheisiä, ja epävakaasta persoonallisuudesta kärsivä voi edellyttää toisen viettävän paljon aikaa kanssaan. Hän voi itse avautua suhteen varhaisessa vaiheessa kertoen esimerkiksi hyvin henkilökohtaisia yksityiskohtia itsestään ja elämästään. Hän voi myös kokea toisen ihmisen eri hetkinä hyvin eri tavalla, esimerkiksi toisina hetkinä hyväntahtoisena ja tukea tarjoavana ja toisina taas pahantahtoisena ja julmasti rankaisevana. Tällaiset äkilliset vaihdokset voivat johtua voimakkaasta tarpeesta saada osakseen ainutkertaista välittämistä sekä illuusion romahtamiseen liittyvästä pettymyksestä, kun ihanteellista välittämistä ei olekaan saatavissa. Myös pelätyn hylkäämisen tai torjunnan jatkuva ennakointi vaikuttanee siihen, että kokemus toisesta ihmisestä vaihtelee nopeasti. Epävakaasta persoonallisuudesta kärsivä kokee herkästi, että toinen ei välitä hänestä, ei anna tarpeeksi eikä ole riittävästi läsnä "

Kyllä tuota samaa käytöstä ilmenee ihan pelkillä alkoholisteillakin, kun viininhimo pyörittää. Halutaan olla yhdessä ja sitten taas ei, kun pitää päästä juomaan. Halutaan lopettaa ja sitten ei haluta. Mielialat ja mielipiteet muuttuu koko ajan.

Myös kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön tuntuu vastaava liittyvän.

Hyödyllisempää kuin toisen diagnosoiminen, on oman itsensä tarkastelu. Miksi roikkuu huonossa suhteessa, miksi antaa toisen kohdella itseään huonosti tai pyrkii koko ajan muuttamaan sen puolison mieleisekseen? Omalle itselleen pystyy todennäköisemmin jotain tekemään, jos halua löytyy. Ehkei ole järkevää rueta elämään toisen ihmisen kautta ja suunnittelemaan yksin jotain omaa ihanne-elämää molemmille… se juoppo saa elää juovaa elämää, ei sitä pysty tai ole oikeuttakaan estää. Omaa ainutlaatuista elämäänsä ei liioin kannata haaskata huonoihin ihmissuhteisiin.
Tietysti nuo googlediagnoosit voi auttaa ymmärtämään toisen käytöstä, mutta liian helposti siinä suhde vääristyy, asettuu toisen yläpuolelle ja alkaa käyttää valtaa. Luokitella toisen käytöksen ja mielipiteet jonkun sairauden oireeksi. Onko sekään enää kunnon tasaveroinen parisuhde?
Minusta on tosiaan paljon hyödyllisempää etsiä itselleen diagnooseja ja pohtia mikä ajaa tämmösiin ihmissuhteisiin. Oma lapsuuden kiintymyssuhdehäiriö, läheisriippuvuus, alemmuudentunto vai mikä masokistinen piirre…

Monella alkoholistilla on jotain muitakin ongelmia, mutta niiden arvioiminen juovaan aikaan on liki mahdotonta, koska riippuvuus muuttaa käytöstä joka tapauksessa. Me läheiset niin hemmetin paljon käytämme aikaa juopon asioiden vatvomiseen, elämme sen juovan ihmisen kautta. Askel eteenpäin onkin kääntää katse itseen. Onko hyvä olla vai ei ja miten saa itselleen apua. Se ajatus, että kun tuo vaan lopettaa juomisen, kaikki on hyvin, on aika utopistinen. Se ei kaikkia ongelmia korjaa, roolit ja koko parisuhde joutuu isoon myllerrykseen raitistumisen jälkeen ja ero voi tulla sitten ex-juoponkin aloitteesta, kun hän kyllästyy puolison kontrolloivaan tai takertuvaan käytökseen.

Juu, en ole enään missään yhteyksissä kyseisen henkilön kanssa. Haluan vaan pohdinnan kautta selittää itselleni asiaa, mitä tapahtui tosi nopealla tahdilla. Olen omanarvon tunteva eli minulla on kaikki ok!

Hei,
Hieno asia että sinun tilanne on kunnossa. Pohtiminen asioissa mitkä ovat vaikuttaneet omaan elämään voimakkaasti on mielestäni hyvää, tervettä toimintaa. Ei sitä osaa mitenkään ymmärtää kaikkea yks kaks.
Oikein hyvää syksyä ja voimia jatkoon :slight_smile:

Kiitos Carola ! Aurinkoisia syyspäiviä sinulle.

Kyllä, hyviä ajatuksia sinulla. Tämä oli minulle hyvä oppikoulu myös, en kadu, kokemuksena todella opettavainen.